perjantai 6. tammikuuta 2012

Kaikki irti lomasta

Talouskoululainen sonnustautui ulkoiluvaatteisiinsa ja suunnisti aamulenkille. Lenkki suuntautuu todennäköisesti Hietaniemeen. Jostakin syystä lenkkeilijät suosivat täällä hautausmaan ympäristöä. Yksi syy on tietysti mukava tie, jossa saa jolkotella rauhassa, kun vain muistaa varoa sivuttaisliikkeitä, ettei takaa porhaltava pyöräilijä aja päälle. Lasten kanssa tuolla tiellä liikkuessa oikeasti pelkää, että joku jää pyörän alle.

Lasten joululoma alkaa selvästi kääntyä lopuilleen. Näyttää, että kaikki ovat virkistyneet, levänneet ja nukkuneet ja lepuuttaneet itseään joutilaisuudella tai tekemällä sitä, mitä lystää. Jotakin urheiluun, todennäköisesti jääkiekkoon liittyvää on tullut yöaikaan tietokoneen ruuduilta, koska isot pojat ovat varautuneet yön tuloon tilaamalla runsaasti evästä. Pienemmät pojat ovat kovasti ruinanneet sen yöaikaisen näkemiseen, mutta laihoin tuloksin.

Talouskoululainen kaivoi eilen esille parvekkeelta muovisäkistä viime kesänä mummolassa kutomansa maton. Tyttö oli hyvin suopealla päällä, kun lupasi maton keittiön lattialle. Matto on kaikkien mielestä hyvin kaunis.
Hassua, että mattoa vilkaistessasi  tulet iloiseksi, alat muistella mummolan kesää ja olet kiitollinen maton kutojasta.

Viime yönä kymmenen minuuttia yli yhden sanoin kahdelle isolle tytölle, että huomenaamulla kadun valvomistani. Meillä nimittäin sukeutui aika hauska ja rentouttava "tyttöjen ilta" (isojen poikien pörhältäessä välillä keittiöön) kaikenlaisen hyvän syömisen ja hauskojen jutunaiheiden myötä.
Olin pitkästä aikaa tehnyt itse jäätelöä ja sitähän tietysti piti testata. Kylmiöstä sattui löytymään vähän kaikenlaista ruuantähdettä ja hauskassa seurassa tulee tähteetkin syötyä ihan huomaamatta. Saunaa emme tarvinneet, kun sisällä oli kuumaa ja kosteaa ilman sitäkin. Olohuoneeseen joulunpyhien jälkeen sijoittuneet viisi pyykkitelinettä pitävät kyllä märkine vaatteineen huoneilman kosteudesta huolen.

Meillä on hyvin hiljainen loppiaispäivä. Siksi, koska isi oli koko viime yön töissä ja nukkuu nyt olohuoneessa. Illalla hän lähtee uudestaan töihin ja ajaa toisen yön. Avonaisesta keittiön ikkunasta kuuluu kyllä venäjän kieltä kovaan ääneen puhuttuna.
Miehen työpaikalla tiedotustilaisuudet tulevat aina vähän jälkijunassa. Ennen virallisia tiedotustilaisuuksia tärkeät asiat kulkevat kuljettajalta toiselle kerrottuna. Viime yönä mies oli kuullut joltakin työtoveriltaan toimitusjohtajan sanoneen, että irtisanomiset eivät koske niitä kuljettajia, joilla on enää muutama vuosi aikaa eläkeikään. Jos asia ei ole pelkkää toivorikasta huhupuhetta, niin miehen työpaikka näyttäisi olevan tällä erää turvassa. Joka tapauksessa isosta asiasta on kysymys, kun 80 kuljettajaa siirtyy työstä eläkejärjestelyin ja 70 irtisanotaan. Lisäksi uudet kilpailukierrokset tuovat lisää irtisanomistarvetta, jos kilpailuja hävitään.

Pikkuveli vaimonsa kanssa poikkesi eilen meillä ja olivat jatkamassa matkaa mummolaan. Sekin on hassua, kuinka mielialaa kohottaa hurjasti, kun joku on menossa mummolaan. Ikäänkuin olisi itsekin vähän sinne pääsemässä. Jos kellariin luvatta lorottanut vesi ei ole tehnyt tuhojaan, saamme perunoita tuliaisiksi.

1 kommentti:

  1. Kuljettajillahan on sopimus, jonka mukaan kilpailutuksen hävinneen firman "ylimääräiset" kuljettajat siirtyvät aina kilpailutukset voittaneisiin yrityksiin työntekijöiksi (pakko ei tietysti ole), edut säilyttäen... eli missään tapauksessa ei tämäkään tarkoita nyt 70 miehen irtisanomista. Osa toki varmasti haluaa/siirtyy eläkejärjestelyihin.

    VastaaPoista