sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Pizzaa palmusunnuntaina

Aika sekalainen seurakunta oli meidän aamuinen virpojaporukka. Eskarityttö halusi pupumaalaukset naamalleen, Tirtetta halusi ehdottomasti kaikki prinsessavermeet, kruunut, taikasauvat ja pörrötohvelit ja ekaluokkalaispoika otettiin armosta mukaan, kun vollotti niin säälittävästi sängyssään, että haluaa myös virpomaan. Häntä ei edes hetkauttanut isompien veljien naljailut "pikkutyttöjen puuhista". Kun ekaluokkalaisen virpojamaalaukset olivat valmiit, kysyin häneltä, "mitkä ihmeen batmanraidat sulla on naamassa". No hän oli kuulema seepra. Ei siis ihme, että naapurinmummot vähän kakistelivat kurkkuaan, kun avasivat ovea virpojille ja oven takana seisoo seepra, pupu ja prinsessa. Täydestä olivat kuitenkin menneet, koska palkkasaaliina oli iso kasa suklaamunia, muita nameja ja 15 euroa rahaa.
Virpomisjuttujen jälkeen Työläislapsi keksi oikein kuningatarajatuksen. Elokuvateatterissa on joku lasten sunnuntai ja liput halvempia. Hän raahasi mukanaan kaikki nisävierut pikkutytöt ynnä Ahkeran lapsen. Mamma lupasi sponsoroida reissua jälkikäteen. Kun iso lauma poikia katosi pihalle "tsäbämailojensa" kanssa, oli täällä kotona niin oudon hiljaista, että houkuttelin lomamieheni vielä äänestysreissun jälkeen ns. "kävelylle".
Kuten varmaan teilläkin, niin meilläkin, tuo ulkoilma on ollut tänään ihan vastustamaton.
En ollut vielä käynyt katsomassa valmista Crusellin siltaa, joka yhdistää "mantereet" Ruoholahdesta Jätkäsaareen uudelle rakennettavalle alueelle. Teimme sillan kautta kierroksen Jätkäsaaren portille ja siellä on houkuttelevasti Itämerenkadun alkupäässä Kotipizza. Taannoinen hääpäivä tekosyynä kuljetin miehen pizzalle, eikä yhtään pannut hanttiin. Ja koska ruoka maistui lenkkeilijöille niin hyvin, piti syödä toinenkin "Frutti" kahteen pekkaan samalta lautaselta. Kerran vuodessa syöty Kotipizzaa maistuu niin hyvältä, ettei koko loppupäivänä tarvitse mitään muuta ruokaa, elää pelkällä pizzan muistelemisella. Tällä kertaa tietysti ruokaseuranikin on ensiluokkaisen miellyttävää.

Nyt tuossa Maatalouskoululainen haaksii roiniaan kasaan, miettii ensi viikon ruokatarvistaan ja mies reippauden puuskassa lähti kahden pojan kanssa uimahalliin.
Ei ollenkaan pahalta vaikuta miehen talviloman alku, oikeastaan meillä on ihan kivaa. Jos kelitkin ovat ensi viikolla tämän suuntaiset, voi työstressitön pariviikkoinen tehdä ihan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti