lauantai 28. tammikuuta 2012

Noustaan ojasta

Onkohan se jonkinlaisen stressin merkki, kun heti ylös noustessa alkaa mielessä kulkea asioita toisensa perään "tänään pitäis, tänään pitäis"? Stressin siemeniä saa ripoteltua päiväänsä jo siitä, että antaa itselleen luvan vapaapäivän aamuna viipyä sängyssä vähän normaalia pidempään.
Kyllä minä oikeastaan kuulen isän verkkaisen äänen sanovan "ei ne tekemättömät työt mihinkään karkoo".
Helpommalla pitäisi itseään päästää jo senkin takia, että ajattelun voimalla harva homma tulee tehtyä.
Noh, aurinko paistaa ja näyttäisi olevan koko päivä aikaa tehdä ne hommat. Varmasti oloa helpottaisi, jos nyt jo kirjoittaisi listan töistä, niin olisi sitten  niin mukava vetää henkseleitä tehtyjen töiden päälle. Kunhan mies tuosta selviää pikkutyttöjen kanssa uimahalliin, niin minunkin työt alkaa luistaa.
Kumma vaikutus on miehen läheisyydellä minun ahkeruuteeni kotitöiden suhteen. Miehen vapaapäivänä keksimme jos mitä tekosyytä "huilaamiseen", "ahkeruuskahvien keittoon", "hapen haukkaamiseen", "pieniin päivänokosiin". Tokihan yksi lepopäivä viikossa täytyykin olla, mutta kaksi päivää on turmioksi.

Eilen kävin kiinalaisessa ravintolassa ja kysyin selkosuomella, "mitä maksaa, jos ostan mukaan kolme (3) (kolme sormea pystyssä) annosta liharuokaa pöydästä, ei yhtään riisiä, pelkkää lihaa. Mitä maksaa?"
Tiskin takana seisonut nainen näytti puheeni ymmärtävän ja vastasi:
-"Buffet-hinta, 8,90. Saa ottaa, mitä haluaa, sama hinta."
Tyytyväisenä täytin kolme laatikkoa naudanliha-valkokaaliruualla ja kana-vihanneskastikkeella.
Ruuan hinnaksi tuli 9 euroa kilolta ja omatuntoni ei napissut. Kotona keitin riisisäkistä kuuden litran kattilallisen riisiä. Tuollainen ruokajärjestely silloin tällöin antaa aikaa muille töille, kun ei tarvitse seistä keittiössä kauhan varressa tai perunoita kuorimassa.

Tämä kymmenen minuutin viivyttely kotitöistä teille rupatellen sai aikaan sen, että mieleni keventyi, stressinpoikanen vetäytyi pesäänsä nukkumaan ja aurinko jatkaa paistamista. Vielä kun Tirtetta malttaa syödä, niin uimahalliinlähtijät pääsevät lähtemään ja kotityöt alkaa saada vauhtia.
Muistetaanpas, kuulkaa, nauttia tänään elämästä oikein kiitollisella mielellä. Jos jollakin on huolia mielessä, nosta katse murheiden yli ja kurota uutta kohti. Ojan pohjalla kulkeminenkin ennen pitkää loppuu ja joko nouset itse ylös tai joku sinut kiskoo ojasta. Minä seison ojan reunalla ja houkuttelen sinua kiipeämään ylös.

9 kommenttia:

 1. Se on totta, että työt kyllä odottavat tekijäänsä. Joskus jopa niin kauan, että tekemättömien töiden lista venyy mahdottomaksi... Tänään on itselläni edessä seuraavan remppahuoneen maalaamista. Ainakin siihen asti, kunnes päätän lämmittää saunan ja lähteä onnittelemaan kymppisynttäreitä viettävää ystävää. Kaunista viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
 2. Taianpa heittää nämä mieltä vaanivat pikkuhuolet tiehensä siis... Iloita viikonlopusta, vaikkei se mitenkään nyt meidän arkipäivistä poikkea, kun mies taas kotona. ;)

  VastaaPoista
 3. Pelkkä ajatus siitä, että seisot ojan reunalla ja kannustat minua kipuamaan ylös, auttaa ihan oikeasti :) Kiitos, kyllä tää tästä taas. Ja voimia sinullekin, olet tärkeä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun ojanreunalla nostit minutkin ylös.Hih))
  Sinulla on ihana mies kun vie lapset uimaan. Muutama vuosi sitten kävimme Suloseni ja lastenlasten kanssa joka lauantai aamu uimahallissa. Nyt tytön lapset on niin isoja että itse käyvät.

  Mukavaa lauantaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos voimasanoistasi :)
  Tuli oikein hyvä olo. Juuri nyt olen väsynyt ja tuntuu, että huolia ja murhetta riittää. Mutta voimasanasi auttavat :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kun ongit ylös ojanpohjalta! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Minulle ojanpohja tuo mukavia muistoja, auringonpaisteen, kesän ja mesimarjat. Muhevaa ruskeaa turvetta, kantoja nostettu ylös suosta kuivumaan. Jopa suolla käveleminen on mukavaa kun tietysti ajattelen lakkojen ja karpaloiden poimimista.
  Olet löytänyt edullisen tavan hankkia perheelle vaihtelua ruokiin.
  Piristystä päivääsi, aurinko paistaa!

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Minäkin ilahduin ja selvästi piristyin tästä ihanasta kannustuksestasi. Mukavaa viikonloppua!
  T:Minna

  VastaaPoista
 9. Mukavaa viikonloppua!
  Tekemättömät työt välillä rassaavat yötä myöten, ja en saa unta tai heräilen niitä miettimään, vaikka kuinka tiedän, etteivät ne mihinkään karkaa ja ei mitään yöllä tapahdu.
  Toisaalta yöllä, kun heräilee, on hyvää aikaa rukoilla läheisten ja myös niiden hankalien asioiden puolesta, jotka pitävät hereillä.
  Nyt on kuitenkin hyvä olla...
  Rukoilemisiin

  VastaaPoista