lauantai 3. elokuuta 2013

Älä kanna turhia taakkoja

Jos tekisin kyselyn teidän lukijoiden keskuudessa, kuinka moni kokee elämänsä tällä hetkellä lähes täydellisen tasapainoiseksi, onnelliseksi, turvatuksi ja tulevaisuuden näkymät valoisiksi, arvelen, että vastaajia olisi vähän. Perustan olettamukseni niihin keskusteluihin, joita olen käynyt viime aikoina tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Monen elämässä on tekijöitä, jotka jollakin tapaa estää vapautuneen, rennon otteen jokapäiväisistä asioista.

"Julistakaa kanssani Herran suuruutta,
korottakaamme yhdessä hänen nimeään.
Minä etsin Herraa, ja hän vastasi minulle. 
Hän vapautti minut kaikista peloistani.
Ne, jotka häneen katsovat, säteilevät iloa,
eivätkä heidän kasvonsa punastu häpeästä.
Tässä on kurja, joka huusi, ja Herra kuuli ja pelasti
hänet kaikista ahdistuksista.
Herran enkeli asettuu niiden ympärille, 
jotka pelkäävät Herraa, 
ja vapauttaa heidät.
Maistakaa ja nähkää, että Herra on hyvä.
Autuas se mies, joka häneen turvaa!
Pelätkää Herraa, te hänen pyhänsä, sillä
häntä pelkääviltä ei puutu mitään.
Nuoret leijonat kärsivät puutetta
ja näkevät nälkää, mutta Herraa etsiviltä
ei puutu mitään hyvää.
... Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita
ja hänen korvansa heidän avunhuutoaan.
...Vanhurskaat huutavat ja Herra kuulee
ja pelastaa heidät kaikista ahdistuksista.
...Monet ahdistukset kohtaavat vanhurskasta,
mutta Herra pelastaa hänet niistä kaikista."
(Psa.34)

Painiskellessasi monenlaisten vaikeuksien ja koettelemusten keskellä syytät ehkä itseäsi ja uskoasi siitä, ettet uskosi voimalla saa selätettyä vaikeita asioita. Mitä enemmän paha saa syytää tätä uskomusta tajuntaasi, sitä tiukemmin tunnut kietoutuvan vaikeiden asioiden lonkeroihin. Ja sitä enemmän yrität omin voimin, omien ajatusten voimalla häätää epäuskon henkeä vaikeuksien yltä.
Jumala on varsinkin uskovien Vapahtaja. Pysähdy hetkeksi, mene yksinäiseen paikkaan ja sulje ovi perässäsi. Sulje silmäsi ja luettele Herralle jokainen asia, joka estää mielesi rauhan, sydämesi ilon  ja vapauttaa mielesi vastaanottamaan uusia haasteita elämässäsi. Luettele ne asiat Isälle, ojenna kirjaimellisesti kätesi Hänelle ja sano: "ota sinä nämä hoitaaksesi."

Emme tarvitse mitään hengellisiä taikatemppuja tai tiettyä rukouksen kaavaa, kun annamme elämämme Hänen hoitoonsa.

Elämme nyt sellaisessa ajassa, että Jumala ilmestyy ihmisten elämään ennennäkemättömällä tavalla. Jumalan sanan lupaukset ovat kirjaimellisesti, viimeistä piirtoa myöten voimassa.
Lue Raamatustasi tuo psalmi 34 kokonaan ja täytä sydämesi kiitoksella näistä lupauksista, jotka Hän tulee täyttämään.

Kirjoitan tästä myös sen takia, että olen saanut kokea tätä omassa elämässäni. Jumala on puuttunut asioiden kulkuun kaikilla elämäni osa-alueilla. Hän on tehnyt ihmeitä asioissa, jotka koskevat omaa elämääni, perhettä, avioliittoa, terveyttä, työasioita, taloudellisia asioita, tulevaisuuden suunnitelmia ja niiden toteutumista, käytännön asioiden järjestymistä jokapäiväisessä elämässä. Kunnia niissä asioissa kuuluu Taivaan Isälle.

Rukoilen, että moni lukija, joka vilpittömin mielin turvautuu asioissaan Jumalan puoleen, saisi väkeviä vastauksia elämänsä kysymyksiin ja nopealla aikataululla. Nopeutta rukoilen sen takia, että moni on painiskellut vaikeuksiensa kanssa jo pitkään ja haluaisi jo luovuttaa.

6 kommenttia:

 1. Saakohan nykypäivänä sanoa, että elää onnellisena omaa poientä elämäänsä. En voisi parempaa edes ajatella. ei ole rikkauksia eikä hienoa kotia, on vain pieni eläke ja vanha mökki, mutta siitähuolimatta elän tyytyväisenä tätä elämän iltaa. Niinkauan kun saan kotona asua ja puuhailla omia moninaisia hommiani olen äärettömän onnellinen ja kiitä Luojaani kolmaesta ihanasta lapsesta ja heidän jälkeläisistään, Jokainen on pärjännyt osassaan hyvin ja heidän elämänsä on järjestyksessä. Mistä siis valittaisin. No, ehkä tuota terveyttä voisi olla enempi, mutta nekin kulkee tuossa rinnalla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirkku rukouksesta.
  Kunhan aina muistaisimme ja luottaisimme Jumalaan silloinkin kun tuntuu ettei hän kuule rukouksiamme.

  Siunausta elämääsi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä kirjoituksesta! Juuri noin koen asiat.
  Hyvin usein minua kiusaa, etten uskoni voimalla saa selätettyä erilaisia vaikeita asioita elämässäni!

  Varmaasti on näin, että saa uudestaan ja uudestaan(?) luetella Jeesukselle kaikki vaikeudet. Joskus ajatuksiani on kiusannut se, että on epäuskoa nostaa niitä samoja asioita, jotka on jo antanut pois. Voi se niinkin olla.
  Paholainen on valheen isä. Se vääntää kaikki asiat ja syyttää kaikesta.

  Olen saanut vastauksia. Vaikeiden asioiden edessä sitä on uudestaan samojen kysymysten edessä. Taas pyytämään apua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ajatuksistasi..minulla on sellainen tunne nyt,että olen Taivaan Isän kämmenellä,hyvässä,hellässä hoidossa ja minulla on turvallinen siellä olla :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästäkin tekstistä, Sirkku!
  Minua(kin) on keitetty monissa liemissä ja kauan, joten koen olevani hyvin onnellinen ihminen miehen vakavasta sairaudesta huolimatta:
  lapset ovat selvinneet opiskeluissaan ja Jumala on johdattanut heille työtä ja aviopuolisot. Itse alan toipua, mitä pidän suurena Jumalan lahjana ja ihmeenä.
  Perhe on uskossa, Jumala johdattaa - mitä voisi elämältä enemmän toivoa, kun on rauha Jumalan kanssa elämän hässäkän keskellä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos rohkaisevista sanoista :)

  VastaaPoista