keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tartu tilaisuuteen tai kadu

Eilen käytiin repimässä kylpyhuoneemme lattiasta muovimatto pois ja lähtiessään työmies kommentoi lattiaa: "nyt se saa kuivahtaa rauhassa".
Aikanaan kylpyhuoneeseen tulee puhaltimet ja kuivaus "kestää kyllä kauan".
Minulla tuli lähes pala kurkkuun noita arvioita kuunnellessa, mutta illalla olin ihan toista mieltä.
Istuimme miehen kanssa talomme kuudennessa kerroksessa taloyhtiön hulppeankokoisessa saunassa lenkkisaunan jälkilämmöissä ja totesimme, että joskus vielä suremme kylpyhuoneremonttimme loppumista. Talon saunan yhteydessä on kattoterassi, josta on luksusnäkymät Lauttasaaren selältä Jätkäsaareen. Suihkuhuoneessa on kaksi suihkua, mikä on sekin luksusta meidän vuosia siedettyihin suihkujonoihin. Pukuhuoneen puolella riittää tilaa istua ja huokaista saunomisen jälkeen. Sauna-ja suihkutilat ovat remontin ajan vapaassa käytössämme lukuunottamatta lauantaita, jolloin talon asukkailla on varattuja saunavuoroja klo 16-21 välisenä aikana. Tiistaisin on naisten ja miesten lenkkisaunavuorot, mutta ne ovat olleet aika lailla hiljaisia tunteja. Eli kaiken ilon aiomme ottaa irti remontin ajasta, eikä ajomatka hissillä tee montaa lisäminuuttia suihkureissuun.

Isillä oli eilen leppoisa arkivapaa. Kävimme yhdessä pikkutyttöjen kanssa retkellä Kierrätyskeskuksessa. Saimme hyvän opetuksen, että jos jotakin todella mieleistä löytyy, kannattaa olla nopea ja tarttua tilaisuuteen heti. Näimme siellä kokonahkaisen nojatuolin, jossa oli niin lokoisaa istua, että emme miehen kanssa olleet koskaan istuneet mukavammassa tuolissa. Ihastuimme miehen kanssa molemmat tuohon tuoliin ja pohdimme pitkän tovin, kuinka rahtaisimme sen kotiin. Tuolin hinta, 30e, ei olisi ollut ollenkaan paha vielä 35 euron kotiinkuljetusmaksunkaan jälkeen. Aikamme asiaa jahkattuamme lähdimme ilman tuolia kotiin, ajatukset kuitenkin tuolissa.
Kotiin tultuamme kävin nostamassa viimeiset rahat tililtä, sanoin miehelle, että nyt soitan sinne Kierrätyskeskukseen ja varaan sen tuolin ja käyn sitten maksamassa. Soitin ja kuulin, että tuoli on myyty ja odottaa kuljetusta...
Kaksi minuuttia asiaa harmittelimme, mutta tapamme mukaan etsimme sitten nopeasti puoli tusinaa hyviä puolia asian saaneesta käänteestä.
Sen opetuksen saimme, että jos joskus törmäämme vastavaan tilanteeseen, että jokin miellyttää meitä molempia yhtä paljon, emme jää miettimään liian kauan.

Ostimme miehen kanssa toisillemme kahvimukit, 20 senttiä kappale. Sovimme, että aina kun käymme siellä yhdessä, valitsemme toisillemme mukin, jota sitten käytetään seuraavaan kierrätyskeskusreissuun asti. Minun saamassani mukissa lukee "Sain lahjaksi vain tämän surkean mukin!" ja miehen sinivalkoisessa posliinimukissa lukee "Niagara Falls, Canada" ja on kuva putouksesta.
Muutenkin löytömme oli oikein ilahduttavia. Mies löysi upean vyön itselleen hintaan 1,50 ja eurolla upeat aurinkolasit kokoelmiinsa. Kokoelma niitä kohta alkaa olla, kun hän niitä joka käynnillä löytää.
Tuolla Lönnrotinkadun Kierrätyskeskuksessa on nyt niin upeat valikoimat huonekaluja, että jos olisin sohvan, ruokapöydän tai hyllykön tarpeessa, hakisin sieltä edullisesti. Hinnat vielä kotiinkuljetusmaksunkin jälkeen ovat oikein kohtuulliset.

5 kommenttia:

 1. Jotain hyvää kuitenkin: Ei kulunut rahaa tuota 65 euroa! Sillä saa vähän ruokaakin loppukuuksi!
  Ja kahvi mukista on mukava yhteinen juttu - eivät kai enää kovin monet kotosalla kupista kahvia juokaan.
  Muuten, luin, että keskuspuistostakin voi löytää mustikoita - retki sinne lasten kera...

  VastaaPoista
 2. Aikainen lintu...
  Nopeat syövät hitaat... jne.
  Kokemuksen rintaäänellä tässä muistelen saamatta jääneitä ostoksia.
  Mietintäaikaa olisi saanut tekemällä varauksen vaikkapa kolmeksi tunniksi ja seuraavan ostajan ei olisi tarvinnut odottaa tietoa kohtuuttoman kauan.
  Meillä aikoinaan lattian kuivauspuhaltimet ulvoivat kaksi kuukautta ja puhalsivat kuumaa ilmaa. Onneksi oli silloin talvi. Teillä voi tulla tuuletuksen tarvetta, jos hellettä pukkaa.
  Toivottavasti remontti sujuu kohtuullisella harmituksella ja voitte nauttia ohessa saunaosaston eduista.

  VastaaPoista
 3. Tuo remontti on ikävä, tiedän kun olen sen putkirempan kokenut. Luin tekstiä lisää ja teillä on kyllä mahtavat sijaissuihkut saunoineen teraeseineen+näköalat. Nauttikaa, tuommoinen muutos on kivaa vaihtelua:)

  VastaaPoista
 4. Älkää pelotelko.
  Minulla on huomiseksi suunnitteilla "täydellisen" kirjoituspöydän huutaminen (huuto päättyy huoomenna) huutonetistä syksyllä ekaluokalle menevälle prinsessalle. Emmin ja emmin...

  ja kadun, jos menee ohi suun?

  Mutta kun ... sille rahalle olisi niin paljon muutakin käyttöä...

  :)

  VastaaPoista
 5. sen tuolin ei sitte ollu tarkotus tulla teille,voit ajatella rahan menevän varmasti parempaan tarpeeseen...
  Nauttikaa remppa-ajasta täysillä,tuo yhteisessä käytössä oleva sauna kuulostaa luxukselta...

  VastaaPoista