maanantai 8. huhtikuuta 2013

Levollista asiaa

Muistetaan oman hyvinvointimme kannalta pyhittää lepopäivä. Vaikka nykyelämässä jokainen ei voikaan levätä perinteistä lepopäivää, olisi tärkeää erottaa yksi päivä viikosta huilille ja rentoutumiselle. Asia tuli mieleeni, kun itse olin tiiviissä menossa koko viikonlopun. Miehellä oli poikkeuksellisesti viikonloppu vapaa. Useinhan vietämme lepopäivän yhdessä. Jos miehen vapaapäivä sattuu arkipäivälle, käytämme aikaa lepäämiseen, raamatunlukuun ja joutilaisuuteen. Sunnuntai lepopäivänä on sen takia kiitollinen, että kirkossakäynti järjestyy hyvin.
Ihmiset, jotka eivät olisi kovin "hengellisiä" tai "hurskaita" elämäntavoiltaan ja huolehtivat silti lepopäivän viettämisestä, saavat tavastaan kuitenkin siunauksen elämäänsä. Lepopäivähän on Jumalan asettama jo ihmiskunnan alkuhetkistä asti. Kun noudatamme elämässämme Jumalan ohjeita, Hän myös palkitsee meidät.

Täytyy myös muistaa, ettemme jää "lain alle", jos joskus elämätilanteemme vain on sellainen, että lepopäivän pitäminen on mahdotonta. Maanviljelijä ei voi istua kylvöaikaan kirkonpenkissä, jos siemenet on saatava maahan. Eikä metsänomistaja voi sanoa puuntaimilaatikoidensa äärellä keväiseen taimenistutusaikaan, että "nytpä pidetäänkin lepopäivä". Emolehmätilallinenkin ottaa kevään poikimisaikaan kiitollisuudella vastaan joka ikisen vasikan, syntyi se sitten pyhänä tai arkena, tavallisemmin vielä yöaikaan.

Mielestäni tämä lepopäiväasia on yksi niistä, joita kukin meistä hoitaa oman omatuntonsa mukaan. Ei ole meillä kenelläkään rahkeita mennä naapuria ohjeistamaan tässä asiassa. Mutta suosittelen lämpimästi sinulle lepopäivän viettämistä, jos asia on päässyt unohtumaan. Lepopäivä koituu kaikenpuoliseksi hyvinvoinniksemme.

3 kommenttia:

 1. Jos sunnuntai ei ole vapaapäivä, niin lepopäivä on hyvä pitää, pyhittäää, todellakin muulloin. Rauhoittua tavallisesta meiningistä ja hiljentyä, kuten sanoit, Raamatun äärelle jolalkin tavoin.
  Lepopäivä on kuitenkin joskus vaikea toteuttaa...mutta osin onnistuu aina.
  Lepopäivää!

  VastaaPoista
 2. Kyllä maanviljelijätkin voivat pitää sunnuntain lepopäivänä,jos vain niin päättävät.Työt voi mainiosti järjestellä niin,ettei ole pakko mennä pellolle silloin.Eläimet toki hoidetaan joka päivä,mutta usean kymmenen vuoden kokemuksella voin sanoa,että pellolle ei tartte lepopäivänä mennä.Kummasti niiden tilojen työt ovat aina hyvin aikataulussa,jotka eivät tee pyhätöitä.Se paljonpuhuttu siunaus seuraa mukana ja paremmin jaksaa sitten arkena uurastaa,kun saa sen erilaisen päivän siihen väliin.

  VastaaPoista
 3. niinpä,joskus olen ajatellut sairaalassa työskenteleviä,että heillä työstään vapaapäivät voivat olla myös lepäämistä varten...

  VastaaPoista