tiistai 22. tammikuuta 2013

Älä kanna huolta

Istahdin tähän koneen äärelle äsken aikeissa ruveta kirjoittamaan aiheesta, joka oli  mielessäni. Mieheni istui sohvalla ja käänsi television lempikanavallemme, TV-seiskalle. Kuinka ollakaan, sieltä alkoi juuri kristillisen koulun johtajapariskunnan, Jan ja Joy Cedercreutzin ohjelma "Jumala puhuu". Ja kuinka ollakaan - he käsittelivät juuri samaa asiaa, josta olin ajatellut kirjoittaa.
http://www.tv7.fi/vod/player/?program=27160 (Tätä linkkiä klikkaamalla pääset katsomaan ohjelman.)

Murehtiminen, huolehtiminen ja asioiden järjestymisestä etukäteen pohdiskelu on joillekin meistä lähes myötäsyntyistä. Tunsin yhden ihmisen, jonka en koskaan nähnyt tai kuullut murehtivan asioiden järjestymistä tai lannistuvan vastoinkäymisten edessä. Hän oli edesmennyt isäni. Ei hänen mielenrauhaansa järkyttänyt työttömäksi jääminen tai traktorin koneremontti pojan ajaessa öljyttömällä traktorilla tai istuttajaansa odottavat 3000 puuntainta.
Luottavaista asennetta asioiden järjestymiseen hän esimerkillään opetti myös minulle. Olipa huoleni suuri tai pieni, isän viesti oli aina luottavainen, että kaikki järjestyy.

Yksi lempiraamatunpaikoistani löytyy vanhasta käännöksestä 1.Tim.6:6: "Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa." Tuo kuudes luku kokonaisuudessaan kertoo paljon huomionarvoista tyytyväisestä ja luottavaisesta elämänasenteesta. Kun olemme tyytyväisiä, emme myöskään haaskaa voimavarojamme asioiden järjestymisestä huolehtimiseen. Tällä en todellakaan tarkoita huoletonta elämänasennetta, jolloin lyömme lekkeriksi jättämällä velvollisuutemme hoitamatta.

Tuossa tämänpäiväisessä tv-ohjelmassa jäi mieleeni soimaan Raamatun sanat "teidän Taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan". (Matt.6:32)
Jos haluat opiskella uskonelämässäsi luottamusta Jumalan asioidenhoitoon, tuo Janin ja Joyn ohjelma käy hyvin opetusohjelmasta tästä aiheesta.

. . .

Täällä lapsenlapsi asettelee valkoisia siipiä selkäänsä ja sanoo:
- Enkelit käyttää tällaisia.

2 kommenttia:

  1. itse olen näitä murehtija-tyyppejä, ja usein murehdin enemmän toisten kun omien asioiden puolesta... ;) nyt jo vähän löyhempää ajattelua olen onneksi saanut opeteltua, että kaikki järjestyy kyllä. :)

    VastaaPoista
  2. Kunpa osaisikin olla murehtimatta ja luottaa siihen, että asiat aina järjestyvät. Vaikka ainahan ne on järjestyneet tavalla tai toisella. Joskus sitä pelkää sitäkin, että ne järjestyvät väärällä tavalla. Mie olen ikuinen huolehtija ja murehtija.

    VastaaPoista