keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kannanotto pääkaupunkiseudun bussinkuljettajien työturvallisuusasiaan

Olen seurannut kuljettajien työoloja näköalapaikalta 23:n vuoden ajan. Mieheni on ollut tuon ajan nykyisen Helsingin Bussiliikenne Oy:n palveluksessa. Kuljettajan  työn arki on tullut tutuksi, työn hyvät ja huonot puolet.

Viime lauantai-illan Elielinaukion tapahtumien johdosta kuljettajat suunnittelevat lakkoa, ellei työnantajapuoli ryhdy välittömiin käytännön toimiin kuljettajien ja matkustajien turvallisuuden parantamiseksi. Tiedotusvälineistä lukemieni tietojen perusteella vaaditaan vartiointitukea turvallisuuden kannalta kriittisimpiin kohteisiin Rautatientorille, Elielinaukiolle ja Kamppiin.
Toivon, että pelkkä vetoomus työnantajapuolelle riittää. Lakon toteuttaminen tuo tullessaan niin paljon negatiivisia seurannaisvaikutuksia ja niin moneen muuhun eri asiaan, että asian ydin ei saa riittävästi huomiota. Kuljettajien värikkäästä taustasta johtuen myös varikkojen yhteishengelle ja työrauhalle lakko tässä tilanteessa olisi erittäin huono asia.

Kuljettajien turvallisuuden lisäämiseksi tarvitaan uusia toimenpiteitä. Liian kauan yövaunujen kuljettajat ovat sinnitelleet pärjäämisen rajoilla. Aineksia lauantai-illan tapaisiin murheisiin on tullut vastaan jatkuvasti. Kuljettajien uhkailu ja solvaaminen on lähes tavallista varsinkin viikonloppuöisin.

Täysin tälle työlle amatöörinä olen myös sitä mieltä, että toimet kuljettajarahastuksen lopettamiseksi täytyy vähitellen saada vauhtiin. Rahastustilanteet ja kassan kanssa liikkuminen yöaikaan ovat mielestäni niitä suurimpia riskejä kuljettajan työssä. Lumipyrynkin kanssa pärjää, kun siihen alkaa nyt olla kokemusta jokaisella kuljettajalla.

Me kuljettajien taustajoukot ilmaisemme myös sydämen mukanaolon Mikaelille sinne sairaalaan, hänen äidilleen ja perheelleen.
Rukoilemme apua Kaikkivaltiaalta Jumalalta.

Sirkku Syrjäläinen

3 kommenttia:

  1. On tämä asia koskettanut täälläkin missä ei ole näitä ongelmia.
    Panisin nimeni edes johonkin adressiin jos sellaista siellä puuhataan.

    VastaaPoista
  2. Saanko jatkaa mainostamista: meillä ystävillä on edelleen teho-osastolla makaavan pahoinpidellyn kuskin Mikaelin perheen hyväksi keräys, lisää tietoa blogissani http://kirjuri.vuodatus.net

    Eli jos tragedia vihloo sydäntä, nyt on tilaisuus tehdä jotain konkreettista ja auttaa!

    VastaaPoista
  3. Eilen näitä tämän asian tekstejä kävi lukemassa yli 500 kävijää.
    Toivottavasti heidänkin joukostaan löytyisi mukaan tulevia auttajia.
    Päivitä ahkerasti blogiasi, jotta pysymme ajan tasalla.

    VastaaPoista