perjantai 27. toukokuuta 2011

Ekaluokkalaisemme menee kristilliseen kouluun

Mitä ajattelisit koulusta, jonne vanhemman ominaisuudessa mentyäsi jokainen vastaantuleva opettaja tervehtisi sinua hymyllä, halauksella ja siunauksen toivotuksella? Samoin keittiön emäntä kapsahtaisi kaulaasi ja toivottaisi tervetulleksi.
Meillä on jonkun vuoden ollut etuoikeus muutamalla lapsella käydä koulua Suur-Helsingin Kristillisessä koulussa Pasilassa. Jos koulu olisi lähempänä, sinne varmasti pääsisivät myös ne nihkeästi aamulla heräävät koululaiset, mutta kahden raitiovaunun ja vajaan tunnin koulumatkan selvitäkseen, lapsen täytyy jaksaa herätä joka kouluaamu tappelematta kohta seitsemän jälkeen.
Koulun ilmapiiri on ainutlaatuinen ja vastaavaa en ole tavannut missään muualla. Kun avaat oven kouluun (koulu toimii entisen päiväkodin tiloissa rauhallisella asuinalueella Länsi-Pasilassa), koulun levollinen, siunaava ilmapiiri rauhoittaa liikenteessä levottomaksi käyneen mielesi.
Veimme eskarilaistyttöä tutustumaan ensi syksyn opettajaansa ja muutamiin koulutovereihinkin. Näillä näkymin ekaluokalle tulee 3 tyttöä ja 2 poikaa. Ensi syksyn kakkosluokalla on 3 poikaa. Luokat ovat yhdysluokkia, eli ensi vuoden ykkös-kakkosluokalla on 8 oppilasta, ellei kesän aikana tulee lisää lapsia.
Opettaja oli niin ihana, kuin vain pienillä koululaisilla voi olla.

Koulupäivä alkaa aina koko koulun yhteisellä rukous- ja ylistyshetkellä. Tänä aamuna ekaluokan opettaja piirsi taululle suuren sydämen ja kertoi, että Jumalan sydämeen me mahdumme kaikki ja Jumala tietää meidät nimeltä, vaikka emme olisi itseämme Jumalalle esitelleetkään.

http://62.237.4.95/evebit/suhenkoulu/

Koulun koko toiminta perustuu vapaaehtoisten tukijoiden lahjoihin. Myös seurakuntia on asettunut koulun rinnalle ottamaan taloudellista vastuuta.
Jos kristillinen koulutyö on sydäntäsi lähellä, käy tutustumassa koulun sivuihin.

Kun aikoinaan meidän Maatalouskoululainen pääsi tähän kouluun ja häneltä kysyttiin, miten kuvailisit juuri tätä koulua, hän sanoi: "se koulu on niinkuin tulisi kotiin".

Minulle äitinä merkitsee hyvin paljon se, että lapseni opettaja pystyy rakastamaan lapsia ja muitakin kuin omiaan.
Tästä rakkauden ilmapiirin ympäröimästä koulusta olisi niin paljon kerrottavaa, että on vaikea valita, mistä kirjoittaa.
Niistä lapsistani, jotka ovat tätä koulua käyneet, minun ei ole koskaan tarvinnut kantaa huolta, onko heillä varmasti hyvä olla koulussa. Siinä koulussa on hyvä olla myös vanhempien.

2 kommenttia:

  1. Luen aina kirjoituksiasi mielenkiinnolla, kuvaat niin hienosti suurperheen elämää. Olen todella iloinen, että olette löytäneet noin hyvän koulun lapsille.

    VastaaPoista
  2. olisipa täälläkin tuollainen koulu mahdollista,mutta taitavat olla maaseudulla niin harvinaisia.Lapsesi ovat taatusti erinomaisessa koulussa,onnitteluja ja siunausta ekaluokkalaisen opin tielle <3

    VastaaPoista