torstai 10. helmikuuta 2011

Mummolassa on saarikin!

http://c-album.com/kuvat/sirkunkotona/201106.jpg

Mummolassa on myös oma saari. Tämän viikon kuva Pikkuveljen kuvaamana on juhannusaattoillalta 2007 ja näkymät on saaren rannasta.
Samalla paikalla nykykesäisin on laituri ja rannalla pieni saunamökki.
Isäni on iät ja ajat nimittänyt saarta "Kummeliksi" saaren toisessa päässä olevan laivaväylämerkin takia. Asiakirjoissa saari onkin nimellä Kummelsaari.
Mielikuvissani jo pelkkä sana "saari" maalaillee mieleeni aurinkoiset muistot lapsuuskesiltä, kun sen toisen pikkuveljen (Kuvaaja-Pikkuveljeä ei tuolloin ollut vielä olemassakaan, surku) kanssa kolusimme erittäin vähäpukeisina saarta ympäri aamusta myöhään yöhön. Laivamerkin luona löytyy rautamalmia ja ranta on matalaa ja leikkimiseen mitä sopivinta.
Mato-ongella onkiminen ja katiskojen kanssa touhuaminen kuului tietysti ohjelmaan. Saalis oli ihan sivuseikka.
Uiminen oli tietysti sitä, että aamuseitsemältä aloitettiin vedessä melskaaminen ja sitä jatkui sitten koko päivän. Äiti aina välillä huhuili syömään. Paras uimaleikki oli soutaa "kakkosvene", vanha puuvene, keskelle järvenselkää ja siitä hypätä veteen ja taas kiivetä veneeseen takaisin...

Muistan lapsena ihmetelleeni, kuinka vanhempani "malttoivat" kiireisiltä maatalon hommiltaan vetäytyä useaksikin päiväksi saareen. Silloin meillä ei enää ollut karjaa ja isovanhempani "pitivät taloa pystyssä" meidän lomaillessa.
Kyllä ne saaripäivät olivat lapsuuteni ihanimpia kesämuistoja.

2 kommenttia: