torstai 24. helmikuuta 2011

Ja kukaan ei arvaa, mitä tänne kuuluu

"Äidit komentaa lapsia, isät komentaa äitejä ja jos lapset eivät tottele äitiä, isä ärähtää"  kiteytti isä tänään Tirtetalle perhe-elämän pääperiaatteet, kun Tirtetta meinasi, ettei aina tarvitse totella. Tirtetta tuli vielä varmistamaan asian äidiltä, onko se nyt varmasti niin ja äiti sanoi, että on.

Jonkinlainen turtumus tähän tautikieroon alkaa näköjään tulla. Äsken vasta minulla meni tajuntaan, että hei, täällähän maata rötköttää ihan uudet potilaat milloin missäkin nurkassa. Ennen hiihtolomaa poti tokaluokkalainen ihan sellaista perusflunssaa nuhineen, yskineen. Tänne asti tätä lomaviikkoa hän on ollut noin kiikunkaakun ulkonakäyvä ihminen, ei kovin puhelias, eikä riehakas. Mutta tänään hän on ollut naama peruslukemilla, vaihtanut pesää huoneesta toiseen ja nukkunut koko päivän, välillä käynyt pyytämässä juomista. Sitten huomasin kahdeksasluokkalaisessa myös ihan outoa käytöstä. Ensin hän kävi ostamassa Verkkokaupasta uuden ohjaimen pelivehkeeseen ja luulin, että tuosta sitä nyt alkaa koko loppuillan kuuluva pelinmäiske tai  autopelin urina, mutta kappas vain: mies nukkuu kuin karhunpoika peittomykkyränsä keskellä, eikä tiedä tämän maailman menosta mitään. Vanhin poikakin kävi tiedottamassa, että "taitaa nyt olla S kipeä, kun se tähän aikaan nukkuu".
On vielä tämä oirekirjokin kuin suoraan "kotilääkärin" sivuilta kohdasta "influenssa". Arvatkaa vain, kuinka monta kertaa olen käynyt apteekissa viimeisen kahden viikon aikana..

Jotta tässä mieliala vähän kohenisi, voisi siirtyä ihan näihin huusholliasioihin. Eilen päätin aloittaa kampanjan "pese yksi hylly päivässä". Aloitin keittiöstä, koska keittiönkaappien pesu on sellainen homma, että se tulee minulla tehtyä vasta sitten, kun alkaa itseä tarpeeksi paljon se sotku ärsyttämään. Nyt ei ole niinkään kyse sotkusta, lähinnä pöly on tullut mukaan kuvioihin. Jostakin, liekö Marttojen sivuilta, luin joskus, että yhden hyllyn pesu päivässä tulee tehtyä vaikka tiskaamisen yhteydessä ja ihan huomaamatta on koko kierros tehty. Kummasti kun tahtoo oma silmä tottua vaikka kuinka kamalaan epäsiisteyteen. (Ja näistä jutuista se mielialakin kummasti kohenee.)

Huomenna lapsenlapsella on neuvolapäivä ja uhkailin aamulla nukkua pitkään, koska ei tule hoitoon. Kannattaisi herätä aikaisin, koska aamun varhaisina tunteina saa hommia tehtyä enemmän kuin koko pitkänä päivänä.
Tämä ilta on taas se ilta kuukaudesta, jolloin suurperheen äiti kokee olevansa kovasti varoissaan: seuraavan päivän lapsilisiin on enää yksi yö, ne kaikki rahat on vielä tallella! Huomenna puoleenpäivään mennessä tunne kuivuu kasaan laskupinoa koneella naputellessa.
Eli: kääntäkäämme saunan kiukaan kytkintä, riipikäämme pyykit saunasta kuivumasta, kerätkäämme kaikki leikkieläimet lauteiden alta ja menkäämme iltasaunaan!

7 kommenttia:

  1. ¨Hyvän päätöksen teit, noin lopuksi.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa saunailtaa! Minä täällä nautin viimeisestä "suuresta" lapsilisästä, tiistaista alkaen olemme kai sitten enää vaan kolmilapsisia, ainakin Kelan mielestä.

    VastaaPoista
  3. Sirkkukin on keskiviikosta alkaen :D Äiti, onko kakkutarpeet ostettu? Tahtoisin tehdä pursotukset, ei sellainen pussi+neljä muovityllaa maksa kuin alle 3euroa S-marketissa!

    VastaaPoista
  4. En mä oo keskiviikosta alkaen kolmilapsinen, vaikka sä silloin 17v täytätkin.
    (Mähän saan vasta huomenna rahaa, joten ota kakkutarpeet puheeksi heti tultuas, muuten ehin tuhlata kaikki)
    Tirtetta höpöttää edelleen, että Minnin synttärit pidetään sitten kerhohuoneella!

    VastaaPoista
  5. Hyvä ajatus tuo viimeinen :).
    Kyllä flunssa-aalto vyöryy näinä aikoina voimakkaana. Toivotaan, että hellittää pian.
    Täälläkin pitäisi keittiön kaapeille tehdä kevätsiivous (taisi joulusiivouskin jäädä väliin, auts). Martoillahan on oivallinen idea siihen, hylly päivässä.
    Lauhempaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Mamma tarkoitinkin, että lapsilisät pienenee :D
    Mennäänkö kauppaan kun tulen ;) Voisi valita koristeetkin kakkuun...

    VastaaPoista
  7. Kyllä sun, tyttöriepu, täytyy synttärikakku edes saada.

    VastaaPoista