torstai 10. tammikuuta 2013

Meidän iltarukouksesta

Opetan lapsille, että Taivaan Isälle voimme kertoa kaikki asiamme, pienimmätkin. Taivaan Isä on meistä ja asioistamme kiinnostunut. Luottamus Taivaan Isään on pohja lapsenkin perusturvallisuudelle. Se on perustus ja sen päälle rakennetaan lisää turvallisuutta omasta perheestä - vanhemmista, sisaruksista ja isovanhemmista.

On sanonta, että puhdas omatunto on paras päänalunen. Kun mieli on tasapainossa ja päivän tapahtumat on saatu käsiteltyä, on hyvä käydä nukkumaan.
Meillä on luontevaksi tavaksi tullut iltarukous. Nykyään pidämme kolmen nuorimman kanssa iltahetkemme olohuoneessa, jossa kaikki nukumme. Neljän seuraavan lapsen luona käyn heidän yhteisessä huoneessaan.

Jokainen lapsi saa ensin kertoa omat kiitosaiheensa ja ne asiat, joihin pyytää Taivaan Isän apua. Kiitosaiheita ei juurikaan tarvitse miettiä. Tänä iltana kiitettiin esimerkiksi naapurin tuomasta vaatepussista, josta löytyi monta mieleistä vaatetta.

Mitä pienemmästä rukoilijasta on kyse, sitä yksityiskohtaisempia ja käytännönläheisempiä ovat pyynnöt Taivaan Isälle. "Rukoillaan, että mä saan hyvin unen päästä kiinni ja en nää pahaa unta ja herään aamulla virkeänä".
Minun täytyy sanoa, että tämän toiveen ymmärsin esittää Taivaan Isälle vasta kuusivuotiaan annettua esimerkin.

Niin. Oliko se jotenkin niin, että meidän tulisi tulla lasten kaltaisiksi? Että luottamuksemme Jumalan hoitoon ja hoivaan olisi niin kokonaisvaltaista ja elämän perusasioista lähtevää, että nöyrtyisimme Hänen edessään vastaanottamaan kaiken hyvän, myös hyvän yöunen, Hänen suurena lahjanaan.

Jos et pidä tapanasi rukoilla vanhanaikaista iltarukousta, voit kokeilla, millaisia vaikutuksia sillä olisi elämääsi. Mieti kuin lapsi, mitä haluaisit kertoa Hänelle, jonka hallinnassa on koko maailmankaikkeus ja sinunkin elämäsi jokainen henkäys.
Kerro Hänelle pienet ja suuret asiasi. Kerro ne vaikka ajatuksissasi, jos ääneen lausuminen tuntuu oudolta. Maailmankaikkeuden valtias tietää ajatuksemmekin.
Jos sydämessäsi tunnet kiitollisuutta jostakin asiasta, kerro sekin Hänelle. Senkin voit Taivaan Isälle mainita, että haluat kokeilla, millaisia vaikutuksia rukouksellasi on.

Jos rukousasia kiinnostaa sinua enemmän, Raamatusta löytyy paljon lisätietoa aiheesta.

5 kommenttia:

 1. Kun esikoinen oli 3 vuotias ja käöskin häntä kiittämään TaivaanIsää ruuasta. Hän, pieni pohtija tyttö kysyi, miksi, sinähän sen ruuan annoit. Mietin hetken ja vastasin sitten, että Taivaan isä antaa äidille ja isälle terveyttä, että jaksetaan käydä töissä ja ostaa ruokaa jonka äiti sitten laittaa. Tyttö hetken mietteissään ja sanoi sitten, no kiitos sitten sinne taivaaseen. Hän on eläämässään oppinut kiittämään sitten muutenkin sinne ylös.

  VastaaPoista
 2. meilläkin joka ilta halutaan rukoilla,ja pojilla on tapana pyytää äitiä/isää "levottamaan".luemme "levolle lasken luojani"-rukouksen ja siunaamme lapset.Se tuo yöhön ja uneen turvallisuutta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos♥
  Eilen illalla tyttönen pyysi "Taivaan Isä auta, ettei meidän perheelle tarttuisi se Noro-virus".
  Itse kuljen jokaiseen työpäivääni siunaten jokaista oppilastani. Vilkkaita muistan erityisesti tai niitä, joiden elämään mahtuu liikaa kannettavaa lastenolkapäillä.
  KAikki mitä kirjoitit on niin totta. Rukouksessa on valtava voima. Ja lasten on niin helppo kertoa niitä pieniä ja jokapäiväisiä asioita. Itseltä helposti unohtuu se tosiasia, että Jumala totisesti on kiinnostunut siitä, mitä meille kuuluu ja haluaa kuulla puhettamme.Ei ole niin pientä asiaa, etteikö siitä voisi Taivaan ISälle puhua.
  Kiitos tästä kirjoituksestasi.
  Kaikkea hyvää viikonloppuunne♥

  VastaaPoista
 4. Rukoushan on kuin keskustelua Taivaan Isän kanssa.

  VastaaPoista
 5. Minun kokemus on vähän toinen. Luottamus syntyy vasta hyvistä kokemuksista. Oli kyse sitten jostain ihmistä korkeammasta voimasta, Jumalasta, tai ihmissuhteista.
  Pikkuvauvan täytyy saada kokemus siitä, että hänen tarpeensa tulee täytetyksi. Ja niin on myös jumalasuhteen laita. Ihminen voi myös hyvin kokea, että Jumala ei sittenkään auta, kun rukouksiin ei vastata mitenkään - toistuvasti.


  Täällä painitaan tosi isojen asioiden kanssa, enkä uskalla toivoa, että tapahtukoon Sinun tahtosi, koska kokemus on osoittanut, että noin rukoillessa asiat eivät ole järjestyneet millään mittarilla hyvin, mielekkäästi tai parhain päin. Aina on sattunut niin, että sumenee. Ja kun tätä jatkuu yli 30 vuotta, ei voi sanoa, että tapahtukoon Sinun tahtosi, ei. Eikä voi luottaa, että se mikä tapahtuu olisi hyvä.

  Minulla on ollut sellainen elämä joka ei totta tosiaan kannusta luottamaan jumaliin. Ja sielunhoidollinen puhe esimerkiksi tuntuu latteuksilta ja sanapeliltä.

  VastaaPoista