torstai 26. tammikuuta 2012

Tikut taskussa

Jos vähääkään elon murheet painaa mieltä, täältä löytyy tehokas lääke: kaksivuotias pötköttelee mahallaan keittiön lattialla ja laulelee "huiki, huiki, tättönen". Laulu tehosi jopa kahdeksanvuotiaaseen enoon, vaikkei hänellä suuria elonmurheita olekaan. Enon kasvoille levisi leveä hymy ja aamun laboratoriokäynnin harmit unohtui hetkessä. Nyt eno ja Melska pelaavat eteisessä sählyä. Eno lähtee kouluun seuraavalle tunnille, kunhan olo vielä vähän tasoittuu. Aamulla ravinnotta Marian sairaalassa käyty laboratorioreissu teki pahan olon.
Reumapolilta soitettiin eilen, että tokaluokkalaisen allergia-arvot ovat sen verran koholla, että lääkärit haluavat lisätutkimuksia: verikokeita, keuhkokuva ja suolistotutkimuksia. Minulle vielä lastenreuman yhteys ja oireiden vaikutus on uutta asiaa, mutta seuraavalla lääkärikäynnillä saan lisätietoa.

Miehellä oli eilen koulutuspäivä. Kuljettajille kerrattiin muun muassa Kampin terminaalin turvallisuusohjeita. Siinä mahdollisen tulipalon sattuessa muistettavia paloturvallisuusasioita opiskellessa oli erään kuljettajan povitaskussa tulitikkulaatikko syttynyt tuleen. Mies oli havahtunut palaneen käryn hajuun ja paikallisti hajun alkuperän rintataskuunsa. Tilanteen oikean laidan tajuttuaan mies oli alkanut taputella voimakkaasti rintaansa ja sai taskupalon tukahdutettua.
En kyllä muista koskaan moisesta kuulleeni, että tulitikut olisivat itsestään syttyneet tuleen.

Tirtetta kärttää tarmokkaasti isää uimahallireissuun. Isän vapaapäivän ohjelmaksi noin iloisen ja puheliaan uintikaverin kanssa suunnitelma vaikuttaa oikein hyvältä.
Mummo lähtee lapsenlapsen kanssa päivänokosille.

5 kommenttia:

 1. Huh huh,varmasti aikamoinen säikäys tuo tikkujen syttyminen!

  VastaaPoista
 2. Enpä ole minäkään kuullut tikkujen itsestään syttymisestä, oisivatko liikkuneet taskussa ja hankautuneet toisiinsa? Toisaalta hui, meilläkin pyörii tikkuja vähän joka kaapin päällä (lasten ulottumattomissa) enkä ole ajatellutkaan että olisivat vaarallisia ihan vaan itsekseen.

  VastaaPoista
 3. Ihan kuule sen pikkusen huiki, huiki tätönen laulun ja iloiseksi teki myös minut.))
  Olipä eämys miehelläsi, kumma että itsestään tikut syttyy))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä miehet vähän ehtivät säikähtääkin. Olivat pohtineet,kuinka olisi käynyt, jos ko.henkilön päällä olisi ollut herkästi syttyvää. Ainakin virkapuvun syttymisominaisuudet tuli testattua käytännössä.

   Poista
 4. Tuiki, tuiki tähtönen on mukava laulu kuunnella pienen laulamana. Melska on nyt sopivassa iässä oppimaan kaikenlaisia laulujakin ja muisti noilla pienillä pelaa...
  Mukavaa, kun pääset välillä nokosille, kun nukutat tuota pientä.

  VastaaPoista