torstai 19. heinäkuuta 2012

Kiitos tästä

Eilen iltarukouksessa kerroimme Taivaan Isälle, että mekin toivoisimme sateen jo lakkaavan, koska Suomessa ei kohta saada viljaa ja perunaa, jos sade vain jatkuu ja jatkuu. Lisäksi hyvät mansikat pilaantuu pelloille ja metsäkoneet ei pääse tekemään puita metsiin.
Lapset ovat liikuttavan aitoja, kun he rukoilevat jotakin Taivaan Isältä. Samaa lapsenuskoa ja aitoutta etsin itsestäni. Taivaan Isä vain odottaa, että pyytäisimme Häneltä. Hänen ilonsa on vastata pyyntöihimme. Muistaakseni Raamatussa myös muistutetaan, että meidän kuuluu antaa kunnia ja kiitos Jumalalle, kun Hän vastaa meille. Luodun asema Luojansa edessä on olla turvassa, lahjojen, antien ja siunausten kohteena.
. . .
Pikkuinen Saara on iloinen ja lauleskelee, koska hänen keittiönsä nostettiin "eteishallista" parvekkeelle. Tiistaina pitää kylpyhuoneemme olla tyhjä ja raivattu työmiehiä varten. Lattiaremontti alkaa vanhan lattian purkamisella ja kuivatuksella. Me pärjäämme sitten ennalta arvaamattoman ajan yhdellä pienellä vessalla ja kuudennessa kerroksessa olevalla talon suihkulla ja saunalla.
Saaran leikkikeittiö pääsi siis ruokaleluineen parvekkeelle, jotta saan kylpyhuoneesta siirrettyä pyyheliinahyllykön eteiseen.
Lapset odottavat remonttia innostuneina, minä lähinnä ajattelen pölyä, kuumuutta, meteliä ja kulkemisen hankaluutta yläkertaan.
Toivottavasti lattiamaton alta ei löydy remonttia pitkittäviä yllätyksiä.

27 kommenttia:

 1. Puut metsistä tehdään talvella ja klapit pitäisi olla pilkottuna ennen juhannusta että ehtivät kuivua. Märkiä puita ei saa laittaa liiteriin. Joten puuhommista voit olla huoletta. Ne pitäisi olla tältä vuodelta jo tehty.

  t. savotan sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäkoneet oli ajatuksissani sen takia, että pitkään jatkuva sade pehmittää metsät ja syksyllä roudan odottelu voi kestää pitkään. Pehmeisiin metsiin ei koneet pääse - monen toimeentulo on vaakalaudalla, niin koneurakoitsijoiden, kuin niiden, jotka metsästä muuten saavat toimeentulonsa. Ja jos asiaa laajennetaan koko Suomen näkövinkkeliin, metsä ja sen tuotto on koko maallemme tärkeä.

   Poista
 2. Meillä päin paistaa tänään. Puputkin pääsee pitkästä aikaa ulkohäkkiin.

  Minä kiinnostuksella odottelen tässä. Niin on vaikeaa teinien kanssa jälleen.... en kohta enää tiedä miten toimisin, että olisi kaikkien parhaaksi. Joten jätin "vastausta pyydetään"-viestiä, vaikken sen tehoon oikein tiedäkään uskoa...

  Tsemppiä teille remontin kanssa. Saattaahan se mennä nopsaankin. Mutta voi teillä olla hetken aikaa aika pitkä vessajono! =)

  VastaaPoista
 3. Siihenkin täytyy joskus tottua, ettei Jumala ole mikään vastausautomaatti - riippumatta siitä vastauksesta. Itse olen rukoillut 31 vuotta ilman ainoatakaan merkkiä siitä, että joku olisi kuullut rukoukseni ja vaikuttanut asioiden kulkuun. Tokihan - uskonnosta riippimatta - kun itse käärii hihat ja rupeaa hommiin saa jotain aikaiseksi, mutta kun on sellaisiakin asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa vaikka haluaisikaan. Se on pitkä aika odottaa "jotain".

