tiistai 13. elokuuta 2013

Nimineulassa lukee "hierojaopiskelija"

Ensimmäisen kouluaamun toimet sujuivat ilahduttavalla rutiinilla. Kukaan ei keksinyt mitään omia kotkotuksia. Tosin kaikki olimme hiukan huonosti nukkuneet, kun yöllä hurja salamanisku herätti koko kaupungin valtavalla pamauksella. En tiedä, minne salama oikein iski, mutta en ole vastaavaa paukkua täällä koskaan kuullut ukonilman aikana.

Hierojakoulu on mielenkiintoisempaa, kuin miksi olin sen kuvitellut. Opiskelutahti on tiukka, mutta onneksi on mahdollisuus mennä iltaryhmän tunnille osallistumaan, jos jostain syystä täytyy jäädä aamutunnilta pois. Koulupäiviä on tiistait ja torstait ja muutaman viikon kuluttua, kun asiakashieronnat alkaa, voi koulupäivien jatkoksi tai välipäiville ottaa hierontoja. Vuoden opiskeluaikana täytyy suorittaa vähintään 70 tuntia asiakashierontoja koululla opettajan valvonnassa.
Minulla on tarkoituksena suorittaa ammattitutkinto, mutta jo opiskeluaikana voi ottaa toiminimen ja tehdä hierojan työtä myös itsenäisesti.

Anatomia on taatusti se oppiaine, jonka kanssa joudun tekemään paljon töitä. Onneksi sanastossa on paljon tuttua lähihoitajakoulun ajoilta ja hoitajantyön tiimoilta. Mutta on aivan eri asia löytää jokainen lihas ja luu ihmiskehosta ja nimetä ne suomeksi ja latinaksi, kuin opetella niitä piirroksesta ulkolukuna.
Jo torstain tunneilla aloitamme varsinaisen hierontatyön otteiden opettelun niska-hartiaseudulta.
Ensimmäisen koulupäivän jälkeen minusta tuntui, että olen tullut juuri oikeaan paikkaan.

Perheen viimeinen kouluunlähtijä, pikkuinen Saara oli hyvin energinen tänään. Selvästi hän oli innoissaan koulusta. Isin kanssa saattelemme Pasilaan menijöitä ensi alkuun, mutta aika turvallisesti Saara näyttää kulkevan sisarusten kanssa. Yksin Saara saa kulkea kouluun vasta sitten, kun osaa lukea ja erottaa raitiovaunujen numerot toisistaan ja itse haluaa kulkea matkan ilman sisaruksia. On mahdollista, että tarvetta yksin kulkemiselle ei tule koko vuonna, koska koulu alkaa kaikilla samaan aikaan ja kolmella sisaruksella varmasti jollakin koulu päättyykin samaan aikaan Saaran kanssa. Joka tapauksessa on vanhempien vastuulla, että lapsi kokee koulumatkansa turvalliseksi.

Siihen nähden, että reilun kahden tunnin sisällä täältä selvisi maailmalle 13 henkeä, pidin koulunaloitusaamua rauhallisena.
Joka tapauksessa olen hyvin tyytyväinen, että ripustettuani vielä koneellisen pyykkiä kuivumaan, pääsen tämän huushollin parhaimpaan paikkaan. Etsikää tekin kodistanne se paras paikka ja vetäytykää tyytyväisenä nukkumaan. Katsotaan sitten, mistä itse kukin aamulla löydymme.

8 kommenttia:

 1. Voi olisimmepa lähenpänä, niin ilmoittautuisin heti käsittelyysi. Minä näet luulen, että sinulla on hyvät kädet. Onnea uudelle uralle!

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle opiskelijalle! Mielenkiinnolla odotan opiskelukokemuksiasi.
  Huushollin paras paikka täälläkin odottaa.

  VastaaPoista
 3. Onneksi anatomisten rakenteiden nimeäminen ei ole kuin yksi osa tutkintoa, eikä sen sanaston opettelulla edes ole relevanttia merkitystä työhön. Tuskin edes vaaditaan kovin monien rakenteiden listaa opeteltavaksi. Älä siis huoli. Tärkeintä on, että sinä tiedät missä ligamentit, lihakset yms sijaitsevat ja osaat käsilläsi löytää oikeat liikkeet ja volyymit tuntemalla kireyksiä ja aistimalla potilaan tuntemuksia.
  Myös minä olisin valmis kokeilupotilaaksesi. Ja asunkin ihan lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan!
   Viikon 40 jälkeen meillä alkaa asiakashieronnat. Mainostan sitä kyllä sitten täälläkin.
   Tervetuloa!

   Poista
 4. Iloista oppimisintoa! Ja varjelusta kouluteille.
  Paras paikka on kyllä puolison vieressä ainakin meillä ;)

  VastaaPoista
 5. No on hieno suoritus tuo aamu, että noin sutjakkaasti kaikki matkaan. Toivotan hurjasti opiskeluiloa! Oma "opiskeluni" uuteen työhön alkoi myös nyt maanantaina, mutta kahden viikon kuluttua olen jo valmis tekemään kuulemma työtäni seuraavat neljä kuukautta. Sitten syyskuun puolessa välissä olen ansainnut sen verran että voin aloittaa iltaisin 210 opintotunnin urakan netissä seuraavaa uraa varten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloisia uutisia, Heljä! Olet usein iltarukouksissani. Terveisiä sinun pienelle tähtisilmäiselle tytöllesi.

   Poista
 6. onnea uudelle opiskelijalle <3 tulisin minäkin koe-kaniiniksi,hierojan työ on arvokasta...

  VastaaPoista