torstai 1. syyskuuta 2011

Papan iltarukous

Juttelin puhelimessa äitini kanssa puhelimen akun loppuun. Sellainen vajaan tunnin puhelu. Niin pitkä puhelu, että äidin päänsärky ehti loppua. Niin pitkä puhelu, että mieleni sai taas hyvän olon siitä, että päivä kerrallaan selviämme eteenpäin, niin me täällä, kuin mummo ja pappa siellä.
Kuopion veli oli taas mummolassa ahkeroimassa. Mummo sanoi, että "riihentavusmehtä" näyttää tosi upealta Kuopion veljen jäljiltä. Nurmikkokin on kuulema taas tosi upea.

Mummolla ja papalla on ollut vuosikaudet tapana aloittaa päivänsä yhteisellä aamuhetkellä. Mummo lukee kappaleen jostakin hartauskirjasta ja sitten hän rukoilee. Aamun rukouksessa muistetaan nimeltä mainiten kaikki läheiset.
Illan hartaushetkessä iltarukouksen rukoilee pappa.

Kun olin lapsi ja nukuin vielä "pulikkasängyssä", illan helmi oli, kun isi pujotti sormensa pulikoiden raosta, tartuin isin sormiin ja isi rukoili ääneen: "Levolle lasken, Luojani. Armias ole, suojani. Jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi."
Se oli isin rukous. Isin kanssa rukoiltu iltarukous oli jotenkin merkittävämpi, kuin äidin rukoilema. Useinhan isän päivän työt eivät vielä olleet loppuneet, kun me lapset jo menimme nukkumaan.

Äiti kertoi tänään, että yhtenä iltana pappa oli lisännyt iltarukoukseen oman pyyntönsä Taivaan Isälle.
"Tapahtukoon Sinun tahtosi".

7 kommenttia:

 1. Saman iltarukouksen olen minäkin lukenut ja tyttäreni ja hänen lapsensa..♥

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka tuntuukaan niin tutulta mummolat opittu ja kotonani aina lausutta iltarukous.

  VastaaPoista
 3. Tuttu rukous täälläkin. Tapahtukoon Hänen tahtonsa on kyllä niin iso ja haastava rukous, jota usein oman mummini kohdalla mietin. Kun toinen on vuoropäivin niin valmis lähtemään, mutta silti elämässä kiinni ja ikävöi, kun minäkin lähden kuukausiksi toiselle puolen Eurooppaa.

  VastaaPoista
 4. Saman rukouksen mie muistan lapsuudestani, ja yhä vielä.
  Tulee aina äiti mieleen.
  J a itkettää.

  VastaaPoista
 5. Sama rukous on itsellekin tuttu lapsuudesta, se ensimmäinen opittu iltarukous. ♥

  VastaaPoista
 6. meillä lapset pyytää joka ilta "levottamaan" eli lukemaan juuri tuo iltarukous,sen turvin on hyvä nukahtaa.

  VastaaPoista
 7. Iltarukous ja aamurukouskin kantavat

  VastaaPoista