maanantai 8. lokakuuta 2012

Nukuttamista toisessa polvessa

Pappa hoiti Melskaa sillä aikaa, kun minä kipaisin kaupungilla asioilla. Papan hommaksi jäi päiväunille nukuttaminen. Melskan vastaus, kun Pappa ehdotti päiväunille menoa oli: "ei nukuta, ei makata, ei lepätä".
Kolmevuotiaan kanssa täytyy kuitenkin tulla toimeen, vaikka toinen olisi herännyt jo viideltä, ja ilman päiväunia ei tule toimeen mitenkään.
Pappa käytti kiertotietä:
- "Mennään sängyn päälle odottelemaan, kun mummo tulee postista."
Vielä ei Melska ole huomannut, että mummo ja pappa "huijaavat" häntä. Ei mukamas tarvitse nukkua, mutta kuitenkin herää mummon ja papan sängystä!

Pappa oli muutenkin innoissaan lapsenlapsen jutuista tänään. Kun he olivat olleet parvekkeella hakemassa omenia, oli Melska kurkistanut keittiön tuuletusikkunasta sisään kädessään iso leikkilääkeruisku ja huhuillut:
- "Mummoo! Oletko kunnossa?!"

Vadelmavispipuuro on kiehumassa kohta kotiutuville välipalan kyselijöille. Parvekkeella odottaa jättikassillinen naapurinrouvan eilen tuomia omenia. Omeniin ei tänä syksynä olla kyllästytty ollenkaan ja kylmiössä pidetään jatkuvasti omenapiirakkaa varalla. Koska kaupunkilaisen säilöntähommat ovat aika aneemisia, otan omenien laitosta kaiken ilon irti. Kaupasta ei täällä kukaan täyspäinen osta suomalaisia omenia säilömistarkoitukseen: niiden kilohinta on kolmen ja neljän euron välillä!

Ensimmäinen kotiintulija saapui. Saara tuli eskarista. Lähihoitajatyttö ei ole vielä edes lähtenyt kouluun, koska hänen kokeensa alkaa vasta myöhemmin iltapäivällä. Vanhin poika lähtee kohta iltavuoroon.
Kolmelta isä saa taas vetovastuun, kun juoksen yhden pojan vanhempainvarttiin lähikouluun. Kyseessä on se opettaja, joka varaa vartin sijasta minulle kolme varttia. Puhumme vartin pojan asioista ja lopun aikaa rupattelemme omia kuulumisia.

Sen verran repsuiselta tuntuu ilma ulkona, että illaksi täytyy varmaan napsauttaa saunan kiuas päälle.

4 kommenttia:

 1. Mukavaa saunailtaa!
  Vispipuuroa tein eilen puutarhasta vielä löytyneistä punaisista viinimarjoista ja omenista ja mannaryyneistä ja hunajasta. Omenasta tulee hyvä omena-riisipuurokin veteen keitettynä kanelitangon kera, sokeria tai hunajaa makeutukseksi.
  Tuollaista nukuttamista meilläkin harrastetaan lastenlasten kanssa!

  VastaaPoista
 2. Hei Sirkku! Löysin blogisi kesällä, ja parissa viikossa kahlasin kaikki siihenastiset postaukset läpi. Kirjoitat kivasti ja mielenkiintoisesti, ja vaikka itse olen kaupunkilainen, luulen vähän ymmärtäväni mitä on kaivata maalle omaan kotiin! Oikein hyvää syksyn jatkoa teidän perheelle! Pysyn vakilukijana jatkossakin!

  T. Stine, jolla on lapsia kymmenen vähemmän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappilanmummo onkin vanhoja tuttuja. Stine, kiitos viestistäsi! On aina kiva kuulla uusista lukijoista. Kaikkea hyvää sinunkin perheellesi!

   Poista
 3. ihana Melska,mummon ja papan ilopilleri <3 Mun tekis mieli omena-kaurapaistosta,mutta niin vähän on oma puu tuottanu,ett maistaa on vaan saanu:(

  VastaaPoista