sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Puhetta eräästä aamupalasta

Älköön kukaan tulko kateelliseksi, jos makaa nyt kuntansa terveyskeskuksen vuodeosastolla ja on saanut aamupalaksi laihaa puuroa ja leipäpalan kylmän kahvin kanssa.
Minä aion nyt nimittäin kertoa, millainen aamupala tarjoiltiin Kangasniemen terveyskeskuksessa tällaisena tuiki tavallisena sunnuntaiaamuna.

Tarjolla oli hyvin haudutettua ruispuuroa ja puolukkakeittoa. Suuren moniviljaleipäviipaleen päällä oli kolme siivua leikkelettä, salaatinlehti, tomaatti- ja kurkkuviipaleita, kahvia, tuoremehua ja maitoa ja kupillinen hedelmäviipaleita, joukossa mm. sharonia, banaania ja viinirypäleitä.

On kuntia, joissa rahat on tiukalla ja säästökohteita on pakko etsiä. Silloin nipistetään vaikka sairaalaruuasta. Sitten on näitä kuntia, joissa halutaan vanhoista ja sairaista pitää hyvää huolta ja säästökohteet etsitään jostakin muualta.

Kun tämä aamupala-asia viedään vähän syvemmälle, ollaan perusasioiden äärellä.
Jos olisin itse sairaalassa, jossa olisin vain pakottavassa tarpeessa, herkullinen, värikäs aamupala viestittäisi minulle kuitenkin elämän positiivisista asioista. Kovin paljoa kun sairaalaolosuhteisiin ei voida elämän luksusta tuoda. Ne asiat, jotka meidät tuo sairaalan sänkyyn, eivät liene koskaan mukavia. Jokainen olisi mielummin omassa kodissaan, jos voisi valita.

Äitini kertoman mukaan ruoka on maittavaa ja monipuolista kaikilla aterioilla. Edes iltapäiväkahvista ei ole tingitty

Oikein antoisaa työpäivää sinne Kangasniemen terveyskeskukseen koko henkilökunnalle! Pitäkää rukinlyhtyvaakunalippunne korkealla! Toivottavasti hyvälle työllenne löytyy riittävästi tekijöitä.
(Ja pitkää pinnaa niiden mummojen kanssa.)

5 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että jossakin palvelu on ihan kympin luokkaa.
  Nyt teidän perheessä varmaan mietitään hiihtolomasuunnitelmia uusiksi.
  Eiköhän kaikki asiat vielä järjesty parhain päin.

  VastaaPoista
 2. Luen säännöllisesti blogiasi, mutten muista olenko ennen kommentoinut.Viimeaikaisten vanhusten hoitopaikkojen uutisointien lomassa on hyvä muistaa että on paljon hyviä paikkoja . Meidän maassa on vain usein tapana kertoa suureen ääneen niistä huonoista. Itse työskentelen sairaalassa vanhustenpalvelussa ja meillä on samanlainen aamupala Kuin Kangasniemellä. Päiväkahvilla tarjotaan kahvileipä ja aliravitsemuksesta kärsiville lisäksi pirtelöä. Iltapala on lähes samanlainen kuin aamupala. Voita, punaista maitoa ja kermaa sekä tarvittaessa lisäravinteita löytyy aina jääkaapista ja yöpalaakin saa aina halutessaan.Osastonlääkäri määräsi kaikki kevyt tuotteet pannaan.
  Eli toivottavasti samaan suuntaan mennään monessa muussakin sairaalassa ja palvelutalossa.
  Hyvää vointia sinulle ja perheellesi sekä paranemista äidillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, kommentistasi! Eikö ole mielekästä olla työssä tuollaisessa paikassa, kun näissä pienissä tärkeissä asioissa on järki mukana?

   Poista
 3. Positiivinen tarina, kuten aina. Ja hienoa, että Suomen maassa on vielä olemassa Kangasniemen kalataisia kuntia!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, ei voi muuta sanoa! Nimittäin tuo terveyskeskus ja tietysti blogisi, täällä on virkistävää käydä :)

  VastaaPoista