maanantai 28. tammikuuta 2013

Missä turva uutistulvassa

Kun luen uutisia, silmäilen muutaman suomalaisen lehden nettisivuja. Jos otsikko vaikuttaa mielenkiintoiselta, lukaisen koko jutun aiheesta.
Tavallisesti en mene "tunteella" mukaan uutisiin, koska siitä ei juurikaan hyödy mitään, eikä se auta surullisten uutisten uhreja mitenkään. En useinkaan edes kommentoi miehenikään kanssa uutisotsikoita. Voisi siis sanoa, että olen jollain tapaa turruttanut itseni uutisten sisällölle.

Tänään katselin uutisotsikoita ja luin muutamasta maailmalla tapahtuneesta onnettomuudesta hiukan lisätietoja. Surullisia otsikoita oli toinen toisensa perään. Paljon järkyttäviä asioita on taas viime päivinä tapahtunut ja monen kuolema tai vakava loukkaantuminen on ylittänyt uutiskynnyksen.

Tämän päivän sana  löytyy Psalmista 91: 5-7. "Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. Vaikka viereltäsi kaatuisi tuhat miestä ja ympäriltäsi kymmenentuhatta, sinä säästyt."

Paavali rohkaisee tessalonikalaisia 2.Tess. 4-5: "Mutta te, ystävät,ette elä pimeydessä, eikä tuo päivä pääse yllättämään teitä kuin varas. Te kaikki olette valon ja päivän lapsia. Me emme kuulu yölle emmekä pimeydelle."

Hepr.13:5-6: "Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut:
- Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää.
Sen tähden me voimme turvallisin mielin sanoa: - Herra on minun auttajani, siksi en pelkää. Mitä voisi ihminen minulle tehdä?"

Room.9:16: "Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa."

Room.10:13-14: "Onhan kirjoitettu: "jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?"

Psalmi 119

Kaikenlaisten uutisten keskellä haluan laittaa turvani Jumalaan, Hänen lupauksiinsa ja Sanaansa.

1 kommentti: