perjantai 25. toukokuuta 2012

Seeprankylkeä aamukahvilla

Lupasin hoitaa naapurin papan silmätippojen tiputtelun leikkauksen jälkeen. Itse hommassa menee muutama minuutti, mutta vanhan ja asiaan tottumattoman on vaikea tiputtaa tippoja itse. Oikein mielelläni pistäydyn naapurissa, kun voin olla avuksi ja samalla ehdimme vaihtaa muutaman sanan.
Eilisen iltaisella käynnillä kysyin mahdollisia kauppa-asioita. "Seepran kylkeä" pappa rohkeni sitten toivoa, mutta sanoi, että kyllä sen ehtisi huomennakin. Hain kuitenkin kaksi pötköä raitaista kääretorttua.

Tänä aamuna seitsemältä tippareissulla minua odotti Presidentti-kahvit termospullossa ja puoli pitkoa leikattua kääretorttua.
- Nyt juot koko pullon tyhjäksi ja siinä on veitsi, että leikkaat sitten lisää kääretorttua.

Näin, miten papan silmät tuikkivat innostuksesta, kun oli saanut minut yllätettyä kahvilla, enkä mitenkään voinut kieltäytyä, vaikka olin juuri kotona juonut kaksi mukillista hyvin vahvaa kahvia.

Kahvi oli todella hyvää ja torttu hyvin makeaa. Termospulloa tyhjäksi en jaksanut juoda - jäi papalle vielä aamupäiväkahvit.

Kun tulin kotiin, mies totesi, että alan lihoa noissa hommissa.

Nämä tällaiset pienet juhlahetket naapurin vanhojen kanssa jää varmasti mieleen ikiajoiksi.
Ja harvemmin tulee syötyä aamupalaksi vatsan täydeltä kääretorttua.

10 kommenttia:

 1. Tuo otsikko on ihana! Laittoi miettimään, että siis mitä onkaan tulossa.
  Naapuriapu toimii kaupungissakin, kun malttaa tutustua naapureihin. Iloitsen, kun jaksat ja saat taas uutta intoa tuosta jaksamisesta. Ja naapurin vanhoille olet tosi tarpeellinen apu. Tuollaista naapuriavun tulisikin olla! Siunausta päivääsi.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kun voi ilahduttaa vanhuksia, vaikka vain sillä, että on itse tullut yllätetyksi kahvipannullisella. :) Seura on varmasti tarpeen heille.

  VastaaPoista
 3. Ihana yllätys naapurin papalta!Sinunlaisesi ihminen on tärkeä varmasti!

  VastaaPoista
 4. Piti myös tulla oikein katsomaan että mitä ihmettä seepran kylkeä, ystävällisyys elää siis sittenkin, hyvää helluntaita!

  VastaaPoista
 5. Kiva kirjoitus. Seepran kylkeä:)

  VastaaPoista
 6. Tarkistapa, onko papan juuret nakanneet edes rajan tuntumaan Savosta? :) On tuo seepran kylki jotensakin niin savolainen ilmaus jollekin asialle :D

  Ihanaa, että haluat/voit auttaa iäkästä naapuria!

  t. Se savolainen

  VastaaPoista
 7. Uskallan sanoa, että papan mieli kaksinkertaisesti hyvä kun sai sinut yllättää ja kahvitettua.

  VastaaPoista
 8. Ilomantsista oli muistaakseni pappa kotoisin.
  Meillä kyllä jutut sopii niin hyvin yhteen sen papan kanssa.
  Kerran tulimme yhtä matkaa hissillä, pappa rollaattorilla, minulla kauppakassit. Pappa tokaisi minulle, että "jos minä olin nuorempi ja sinulla toisenlainen elämäntilanne, niin meistä tulisi hyvä pari".

  Pappahan on jo reilusti yli 80 ja jäi leskeksi muutama vuosi sitten. Olemme olleet naapureita 18 vuotta.

  Tänä aamuna seitsemältä papan oven takana päätin, että jos on kahvi odottamassa, niin kauniisti kieltäydyn. Mutta kun näin pöydällä valkoisen posliinikupin, kääretortut leikattuna ja termospullon täytettynä, ei ollut sydäntä kieltäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua vaivaa omat kirjoitusvirheet ja kommenttejani en pääse korjaamaan. Edellä piti olla "jos minä OLISIN nuorempi..."

   Poista
 9. Noin sen pitaakin menna. Autetaan naapuria:)
  Tuli tosta mieleen mun elamani parhaimmat kahvit. Samanlainen papparainen. Kavi kaihileikkauksessa ja tuli sitten aina meidan pienelle terv.asemalle tiputtamaan tipat. Ja hoiti kylla siina 1,5v aikana paljon muitakin asioita kanssani.
  Kerran han tuli korin kanssa minua tapaamaan. Korissa oli itse tehtya omenapiirakkaa ja kuohukermaa ja termari. Oli hiljainen hetki joten pyysin hanet meidan kahvihuoneeseen. Siella me sitten joimme kahvia ja søimme ihanaa piirakkaa. Ja oikeesti se kahvi oli maailman parasta kerman kanssa:) Ihana papparainen. Ja se hanen intonsa kun sai nuorelle tytølle tarjota kahvit:)

  VastaaPoista