perjantai 2. syyskuuta 2011

Ja mummo kiusaa ja itkettää lasta

Tämä mummo on nyt siis ihan tämä blogin mummo, Melskan mummo ja "dagistäti".

Melskan "Pupu" uiskenteli eilen mustaherukkamehussa. Mummo pesi Pupun tiskiaineella ja laittoi vessan patterin päälle kuivumaan. Pupuikävä tuli kuitenkin ennen kuin Pupu oli kuiva ja märkää Pupua roikotettiin sitten tassusta koko päivä.
Tänä aamuna, kun Melska tuli äitinsä kanssa, äiti mainitsi nenäänsä nyrpistäen, että pupu haisee "kamalalta". Sovimme, että mummo laittaa Pupun tänään pesukoneeseen ja vielä huuhteluaineen kanssa.
Äsken, kun mummo laittoi uutta latinkia persukoneeseen, hän sitten vain tulee ja ottaa Melskan Pupun ja sanoo, että "Pupu haisee, mummo laittaa sen nyt pesukoneeseen ja sitten kun se on kuivunut kuivauskaapissa, Melska saa Pupun takaisin."
Pupuhan on sellainen henkilö, että nukkumaanlähtiessä hänen pehmoisella tassullaan sivellään poskea tai kämmenselkää. Tai jos maailma murjoo, Pupu osaa lohduttaa. Samoin jos metromatka alkaa tuntua pitkästyttävältä ja kanssamatkustajat tylsiltä, Pupun kanssa matka sujuu rattoisasti.

Mummo siis laittoi Pupun pesukoneeseen, lisäsi sinne vaaleita vaatteita, laittoi valkaisevaa pesuainetta ja hyväntuoksuista huuhteluainetta ja paiskasi luukun kiinni. Melska seisoo vessan ovella ja parkuu suuret kyyneleet valuen: "Pupu-uu! Anna Pupu-uu!"
Pappakin tulee jo hätiin korvatulppineen ja selittää saman tyhmän litanian, kuinka Pupu haisee, se pestään, kuivataan ja ties milloin annetaan takaisin.
Ja Melska-parka itkee ja itkee niinkuin ei koskaan ennen.
Kun mummo ja pappa tulee keittiöön, Melska menee pyykkikoneen luukun luo kyykkyyn ja itkee sydäntä särkevästi: "Pupu-uuuu!"
Pappa laittaa pyykkihuoneen oven eteen kaksi tuolia pönkäksi ja itkevä lapsi juoksee mummon helmoihin.
Tirtetta-tädin sydäntä alkaa jo särkeä. Hän kietoo kätensä Melskan kaulaan, sivelee kädellä poskesta kyyneleet ja puhuu hyvin hellällä äänellä:
- "Älä itke, sun Pupu tulee takaisin. Sun synttärijuhlat on yhden yön päästä. Mä ostan sulle jonkun Hello Kitty-lelun lahjaksi. Jooko? Älä itke, leikitään sitten yhdessä."
Ja naps vain: Melskan murhe on poispyyhkäisty. Itku loppuu ja Melska ja täti kipaisevat keittiöleikkiin.
Ja nyt siellä leikitään jo Melskan synttäreitä.

4 kommenttia:

  1. Tirtetta taisi tietää aika tarkasti mikä auttaa pienen murheeseen.. <3 Suloista!

    VastaaPoista
  2. Minulle kävi pienenä juuri noin, äiti laittoi punaisen tyynyni pesukoneeseen. Muistan että kamalaa se oli ja tuijotin pesukoneen luukkua ja paruin.

    VastaaPoista
  3. Pienet osaa lohduttaa toisia pieniä, yllättävästi ymmärtävät

    VastaaPoista