  VastaaPoista
 4. Remontit on aina mielenkiintoisia poikkeustiloja... kannan huolta vessajonoistanne, nimittäin meillä on yksi vessa ja viisi ihmistä ja arkiaamut ovat joskus aika ajoin sangen hankalia!

  Rukouksesta ja vastauksista...olen joskus kuullut tai lukenut aika hyvän määritelmän rukousten kuulemisesta. Sen mukaan Jumalalla on kolmenlaisia vastauksia: "Kyllä" "Ei" ja "Odota". Oman kokemukseni mukaan joskus vastaus tulee tosiaan samantien, joihinkin rukouksiin on tullut kyllä vstaus, mutta ihan omassa aikataulussaan ja myös ihan toisenlainen kuin itse oli odottanut.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä on pieniä joidenkin ihmisten murheet, jos rukoilemisen aiheena on sateen lakkaaminen, mansikat, perunat ja metsäkoneiden hommat.
  Sotia käydään, syyttömiä ihmisiä tapetaan, kidutetaan, ihmisiä kuolee nälkään ja sairauksiin koko ajan. Kyllä Taivaan Isän kannattaisi panna asioiden hoito tärkeysjärjestykseen ja jättää turhien pikkuasioiden inisijät huomioimatta. Järkevän ihmisen kannattaisi pyytää Taivaan Isää hoitamaan nämä asiat ensin kuntoon.
  Ja eikös siinä Suuressa kirjassa sanota niinkin, että: "Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne".
  Aamen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi hyvä, kiitos kun kommentoit.
   Onneksi tällä kertaa murheemme ovat luokkaa mansikat-vesisade.
   Mielestäni ei kuitenkaan inistä pikkuasioista, jos puhutaan peruna-tai viljasadon tuhoutumisesta.

   Minä olen nin tottunut siihen, että kerron kaikki asiani Taivaan Isän tietoisuuteen, että ei ole väliä, rukoilemmeko voimia työpäivään, rauhaisaa yöunta tai läheisen paranemista syövästä. Myös asennemuutos on Jumalan vastaus ja silloin hyväksymme olosuhteet, joihin halusimme muutosta.
   Mitä tulee sotiin ja kidutuksiin - huomaatko itse, kenen tekosista puhut?

   Uskovat eivät kaiken lisäksi ole "järkeviä ihmisiä". Usko Jumalaan on hullutusta niiden silmissä, jotka eivät halua laittaa elämänsä perustusta Jumalaan.

   Tuo Raamatun kohta taivaan linnuista kertoo uskoville juuri sen, että niin pikkutarkkaa on Taivaan Isän huolenpito, että Hänellä riittää sitä pikkulinnuillekin.

   Siunausta ja varjelusta sinunkin päivääsi.

   Poista
 6. JUmalamme on elävä Jumala, joka haluaa olla kanssamme vuorovaikutuksellisessa suhteessa. Ihana ja uskomattoman arvokas asia! Minusta on upeaa, että voimme hyvillä mielin kertoa Hänelle toiveitamme, huoliamme, asioitamme. Jumala vastaa aina, omassa viisaudessaan, rakkaudessaan, omalla aikataulullaan. Minua kosketti kovasti kertomus pienestä pojasta, joka pyysi uuden leijan saatuaan Taivaan Isältä, että antaisitko tuulen ja jatkoi sitten, että nyt vain odotellaan. Minua kiukuttivat anonyymin kommentit tässä.
  Sirkku, teidän perheelle paljon siunausta ja voimia kestää ja selviytyä remontin aiheuttamien uusien tilanteiden keskellä. On hienoa, että lapsetkin oppivat, että Jumalalle saa puhua kaikesta. Yksikään asia ei ole liian vähäpätöinen rukoiltavaksi. Ei yksikään. Ei pieninkään. Meillä on ilo ja lupa kääntyä asioidemme ja aatostemme kanssa Jumalan puoleen. Itsekin pistin merkille juuri eilen kaupassa, että perunan hinta oli noussut. Tänään on aurinkoinen päivä. Siitä on hyvä tänään kiittää.

