keskiviikko 28. syyskuuta 2011

14 pukupussia

Mummo ehti soittamaan ennen minua. Eipä tule äidillä aika pitkäksi, kun pohtii taas majatalon vuoderatkaisuja. Loppuviikon yöpyjien kokonaismäärä on vielä arvailuja, mutta vaikka joskus tuntuu mummolassa sänkyjä ja sohvia kököttävän joka nurkassa, niin näyttääpä taas tulevan hätäratkaisuja käyttöön.
Me teemme hautajaismatkan päivän aikana ihan järkisyistä. Ei ole mitään mieltä lähes kahdenkymmenen hengen majoittua mummolaan yhdeksi yöksi, kun kolmen tunnin ajolla pääsemme omiin sänkyihin nukkumaan. Lisäksi bussissa mahtuu mainiosti nukkumaankin, jos tarve vaatii.

Mies pyysi huomisen palkattomaksi vapaapäiväksi. Huomiselle jääviä järjestelyjä on sen verran paljon, että lähtöpäivän aatoksi voisi jäädä myös päivälevolle pyhitetty aika. Lisäksi hän aikoo käydä paikan päällä tutustumassa tilausbussiimme, jottei lähtöpäivän aamuksi jää liikaa asioita hoidettavaksi. Jos bussi sattuu olemaan uusi tuttavuus, on ihan hyvä käydä sen tekniikkaa opiskelemassa.

Iltapäivällä oli vielä naisihmisten viimeinen pukusovitus ja pakkasin jokaisen vaatteet omaan pukupussiin ja maalarinteipillä nimikoin pussit. Miesväen puvut haen huomenaamulla vuokraamosta.
Mannerheimintiellä sijaitseva pukuvuokraamo "Nam" osoitti kyllä kiitettävää asiakaspalvelua ja joustavuutta.
Käytin ensin neljä poikaa sovituksessa viime viikolla ja heille löytyi puvut puolessa tunnissa. Loput kolme miestä olivat ajatelleet ensin ostaa hautajaisvaatteet, mutta sain heidät kuitenkin suostumaan vuokrapukuun. Olin varannut maanantaiaamulle sovitusajan yhtä varten, mutta tuntia ennen sovittua aikaa ilmoitan, että tulijoita olisikin kolme. Kun liikenne-esteiden takia vielä myöhästymme muutaman minuutin sovitusta ajasta, ajattelin, että vuokraamon väki ei varmaankaan ole tilanteesta kovin hyvillään.
Meidän hankalasta käytöksestämme huolimatta vuokraamon väki jaksoi palvella ammattitaidolla ja ripeydellä, kaiken lisäksi hyvin ystävällisesti. Oli ilo katsella heidän sovitustaitojaan ja kuinka kauniisti istuviksi he puvut huolsivat. Ompelija tekee vielä lyhennykset ja pidennykset sovittajien mittojen mukaan.

En ollut koskaan aikaisemmin edes ajatellut pukuvuokrauksen ekologista puolta.
Jos pukua tarvitaan kerran tai kaksi ja se sen jälkeen käy käyttäjälleen tarpeettomaksi, on puvun vuokraus tai lainaus ehdottomasti ekologisin vaihtoehto.
Minulla päällimmäinen ajatus oli säästää aikaa ja hermojani ja se tavoite näyttää toteutuvan täysin.

7 kommenttia:

 1. Paljon on sinulla järjestämistä, että saat kaikki kunnialla matkaan ja oikeissa vaatteissa.
  Tuli mieleen, että paljonko tuo puvun vuokraaminen maksaa? Hyvä idea, sillä pukua tarvitaan niin kovin harvoin.

  VastaaPoista
 2. On todella hatunnoston paikka. Me aprikoidaan kahden hengen vaatetusta eikä taida olla pukuvuokraamoakaan näissä maisemissa.

  Levollista ja turvallista matkaa teille. Anoppivainaa puhui aina hauskoista hautajaisista. Hän evakkona saattoi tarkoittaa iloista sukulaisten tapaamista tai hurskaana ihmisenä myös tätä, millainen juhla teillä on edessänne. Ehkä vähän kumpaakin.

  VastaaPoista
 3. mutta kyllähän olis mukavaa yöpyä mummolassa..vaikka matolla menee yks yö :)

  VastaaPoista
 4. Tumman puvun vuokraus kaikkine tykötarpeineen ja kenkineen maksaa 79 euroa, vuokra-aika max 10vrk.

  Anonyymi: "säästösyistäkin" vuokrasimme linja-auton vain päiväksi. Ja vähän tietysti ajattelemme mummonkin hermoja, ettei heti hautajaisten jälkeen ole kolmekymmentä yövierasta.

  VastaaPoista
 5. Huh, on siulla siellä ollut järjestelemistä!
  Siunattua matkaa! ♥

  VastaaPoista
 6. Siunausta ja voimia kaikkiin valmisteluihin!
  Aikoinaan ainoastaan kolmen pojan pukeminen juhliin oli yhtä tuskaa, sulla on monin verroin isompi porukka!! Huh,huh!

  Vuokraaminen on todella järkevä ratkaisu! Olispa ollut aikoinaan tuollainen mahdollisuus meilläkin, mutta tälläisessä pienessä pitäjässä ei ollut.
  Hankimme puvut ja laitoimme sukuun kiertoon, kun meni pieneksi. Ylioppilaspuvut hankittiin omaksi, kun kasvu loppuu yleensä niihin aikoihin. Meillä se systeemi toimi.

  vieras savosta

  VastaaPoista
 7. Hyvää, turvallista matkaa perheellesi. ja voimia kaikkeen edessäolevaan. Siunausta kaikille!

  VastaaPoista