maanantai 21. toukokuuta 2012

Hyvää ruokaa pakasteperunasta

En ollut aikaisemmin huomannut, saati käyttänyt, kauppojen pakastealtaasta löytyviä perunasuikaleita. Kilon pussi maksaa noin kaksi euroa.
Tuote on monikäyttöinen, helppo valmistaa, peruna on maukasta ja hintakaan ei tunnu pahalta, kun suikaleet on suoraan pussista käytettävissä keittoihin tai paistamiseen.
Ensimmäinen kokeiluni oli hyvin kiireisen päivän jauhelihakeitto. Aikaa ei ollut perunoiden pesemiseen ja kuorimiseen. Jauhelihan ruskistamisen ja maustamisen jälkeen lisäsin kiehuvaan veteen ensin jauhelihan ja perään perunasuikaleet. Kun peruna oli lähes kypsää, lisäsin mausteita ja keitto 20 hengelle valmistui 20 minuutissa. Jos perunaa kypsentää liian kauan keitossa, se helposti soseutuu, mutta esimerkiksi kalakeitossa perunan soseutuminen vain lisää täyteläistä makua.

Varsinainen herkkuruoka vaatimattoman oloisesta perunasta tulee paistinpannulla. Kun ruskistaa öljyssä tai voissa perunasuikaleet lähes kypsiksi ja pilkkoo sekaan makkaraa, saa nopean pyttipannun korvikkeen. Kasvisruokailijat lisäävät mielikuvituksensa mukaan kypsennetyn perunan sekaan kasviksia tai papuja. Jäisten perunasuikaleiden kypsyminen pannulla kestää vähintään 7 minuuttia, mikä on syytä ottaa huomioon muita aineita lisättäessä.

Helppo vaihtelu rutiiniruokalistaan on kyllä olemassa, mutta sitä ei helposti tule huomattua. Perunan ja muiden edullisten ruoka-aineiden vaihtelevaa käyttöä ruuanlaitossa haluaisin harrastaa, mutta "sokeus" tuotteille, joita ei ole koskaan tullut ostaneeksi, kaventaa myös mielikuvitusta.

"Mitäs jääkaapista tänään löytyykään"-ruuan pohjaksi perunasuikaleet on myös hyvä vaihtoehto.

5 kommenttia:

 1. Meilläkin on nuo perunasuikaleet väillä käytössä, ja nimenomaan ne missä ei ole sipulia seassa. Suurin käyttökohde taitaa olla broilerikiusaus mitä meillä on syöty vähän kyllästymiseen asti. Mutta luulen että taas talvella maistuu.

  VastaaPoista
 2. Meillä on noita aina pakastimessa =) Joskus kun intoutuu jonkun kiusauksen pyöräyttämään uuniin taikka juuri "nyhjää tyhjästä"-aterialle kaveriksi paistinpannun kautta =) Joskus kun ei ole mitään mitä eiliseltä lämmittää lounaaksi ja lasten kanssa on vietetty pitkä aamu pihalla ja leikkipuistossa... nälkäisenä kotiin ja pakatimesta perunasuikaleet, muutama kinkkusiivu ja pari kananmunaa. Kylkeen jotain tuoretta ja ruisleipäpala niin sillä pienet ja hieman suuremmatkin masut täyttyy mukavasti.

  Leppis

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Kiitos todella mielenkiintoisesta blogista! On hyvin koukuttavaa lukea tätä (ja ihaillen seurata kuinka johdat aika hengästyttävätahtista arkea). Minulla olisi sinulle pieni haastattelutyyppinen pyyntö. Voisitko ottaa minuun yhteyttä esim sähköpostitse helsinkilotta@gmail.com

  Kiitos ja aurinkoista kesää!

  Ystävällisin terveisin
  Lotta

  VastaaPoista
 4. Kiitos muistutuksesta noista pakasteperunoista! Minulla on joskus ollut perunasipuliseosta ja on mukava siitä laitata ruokaa, mutta mies aina motkottaa: Vain oma peruna on hyvää...ei saa kaupan perunaa käyttää... no, nyt hän teki viipaleperunalohilaatikkoa ja meidän perunalaatu ei oikein siihen sovellu, mieskin sen huomasi...

  VastaaPoista
 5. Pakasteperunat pelastaa tämän äidin monesti! Mä käytän tosi paljon noita kun allergiani vuoksi en pysty kuorimaan perunoita ja pienten kanssa ei kuoripottujakaan viitis aina olla. Perunasuikaleita laitan esim. kinkkukuutioiden tai jauhelihan kanssa uunissa, lisään n.2dl nestettä maitoa tai kermaa ja juustoraastetta hieman. Keittoperunoista keittoa ja muusia pakastemuusista :) meidän lapsille kelpaa tosi hyvin! Muusiin voita, loraus maitoa ja suolaa sekaan.

  VastaaPoista