  Voikaa hyvin. Kiittäen ja Isän puoleen kääntyen on hyvä kulkea aina uuteen päivään. Kullekin päivälle löytyvät omat murheensa ja kiitoksen aiheet.

  Ja huikkaan vielä tähän loppuun, että ajellessani viikko sitten pikkuisen myöhässä kaupunkiin sovittuun tapaamiseen, ruuhka-aika ja parkkipaikkojen niukkuus mielessäni, rukoilin: voisitko antaa sen tyhjän parkkiruudun ja semmoisesta paikasta ,mihin osaan helposti sujauttaa autoni? Amen. Ja siellä se oli , yksi tyhjä ruutu minua odottamassa. On pieniä asioita ja on ihmiskuntaa koskevia suuria tuskia. Ja paljon kaikkea siltä väliltä. Kaiken kanssa saamme kääntyä huolenpitäjämme puoleen.

  Aurinkoa ja iloa sinne!!!!

  VastaaPoista
 7. "Kas lintu ei kylvä,ei niitä,vaan ruokansa silläkin.Voi ihminen oppia siitä,hän miksi on oppimaton?"Tämä tuttu virren-pätkä tuli mieleeni ensimmäisenä postaustasi lukiessani...Joka-päiväistä ruokaa on saatu ja varmasti taivaan isä meistä huolta pitää ensi talvenakin...
  Saimme mansikat pakkaseen ja tyttäret ovat kesä-rahaa keräämisen merkeissä tienanneet ihan kivasti,niitäkin on siis annettu ja siunattu sateesta huolimatta!
  Saaran elon tielle enkeleiden varjelusta,ja siunausta,tänään tyttö on erityisesti ollut mielessäni,Saaran päivänä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvi! Kerroin Saaralle toivotuksesi.

   Poista
 8. Eipäs yleistetä..ei usko ole hullutusta kaikkien "ei uskovien" mielestä,aika karski yleistys.jokaisella on valta elämässään valita mihin uskoo,toinen taivaan Isään,toinen viikonloppuihin kolmas johonkin muuhun,eikä kukaan ole toistaan parempi uskossansa,on se sitten mikä/mitä tahansa. Kaikki eivät halua laittaa elämänsä perustustansa Jumalaan,ja se on hyvä valinta sekin,eikä oikeuta työntämään sanoja tämän valinnan tehneiden suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä yks anonyymi vastaa sulle toinen anonyymi, että tuo " hullutus" vertaus ei ole kenenkään omaa yleistämistä vaan se on suoraan Suomen kirkolliskokouksen hyväksymästä Pyhästä Raamatusta. ;)

   Kukaan ei tule autuaaksi omalla uskollaan vaan uskolla Jeesukseen Kristukseen. Näin se vaan menee, sanottiinpa me mitä tahansa. Kyse on todellakin valinnoista. Jumala on kaikessa viisaudessaan antanut siihen meille vapauden. Ja hän toivoisi että valitsisimme oikein. Hänet.
   Ketään ei pakoteta uskomaan mutta kaikille se olisi suotavaa! Minulle on ainakin väliä, missä vietän iäisyyteni - katsos kun uskon siihen :)

   Kaikkea hyvää etsijän polulla! Toivottavasti nähdään kerran taivaassa! :)

   t. Sirkun vakkarilukija

   Poista
 9. Olen tuo anonyymi, jonka kommentti on kirjaantunut 12.10. Jonkinmoisena kommenttina tähän keskusteluun semmoista, että minusta tuntuu suurilta sanoilta íhmisenä lähteä sanoittamaan asiaa niin, että Jumala tahtoo, että me sitä ja tätä...Mistäs sen oikeasti tietää? Sitten, vaikka joillekin ne puurot ja vellit tulee keitetyksi rukouksen avulla, niitä, joille näin ei käy. Ei muutu asiat, olosuhteet,eikä omakaan asenne, koska ei siinä omassa asenteessakaan voi loputtomasti joustaa. On oikeasti elämänkohtaloita, jotka vievät kaiken voiman, luottamuksen ja ilon, ilman, että voitaisiin osoittaa jotain yksittäisiä tekoja tai ihmisiä sormella. Elämä vaan on. Näille ihmisille ja näiden ihmisten kokemuksille on harvoin ns kristillisissä piireissä tilaa, ilman että heidän elämänkokemustaan mitätöitäisiin.

