lauantai 1. syyskuuta 2012

Vaaleat aamiaismuffinssit

Kuvassa näkyy kahdenlaisia muffinsseja. Tuolla keskellä vasemmalla on tuollainen peruskoululaisen muffinssi ja etualalla sellainen, jonka valitsisin kahvilan leivonnaistiskiltä. Arvatkaa rehellinen arvaus, kumpi on peruskoululaistyttären leipoma, kumpi tyttären äidin.
Ne, jotka ovat lukeneet juttuni suklaamuffinsseista, ainakin tietävät oikean vastauksen.

Reseptin teimme tyttären kanssa yhdessä. Minä kutsuisin näitä vaaleiksi aamiaismuffinsseiksi, koska näistä leivonnaisista löytyy jo ravintoarvoakin. Monet tykkäävät pienestä herkusta aamupalallaan, kun me toiset vaadimme vain ruisleipää.
Meidän isi suoritti testimaistamisen kylmän maidon kanssa, kun leivonnaiset olivat vielä lämpimiä. Kyllä hän piti enemmän noista tulivuoren näköisistä tyttären leipomista. Itse olen samaa mieltä.

9 kpl isoja amerikanmuffinssivuokia
1 dl ruokosokeria  (tai tavallista)
2 munaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauralesettä
1 rkl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl maitoa
1 1/2 dl saksanpähkinöitä
levy (130g) valkosuklaata rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri, lisää öljy.
Rouhi pähkinät ja suklaa ja sekoita yhdessä kuivien aineiden kanssa.
Lisää taikinaan.
Lisää maito viimeiseksi.
Jaa taikina kahdella ruokalusikalla paperivuokiin, täytä vuoat noin puolilleen.
Paista uunin keskitasolla 12-14 min 200 asteessa.

Toisin kuin monet muut muffinssit, näiden maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

4 kommenttia:

  1. On se taitava, tuo peruskoululainen,: Osuinko oikeaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin: tuo etualalla oleva muffinssin näköinen leivonnainen on 14-vuotiaan tyttäreni leipoma.
      Taka-alalla oleva lättänä on minun tekemäni - samalla ohjeella. Tähän asti olin pitänyt itseäni kohtuullisen taitavana leipurina, mutta en enää.

      Poista
  2. ai mitä herkkuja ootte taas tehny!Meilläki niitä suklaamuffineja on kokeiltu pariin otteeseen,tosi hyviltä maistuivat!

    VastaaPoista
  3. Aamiasmuffinssit kuullosta hyviltä.
    Minun suklaamuffinssit ovat pakastuksen jälkeen parempia kuin uunituoreina. Taidan tehdä niitä lisää odottamaan vieraita kun entisiä on enää yksi jäljellä.

    VastaaPoista