lauantai 24. elokuuta 2013

Luomu-unilääke

Uneliaita hierontajuttuja olette saaneet viime aikoina lukea. Lauantai-illan kunniaksi täytyy vielä kertoa vinkiksi nukahtamisvaikeuksista kärsiville meidän perheen uusin ja takuuvarma unentuoja.

Ilta aloitetaan kunnon ruokailulla. Ei mitenkään liian raskas ja rasvainen ateria, vaan ihan kunnolla hiilihydraattia ja proteiinia. Aterian päälle juodaan kehonlämpöistä vettä reilusti, jolla valmistaudutaan illan edessä oleviin ohjelmanumeroihin.
Kun ruokaa on hetki sulateltu, tehdään ihan reipas niskahartiahieronta pitkän kaavan mukaan. Jos lihakset tuntuu kipeiltä ja aristavilta, riittää kevyempi käsittely, jolloin tarkoitus on vain rentouttaa oloa.
Hieronnan jälkeen juodaan kaikessa rauhassa lasillinen vettä ja sen jälkeen vetäydytään saunaan kunnon löylyihin.
Saunomisen jälkeen juodaan vettä niin paljon kuin janottaa ja kaikessa rauhassa vetäydytään vuoteelle. Avonainen ikkuna tai parvekkeen ovi tehostaa vaikutusta.
Jos sinulla on vielä hyvä omatunto päänalusena, niin edellytykset nukahtamiselle ovat erinomaiset.

Syötin miehelle iltakuuden kieppeillä kala-aterian. Sen jälkeen hieroin häntä puolisen tuntia. Oli mukava katsella, kun mies hoippui puolinukuksissa hieronnasta saunomaan. Eli olin tyytyväinen, että kahden viikon opiskelujen jälkeen saan hierottua raavaan miehen tainnoksiin.
Löylyjen jälkeen mies hipsi sängylle ja sanoi: "aamulla tavataan".
Muutaman minuutin jälkeen alkoi kuulua kuorsaus, joka on jatkunut muun perheen iltatoimista huolimatta.

Toki kesäkuussa maalla kokeiltu halonhakkuu helteessä toimi sekin hyvänä unilääkkeenä, mutta näihin kaupunkioloihin näyttäisi tämä ruoka-hieronta-sauna sopivan hyvin.

3 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ihan loistava unentuoja! Minun mies usein hieroo minua niin että nukahdan siihen. Ihan vaikka pohkeita kun joskus kolottaa.

  Nyt minulla on ilmesynyt selkään sellaisia jumipatteja (niskan lähellä, lavoissa ja hieman alempana selässä) jotka ovat todella kipeitä. Ne muljuavat inhottavasti ja niihin todella sattuu pienikin hieronta. Miten lienee noita saisi avattua? Eivät edes ole mitään ihan pienikokoisia patteja. Ompelen todella paljon ja asento tahtoo aina valahtaa huonoksi :/

  Hierojalle en ole uskaltanut kun pelkään että ovat liian kovakouraisia.

  Leppis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos uskaltaudut kuitenkin hierojalle, kerro hänelle, että pelkäät hieronnan sattuvan. Silloin hieroja aloittaa varovasti ja tuntemuksiasi tarkasti kuunnellen. Hieronta ei saisi koskaan sattua.
   Seuraavan kerran lääkärilläkäydessäsi voit myös asiasta mainita. Lääkärin lähetteellä saisit "täsmähoitoa".

   Poista
 2. hieronta on hyvä unilääke,miten monet kerran on saanu oma hierojani minua varovasti herätellä:"no niin,nyt olis valmista!":)

  VastaaPoista