  VastaaPoista
 10. Olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän, mikä tarkoittaa sitä, että kommentit tulevat luettavakseni ennen niiden julkaisemista.
  En julkaise kommentteja, joissa herjataan toisten kommentoijien mielipiteitä, arvoja tai persoonaa.
  Mielipiteitään saa jokainen ilmaista vapaasti, mutta toisten loukkaamista en blogissani hyväksy.

  VastaaPoista
 11. Oikein hyvä! Voit myös rajoittaa kommentoijia asetuksistasi niin, että kommentoimaan pääsee vaan rekisteröityneet lukijat. Se vähentää kummasti "häiriköintikommentteja". Harvempi kehtaa omalla nimellään tulla mouhoamaan. Ei sinun tarvitse täällä mitä tahansa sietää!!!
  KirsiMaritta

  VastaaPoista
 12. Niinkuin tuolla ylempänä joku sanoikin,kovin on pienet murheet,mansikat ja perunat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisinko tuohon, että ne suuremman kokoluokan murheet kerron suoraan Taivaan Isälle.

   Poista
 13. Taivaan isälle saa tuoda kaikkiisot ja pienetkin huolensa rukouksessa , eikös olekin ihanaa.
  Saamme lapsen lailla luottaa että hän pitää meistä huolen ja kuulee rukoukset.
  Voimia sinne teille remontissa.
  Rukoillaa että kaikki teillä mennee hyvin vaikka joudutte olemaan remontin keskellä.
  Halaukset koko perheelle. ♥

  VastaaPoista
 14. Iloitsen siitä miten arjen keskellä näet hyvää ja miten nautit perheestäsi! Kykynäsi on myös myötäelää kanssakulkijoiden murheita, kuten niitä perunoita. Siunausta sinulle!

  terv. yksi äiti

  VastaaPoista
 15. Onneksi teillä on tällä hetkellä vain nuo "pienet murheet". Ja se remontti.
  Tänään meillä on terveyttä, ruokaa, lämmintä, puhtautta. Siinäpä sitten on enempi kiitoksen aiheita. Kuten monella muullakin olisi. Kävin aamulla hammaslääkärireissulla hakemassa lähitorilta rasian Polka-mansikoita, kotimaisia. Nyt sain oikein siistejä ja homeettomia. Ostin myös litran siikli-perunoita. Kohta keitän niitä ja syön eilisen maksakastikkeen kera.
  Toivottavasti remonttinne sujuu jouhevasti ja aikataulussa. Onneksi on kesä ja voitte enempi ulkoilla porausten ja piikkausten aikana. Siinä on muuten korvat ja hermot kovilla.

  VastaaPoista
 16. Tänään meidän pojalla TJ 0 eli ensimmäinen loma edessä Santiksesta. Harmi vaan, että koko muu perhe maaseudulla. Mutta luultavasti hän iloitsee omasta rauhastaan ja kavereistaan. Mikä ettei! Ja meidän kuuden hengen perhe on perustanut chat piirin joka näkyy kaikkien kännyissä. Saa poika tsemppejä ja kaikki mahdollisuuden osallistua jutteluun. Meillä erillään oloa helpottaa suuresti se, että poika opiskeli jo viime vuoden ulkomaisessa yliopistossa. Ts ei enää uutta se, että hän vain vierailee kotona. :)

  VastaaPoista
 17. Kumma miten nämä hengelliset asiat nousee esille aina täydenkuun aikaan?

