perjantai 11. toukokuuta 2012

Juhlia tiedossa

Eilinen posti toi kutsun juhliin, jotka tuntuu hauskalta jo ajatuksissa.
Lähisuvun perhe on tehnyt yhdessä kahden tuttavaperheensä kanssa huippukeksinnön: he viettävät kolmen perheen kolmen tyttären lakkiaiset yhteisjuhlina.
Tytöt ovat pienestä pitäen olleet ystävyksiä ja yhdessä juhlistettu koulutyön merkkipaalu antaa varmasti paljon ihania muistoja, kun väistämättä tulevaisuus johdattaa lakkinsa saavia uusille urille.
Tiedän perheillä olevan paljon yhteisiä tuttavia, joten vieraiden viihtyminen suurjuhlissa onnistuu taatusti.

Kolmen perhekunnan ruokaexperttien yhteisponnisteluiden tulokset juhlien pitopöydässä takaa myös kylläiset ja hyvinsyöneet vieraat. Perinteiden mukaan jo tarjottavien katselu on saanut vieraat haukkomaan henkeään ja etsimään tukevaa tuolia alleen.

Ajatus tämän pienperheen viemisestä juhlille on kutkuttava. Eihän siihen tarvittaisi kovinkaan paljoa muuta, kuin vuokralinja-auto. Meidän isillä kun on vielä lomaakin jäljellä kesäkuun alussa. Kuuden tunnin ajomatka olisi silkkaa riemua ja matkan varrelta voisi poimia mukaan kaikki kyytiä vailla olevat sukulaiset ja peukalokyytiläiset.
Muutama pikkuseikka tekee reissuunlähdön kuitenkin kyseenalaiseksi: kun meilläkin on varauduttu samana päivänä juhlistamaan neljänneksi vanhimman lapsen ylioppilaaksipääsyä. (Tosin varmuudella juhlat laitetaan pystyyn vasta ylioppilastutkintolautakunnan terveisten jälkeen.) Tokihan voisi tehdä niinkin, että pakkaamme pojan juhlatarjottavat mukaan ja siirrämme juhlat sinne toiselle puolelle Suomea. Siinähän ne menisi neljä juhlittavaa missä kolmekin.

Realisti minussa kuitenkin tyrmää ajatuksen aika nopeasti, vaikka tiedän, että tyttöjen isoista juhlista tulee jotakin sellaista, mitä tytöt perheineen ja vieraat muistelevat vielä pitkään. Me jatkamme omien juhlien suunnittelua ja iloitsemme mukana kaikkien tänä keväänä valmistuvien kanssa.

Mutta mitähän se ylioppilaspoika oikeastaan tykkää Saaran ajatuksesta koristella juhlapaikkana oleva kerhohuone vaaleanpunaisilla ilmapalloilla?

7 kommenttia:

 1. Kyllähän Saara osaa juhlia järjestää! Vaan ehkä juhlakalu haluaa itsekin jotain vaikuttaa omiin juhliinsa ;)
  Neljät valmistujaisjuhlat on juhlittu aikanaan, vaan teillä on vielä monet jäljellä tämänkin jälkeen, mikäli Herra elonpäivä suo.
  Hyvän Jumalan siunausta juhlittavalle, oman paikan löytymistä ja koulutuspaikankin löytymista.
  Voimia juhlien järjestämiseen! Iloitaan, että on mahdollisuus siihen...

  VastaaPoista
 2. Tiesitkö, että siun blogia mainostettiin uusimmassa Kotivinkissä? Siellä oli jotain ihmistä haastateltu ja hän sanoi seuraavansa siun blogia :)

  VastaaPoista
 3. Nuorten ahkeruus ja ponnistelut saavat palkintonsa kaikissa kevään päättäjäisjuhlissa. Paljon onnea valmistuneille!

  VastaaPoista
 4. Ylioppilasjuhlat ovat hienoja sukujuhlia ja merkittävä virstanpylväs nuoren elämässä. Meneekö teidän ylioppilaanne kavereitten kanssa iltajuhliin. Sehän saattaa olla viimeinen tapaaminen monenkin kanssa ennen muihin oppilaitoksiin tai muille paikkakunnille muuttoa.
  Onnea ylioppilaspojallesi, onnea muille sukusi ylioppilaille sekä onnea ja iloa itsellesi lastesi varttumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista kaikille.

   Kyllä varmasti menee, kun näyttävät paljon viettävän aikaa yhdessä koulun ulkopuolellakin.

   Poista
 5. Toi on hyva idea pitaa kolmet juhlat yhdella iskulla:)
  ps. sinulle on haaste blogissani:)

  VastaaPoista