maanantai 5. syyskuuta 2011

Lapsenlapsi kaksi vuotta!

Tänään oli aamuvarhaisesta asti tädeillä ja enoilla kutinaa mielessä, täyttäähän Melska tänään kaksi vuotta. Varsinaiset juhlallisuudet olivat jo lauantaina. Railakkaasti merkkipäivää juhlittiinkin: päivänsankari putosi juhlan tuoksinnassa tuolilta kesken hauskan leikin ja ylähampaat napsahti alahuulesta läpi. Aika näyttää, jääkö arpea. Lohduttelin äitiä, että mikäli minä muistan, kaikki lapset jossain vaiheessa ennen kouluikää kokevat tuon onnettomuuden muodossa tai toisessa. Onneksi suun haavat parantuvat nopeasti, kunhan vain häränniskaverenvuodon saa ensin lakkaamaan.
Nauravaisena kaksivuotias tuli aamulla mummon hoiviin. Sillä aikaa, kun mummo paritteli kaksi pyykkikorillista sukkia, Melska ja Tirtetta ehtivät leikkiä bussileikin. Keittiössä olevat punajuuripöntöt olivat bussin penkkeinä.

Melskan syntymä ja odotusaika vaati nuorelta äidiltään enemmän ponnisteluja ja kestämistä, kuin joltakin toiselta kolmentoista raskauden ja synnytyksen läpikäyminen. Pahoinvointi voi toisilla kestää koko odotusajan, toiset selviävät alkuviikkojen kuvottavalla ololla nälkäisenä. Kun joku äiti saa synnyttää kaikki jälkeläisensä niinkuin alunperin on tarkoitettu, eli päänuppi edellä, niin joku hyvin nuori ja ensikertalainen saa tikertää lapsensa maailmaan peppu edellä. Sen peppu edellä tulon takia Melskankin lonkkia seurattiin ensimmäinen elinvuosi hyvin tiiviisti. Nyt kyllä lonkkamaallikon silmiin näyttää tytön juoksuvälineet olevan moitteettomassa kunnossa.
Turvallista ja tervettä syksyä ja hoitoaikaa mummolassa ja onnellisia hetkiä kotona isän ja äidin kanssa ensikertalaismummo toivoo pienelle tähtisilmälle.

7 kommenttia:

 1. Onnittelut 2-vuotiaalle.♥
  Voi pientä.
  Lapsille sattu aina pieniä kolhuja, varsinkin kun innostuvat liikaa.
  Mutta kyllä ne paranee.
  Enkelin varjelusta pienelle!

  VastaaPoista
 2. Onnea Melskalle! :)

  Meinasi jo kylmähiki pukata päälle. että mitähän sinä olet siellä hommailemassa kesken kiireisen aamun, kun kirjoitit: " Sillä aikaa, kun mummo paritteli..."
  - mutta sehän olikin " kaksi pyykkikorillista sukkia " !

  Huh! :D Meinas mennä jo kahvit väärään henkeen :D

  Aurinkoa päivääsi!

  vakiolukija

  VastaaPoista
 3. ihanaa jatkoa pienelle! Ja mummulle kanssa! Aikoinaan ihmettelin, kun toisen lapseni jalkoja niin kovin vahdittiin ja mitattiin poimuja toisiinsa että mitä noissa nyt sitten on. lopulta kysyin ja syy olikin juuri tuo sama juttu.
  oikein aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
 4. Onnea 2-vuotiaalle! Ja onnea ja iloa tuleviin päiviin perheelle ja mummon perheelle!

  Totta tosiaan, tuo hampaat-huulesta-läpi taitaa olla vakikamaa lapsiperheissä!

  VastaaPoista
 5. Pyykkiä riittää vaan...
  Koko ajan saa jotain tehdä...
  Näin meilläkin, kun laumamme oli vielä pienenä kotosalla...

  VastaaPoista
 6. Siis herrajjesta! Luinks mie tosiaan oikein, et Melskan äitee on on synnyttäny perätilan ENSIkertalaisena?! Huhhuh.. No hyvä kun ei käyny hullummin kummallekkaan.

  VastaaPoista
 7. Arvaa vaan, Janita, pelkäsinkö sen päivän, kun vävy soittaa sairaalasta ja kertoo lääkärin sanoneen:"yritetään vaan alakautta..."

  VastaaPoista