  VastaaPoista
 18. Kaisamaijun tavalla samaa ajattelen rukouksesta.
  Kaikki, isot ja pienet murheet kannattaa kantaa Taivaan Isälle. Joskus pienetkin murheet ovat isoja...
  Remontissa nyt on ainakin se hyvä puoli, että on loma-aika ja vessajonot eivät ole kouluunlähtöaamukiireisiä...

  VastaaPoista
 19. Täällähän on tänään vilkasta kommentointia. no kannan minäkin korteni kekoon.

  Jokunen aika sitten kerroit Kodin Kuvalehden artikkelista, joa haastateltu pariskunta vietti vuoden Lapin erämaissa. Sain vihdoin lehden kouraani ja luin artikkelin oitis, aihe oli varsin mielenkiintoinen. Toki juttu jäi pintapuoliseksi, mutta eihän yhden artikkelin aikana pystykään kovin syvällisiä pohtimaan.

  Nostan hattua pariskunnalle, jos kohta samaan hengenvetoon totean, että minusta ei noin äärimmäiseen tekoon olisi. Mutta jäin miettimään yhtä kysymystä, jota olen jo vuosia ihmetellyt. Ev.Lut. kirkko on Suomessa kriisissä. Miksi ihmeessä sillä taholla ei oteta tosissaan ja vakavasti kristityn vastuuta luonnon tuhoutumisesta? Vastuuta pitkäjänteisesti kestävän elämänmuodon kehittämisestä? Miksei teologisessa tiedekunnassa ole kristillisen ympäristöfilosofian professuuria? Pelkään pahoin, että jahka ilmastonmuutos, Itämeren rehevöityminen jne. jne. tosissaan räjähtävät käsiin, tulevat ihmiset entisestäänkin vieraantumaan kirkosta ja sen sijaan uuspakanuus (jota artikkelin pariskuntakin käsittääkseni edusti, ja joka on ympäristöpiireissä häkellyttävän yleistä) saa lisää kannattajia. Kirkkoa tullaan syyttämään silmien sulkemisesta ja osittain jopa myös ympäristötuhojen kylvämisestä. Viittaan tällä viimeisellä kommentilla kristilliseen käsitykseen, jonka mukaan ihminen on luomakunnan herra ja muu luonto on ihmiselle alistettu. Tällöin ihmisen tehtävä olisi huolehtia vastuustaan ja suojella luomakuntaa. Ja kirkon tehtävä olisi toimia tässä asiassa edelläkävijänä. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan se on merkillisen hiljaa.

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihminen luonnonmullistusten edessä on avuton ja nöyrä, taitaa luoto olla Jumala.

   Poista
 20. Uskonto jakaa aina mielipiteet. Itse olen "osa-aika ateisti" ja joskus kadehdin ihmisiä jotka ovat uskonsa löytäneet; kun tulee kova paikka on aina joku johon uskoa ja rukoilemalla saa lohtua.
  Skeptikkona uskon ehkä enemmän kuitenkin evoluutioon,mutta jokaisellahan on oikeus omaan suuntaukseensa.

  Rukoile vaan Sirkku, se ei ainakaan ole keneltäkään pois eikä aiheuta pahaa<3

  VastaaPoista
 21. Ensimmäistä kertaa kommentoin, vaikka lueskellut olen jonkin aikaa jo. Sellainen näkökulma vielä että joskus usko pienentää ongelmia. Nimittäin kun ei tarvitse turhaa murehtia (vaikka joskus sortuu siihenkin) kun Jeesus kantaa osan. Monelle remonttinne ison perheen kanssa olisi ehkä todella iso ongelma. Myös sairauksissa meillä on ylimääräisenä vakuutuksena Taivaallinen ylilääkäri sekä esirukoilevat ystävät. Ja tosiaan kaiken voi Jumalalle viedä, Hän tietää kyllä miten oikein toimii parhaaksemme.
  Siunausta perheellenne.
  T. Sannu

  VastaaPoista