tiistai 27. elokuuta 2013

Vettä porakaivosta!

Kuopion veli oli yrittänyt kaksi kertaa tavoitella minua puhelimella hierontatuntien aikaan ja niinpä soitin sitten kiireen vilkkaa hänelle, kun pääsin koulusta. Ajattelin, että nyt on täytynyt pumppu pudota porakaivon reikään, kun tuollainen hätä on siskoa tavoittaa. Ihan leppoisaa asiaa veljellä oli kysyttävänä "tilan emännältä":
jotta montako sammakkoa haluan kaivoon jätettävän.
Kysyin, että ovatko eläviä vai kuolleita. Ihan eläviä olivat siis.
"Jos vaikka yksi minulle ja yksi miehelle" ehdotin.
"Niin myö jätettiinkin. Kolome otettiin poes" oli Veljen vastaus.
Kuopion Veli oli Enoni kanssa saanut porakaivon pumpun paikoilleen ja vanha kaivo, jonka keskelle porakaivo on porattu, täytyy nyt tyhjentää ja putsata. Eli muutama virkeä sammakko oli löytynyt vanhan kaivon puolelta. Vanhan kaivon pohjassa on kuulema poraamisen jäljiltä paksu liete, joka täytyy ihan lapiopelillä tonkia pois.
Aivan upea juttu, että porakaivon pumppu on nyt paikoillaan ja toimii. Aika näyttää, millaiseksi veden laatu muuttuu. Kovaa käyttöä tietenkin uusi kaivo tarvitsisi.

Suurella innolla ja intohimolla näyttää velipoika Lautakankaalla puurtavan. Oli käynyt ihan hyvän hyvyyttään siskonkin metsän aukkoja raivaamassa.
(Tuo "aukkojen raivaaminen" on metsänhoidollinen termi, joka saattaa asiaan perehtymättömän korviin kuulostaa epäilyttävältä. Kyse on muutama vuosi aikaisemmin istutetun taimikon lomasta risukon ja heinikon raivaamista raivaussahalla.)

Päivän toinen suuri ilonaihe kaivon ohella oli Lähihoitajapojan hyväksytysti suoritettu lääkelaskujen tentti. Nyt pääsee poika rauhassa työmaille harjoittelemaan.

2 kommenttia:

  1. Mukavia uutisia sekä sieltä tiluksilta että kotoa!:)
    Ite oon joskus tyttösenä ollut tekemässä tuota taimien siivousta,ja istuttamassakin metsää..Se oli kivaa puuhaa!Muistanpa,että kerättiinhän me käpyjäkin puista,mitä isä kaatoi.

    VastaaPoista
  2. Taimikon hoitoa täälläkin! Hirvitornikin odottaa kasaamista! Sekä monta muuta hommaa jotka olisi saatava talven alta pois. Mies ja koirat lähes asuvat metsässä! Onpa syväntä lämmittävää lukea kuinka Lautakangas valmistautuu muuttoonne sinne.

    VastaaPoista