perjantai 23. elokuuta 2013

Hommia

Anne-Mari käväisi kotona ja oli jo vähällä jäädä yöksikin, mutta päättikin sitten lähteä omaan rauhaansa. Pohdiskelin ääneen, ehtisikö/jaksaisiko vielä kirjoitella tänne, johon Anne-Mari sanoi, "kirjoita vain, jotta mulla on jotakin hauskaa". Jäin siis miettimään, mitähän hauskuutta nämä äidin jutut tyttärelle tarjoaa.

Oli siis silkkaa harhaluuloa, että koulu, jota on vain tiistaisin ja torstaisin klo 9 -12.30, olisi leppoisaa ja helppoa ja kävisi lähes harrastuksesta.
Ennen koulun alkua en ollut koskaan käynyt hierojalla, enkä tiennyt hieronnasta muuta kuin sen, mitä olen joskus pyytänyt miestä hieromaan niskojen jumeja. Nyt olen ollut aivan puolikuollut niiden hierontatuntien jälkeen, kun olen ollut itse hierottavana, toisin sanoen opiskelukaveri on harjoitellut hierontaotteita. Olenkin pohtinut, kuinka uuvuksisssa sitä sitten on, kun teemme kokovartalohieronnan, joka kestää 90 minuuttia. Kun itse saa hieroa, tulee vain "reipas" ja energinen olo, mutta kun joutuu itse plintille käsiteltäväksi, on sen jälkeen ihan puolikuollut.
Kyllä sekin vaikuttaa asiaan, että meillä ei ole mitään varsinaista taukoa opetuksessa ja hirmuinen nälkä ehtii tulla ennen puolta yhtä.
Joka tapauksessa koulu on aivan valtavan mielenkiintoista ja innostavaa ja on hyvä, että kotona riittää vapaaehtoisia harjoitushierottavia. Kohta olemme käyneet läpi niskahartiahieronnan ja reittikarttakin alkaa vähitellen jäädä mieleen.

Lautakankaan kuulumiset ovat nekin olleet viime päivinä oikein innostavia. Kuopion Veli on yhdessä Enoni kanssa laittaneet porakaivoa kuntoon. Joitakin osia odotellaan vielä ensi viikkoon.
Uusia remonttisuunnitelmia olemme kehitelleet Kuopion Veljen kanssa. Kuopion Veli on sen sortin ihminen, että aina pitää olla jokin "rojekti männeillään" (suom. hanke suunnitteilla tai toteutumassa). Satuin mainitsemaan veljelle, että minua vaivaa pihapiirissä olevan pitkän ladon rapistunut maalipinta, niin veli totesi siihen, että "kyllä niitä räystäyslautojakin voisi suoristaa ja lahonneita laudoituksia uusia.
Veljellä taas syyhyäisi sormet aloittamaan vanhan päärakennuksen ulkoremonttia. Jos aurinkoinen ja lämmin syksy jatkuu kovin pitkään, voi olla vaikeuksia jättää kaikkia mukavia hommia ensi kesään. Lisäksi metsän puolella olisi vaikka mitä mukavaa hommaa, kun vain tietäisi, mistä aloittaa. Sen olen päättänyt, että seuraavalla Kangasniemenreissulla pyydän Kuopion Veljeltä raivaussahakoulutuksen. Niitä raivaussahahommia kun olisi minunkin metsämaillani vaikka työttömille jakaa.

Mies oli viime yön töissä. Viime yönä vietettiin Helsingissä "Taiteiden yö" -tapahtumaa. Vappu ja uusi vuosi on Helsingissä kuljettajien painajaisia ja tämä elokuisen torstaiyön tapahtuma alkaa päästä samaan kategoriaan. Viime yönä ei liikenteessä niinkään ollut päihtyneitä, mutta väkimäärä asetti työhön tavallisuudesta poikkeavia haasteita. Vielä tulevan yön kun mies jaksaa sinnitellä, niin sitten saa pitkästä aikaa olla viikonlopun vapaalla.
Tänään juuri huomasin, että meillä ei oikeastaan koskaan olla totuttu viikonloppuihin, jolloin koko perhe olisi koolla ja voisi suunnitella yhteisiä juttuja. Isän työvuorot ovat yleensä niin, että kolmen työviikonlopun jälkeen on yksi vapaa viikonloppu. Sen takia meillä on hyvin usein arkipäiviä, jolloin "isi ja äiti laiskottelee".

Kampaajatyttö on hommannut itselleen asunnon ja tekee viikonloppuna muuttoa. Täällä se tarkoittaa sitä, että kaksi tyttöä pääsee muuttamaan omaan huoneeseen ja muonavahvuus pienenee kahteentoista.

5 kommenttia:

 1. mukavalta kuulostaa asiat tiluksillasi <3
  Se taiteiden yö onkin semmonen tapahtuma varmasti,että bussi-kuskillaki riittää melkoisia matkustajia...

  VastaaPoista
 2. Teillä sitä tapahtuu aina kivoja asioita. Tänne on niin mukava tulla lukemaan uutisia. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hommaa raivaussahaksi vaikka kesälampaita! =) Ne on tarkkoja ja edullisia pajukontappajia. Tai vaikka lehmä, kuulemma nekin osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskaltaisi päästää elikoita muutaman vuoden vanhaan taimikkoon. Tallovat taimet.
   Muuten kyllä tekisi kovasti mieli muutamaa lammasta.

   Poista
 4. Maallelähdössä on hyvin monenlaista puuhaa ja miettimistä.
  Raivaussahan käyttötaito on tarpeellinen taito!

  VastaaPoista