perjantai 18. marraskuuta 2011

Mummo nukkuu ramppoliinilla

Pitkästä aikaa isillä on kaksi arkivapaapäivää. Tiretta on hyvin perillä tilanteesta ja tietää, mitä isin vapaapäivät tarkoittaa. Eiliselle hän oli ehdottanut käyntiä Haagan mummolla, "pullatätillä" ja uimahallissa.
Haagan mummon luona kuluikin melkein koko päivä ja pullatäti oli ehtinyt laittaa jo puotinsa kiinni, ennenkuin isi ja Tiretta palasivat. Tirtetan pussista löytyi kuitenkin aarre: hän oli ruinannut mummolta posliinisen sokeriastian, johon on maalattu kukkia ja pinkkejä koristeita ja jossa on soma pieni kansi. Mummo oli sanonut jonkun muunkin havitelleen sokeriastiaa, mutta Tirtetalle se nyt näkyi päätyvän.
Sokeriastia on nyt talletettu Tirtetan vaatekaapin ylälaatikkoon muiden aarteiden joukkoon. (Muita aarteita on "blogitätien" lähettämät kauniit lahjat, joita katsellaan, kannetaan mukana ja joita varjellaan visusti sisaruksilta ja Melskalta.)
Kun isi aamulla silmät sikkarassa kömpi keittiöön, Tirtetta ilmoitti, että "sinulla on isi tänäänkin vapaapäivä, lähdetäänkö uimaan?" Tiretta nukkui taas 13-tuntiset yöunet, niin tarmoa olisi vaikka mihin.

Nukkumisesta puheenollen: saa nähdä, kuinka kauan katselen/kuuntelen meidän sängyn pohjalautojen kolinaa yöllä. Viime yönäkin ilman mitään enakkovaroitusta, en edes kylkeä kääntänyt, kolahtaa puolet kapuloista lattialle ja nukuin loppuyön montussa. Asiahan tulisi korjattua parilla ohuella pystylistalla, jotka naulaisi poikkipuihin. Jostain syystä tuon korjaushomman muistaa aina iltaisin, kun kiskoo isoja joustinpatjoja syrjään ja konttaa rimojen päälle asentamaan niitä kohdilleen.

Tirtetta tuossa pohti juuri, että "jotkut menee Talenttiin esiintymään. Niillä on perhe mukana ja ne istuu sohvalla odottamassa, kun se yksi laulaa ja tekee temppuja. Jonkun isällä voi olla vaikka bussi, jolla ne ajaa sinne Talenttiin ja sitten sitä kuvataan telkkariin ja ihmiset katsoo niitä temppuja."
Tiedusteluun, mitä temppuja Tirtetta mahtaisi Talentissa tehdä, tulee vastaus:
-" Tuo teidän sänky vietäis sinne ja mä tekisin siinä kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja mahaplätsejä. Se olis melkein kuin ramppoliini. Eiks niin, että mummolassa mä saan oikeen ramppoliinin?"

8 kommenttia:

 1. Niin se isi kiedotaan pikkurillin ympärille,kyllä prinsessa tietää.Ramppoliini,meillä se oli karampoliini.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: kun Jätkäsaareen avattiin uusi Verkkokauppa ja valikoimiin oli ilmestynyt mitä parhaita prinsessojen leluja, isi kommentoi käyntiä kaupassa Tirtetan kanssa, että "isiä vietiin kuin pässiä narusta". (Isi ja Tirtetta tulevat kotiin leikkipuhelimen ja leikkiastiaston kanssa. Sinne hupeni isin sen päivän eväsrahat.)

  VastaaPoista
 3. Jos on 13 lasta niin luulisi ettei pohjakapuloita ole ollenkaan;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä olisi taatusti Talentin paras show, mistä Tirtetta keksiikään noin mahtavia juttuja!
  T:Minna

  VastaaPoista
 5. Tirtetta taitaa olla aikamoinen kuopus! Kiva, kun jokainen hellii, vaan taitaa neiti joutua välillä hommiinkin. On se hyvä, että Melska on ollut siinä, jotta ei ihan piloille hellitä;) Ihanaa, kun hellitään... miten tuo neitokainen keksiikin noin kivoja juttuja.
  vaan tsemppiä muutamaan naulaan ja rimojen kiinnitykseen.

  VastaaPoista
 6. Mulla oli samanlainen ongelma, että kesken yötä montusta heräilin. Vaikka oli sälepohja kanssa. Ei ollut kivaa laisinkaan, ei. Kaupaa kävin valittelemassa ja ihmettelemässä, että on se outoa, kun ne ei pysy vaan patja menee läpi. Olivat ihmeissään, kun kukaan koskaan ennen ei ollut sellaista kertonut, että laudat pettää. yritin ettiä sentin pidempiä, mutta pah, standardimittiaisia kaikki. Mutta: eräässä kaupassa oli myyjä asiantuntevana hereillä ja sanoi, että tuo patja ei ole laisinkaan tarkoitettu mun sänkyyni! Eli mulla kun tuollainen sohvasänky vai mikä lie, niin siinä pitäisi olla runkopatja, ja mulla vaan bonnelpatja. Olin helpottunut, kun sain kuulla, mikä vialla. Ei kun puuliikkeeseen ja ostin sänkyyn vanerilevyn, jonka laitin puurimojen alle pohjaks. Ja ei oo tarvinu sen jälkeen montussa nukkua!!!
  -Mimmi-

  VastaaPoista
 7. Mulla kans sälepohja petti usein keskikohdaltaan, kunnes keksin pienillä ruuveilla ruuvata keskiriman kiinni laitoihin. Rimassa kun olikin reiät valmiiksi sitä varten, oli vain jäänyt huomaamatta.

  VastaaPoista
 8. Auts, mahaplätsit sängyn pohjalautoihin eivät kuulosta kivalta... :D Samanlaisia kokemuksia muuten meidän edellistä edellisestä sängystä. Olikin juhlaa kun ostettiin uusi peti. :)

  VastaaPoista