sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Viemärijuttuja vaihteeksi

Voisiko sunnuntai-illalle olla leppoisampaa puuhaa, kuin tonkia naapureiden viemäreitä. Naapurin pappa (se sama yli 80-kymppinen lempeä pappa, joka lahjoo lapsiamme joka käänteessä ja syöttää minulle siivousreissulla leivoksia) soitti illansuussa ovikelloamme. Pappa selitti, että viemäri on tukossa, on tulva. Ajattelin, että pappa on jo uinut tulvavedessä, koska tuli ovellemme silkkisessä aamutakissa. Kun menen papan puolelle, oli huoltomies jo täydessä touhussa. Keittiön altaasta oli tullut viemärivedet  keittiön pöydälle, hellalle ja työtasoille.
Kun huoltomies vakuutteli viemärin vetävän, lupasin papalle siivota keittiön.

Koska seinän takana asuvan naapurin mummon keittiön viemäriputket on samaa "liittymää", kävin varmuuden vuoksi tarkistamassa mummon viemärin. Mummohan on nyt sairaalassa, mutta vara-avaimellani pääsin toteamaan, että likavesi lilluu nyt vuorostaan hänen keittiössään.
Ajattelin yrittää ensin omin konstein, koska olen niin lopen kyllästynyt tämän talon viemäreihin. Noin tunnin urakoinnin jälkeen viemäristä kuuluu tuttu, huojentava purahdus, kun tukko lähtee liikkeelle.

Tuttavaperhe on vastapäisestä rapusta ollut jo viikkokausia evakossa vesivahingon tuoman suuren lattiaremontin takia.
Hienoinen epäilys herää, että talon viemäriputkissa on jokin perustavaa laatua oleva vika tai sitten alun alkaen on viemärihommissa menty siitä yli, mistä aita matalin.
Koska meillä on jonkin aikaa suihkun lattiakaivo oireillut selkeällä hitaudella, patistelin nyt kaikki sukkelasti suihkuun ja sitten laitan yöksi lattiakaivoon kunnon latingin yön ajaksi.
Meillä on jyrkkä kielto laittaa vessanpyttyyn vedessä hajoavia wc-paperin hylsyjä. Olen sen verran hysteerinen noiden viemäreiden takia.

Blogini sekalaiseen imagoon sopii oikein hyvin, että blogin yksivuotispäivänä kirjoitan viemäreistä.
Kiitos uskollisille ja uusille lukijoille.

Tirtetta tuossa kieppuu isin niskassa.
- "Isi, mä irrotan sun pään!" Tirtetta sanoo.
- "Älä irrota!" isi uikuttaa.
- "Ha-haa! Uskoit!" nauraa Tirtetta.

7 kommenttia:

 1. Taisimme samoihin aikoihin aloitella blogin kirjoittelua, minä pari päivää myähemmin. Onnittelut sinulle 1-vuotis blogista naapuri, taidat olla matkapituudelta lähimmästä päästä kenen kanssa olen kommentoinnut :)

  VastaaPoista
 2. Onnea yksivuotiaalle blogille! Ja tsemppiä viemärihommiin. =D

  VastaaPoista
 3. Onnittelut 1-vuotis päivästä. Meilläkään ei saa laittaa niitä hylsyjä pönttöön. Niillä sytytellään mieluummin uuneja :)

  VastaaPoista
 4. Onnea yksivuotiaalle!Tuntui kuin olisi lukenut tätä aina :D Meillä oli keväällä 4kk:ksi venähtänyt evakko vesivahingon takia. Viemärit on olennaisessa roolissa asumista ajatellen, ja sen tajuaa vasta kun se vesivahinko iskee!Toivotaan että yöksi laitettu tökötti auttaa!

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon onnea 1-vuotiaalle blogille! Tätä on riemullista lukea.

  VastaaPoista
 6. Onnea 1-vuotiaalle! Täällä on todella mukava vierailla!
  T:Minna

  VastaaPoista