sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Mummon ja papan tuulimylly

Maatalouskoululainen nukutti illalla mummon sängynpuoliskolle pienen tytön. Sirkkelistä ei ollut tietoakaan. Sitten mummo kömpii viereen ja pappa jää vielä katsomaan potkupalloa televisiosta. Melska nukkuu hievahtamatta niin kauan, kun huoneessa majailee puoli tusinaa pallon perään huutelijaa, mutta kun peli loppuu, pappakin kömpii sänkyyn ja torppa hiljenee, alkaa mummon vieressä kieppua puuskaisessa tuulessa pyörivä tuulimylly.
Kahteen asti mummo huisketta katselee ja sitten siirtyy peittonsa ja tyynynsä kanssa sohvalle. Samassa alkaa Tirtetta yskiä leluhuoneessa ja mummo kuuntelee, pitäisikö nousta antamaan lääkettä. Yskä laantuu, tuulimylly rauhoittuu papan karhunmurinaan ja mummokin nukahtaa sohvalle.

Kuinkahan ovat mahtaneet Meskan isä ja äiti saada unen päästä kiinni Tallinnassa?  Melskan äiti soitti illalla, että olivat nautiskelleet kylvystä. Sitten olivat vetäneet tulpan ammeesta ja huomasivat samalla, että lattiakaivo oli tukossa ja kaikki pesuvedet olivat valuneet kylpyhuoneen ja hotellihuoneen lattialle. Lattialla olivat olleet kaikki kassit ja tavarat ja ne uiskentelivat nyt vedessä. Huoneen puhelin ei toiminut ja tytär oli löytänyt yhdet kuivat housut, yöpuvun housut, jotka jalassa oli mennyt hakemaan henkilökuntaa hätiin.
Hotellista oli löytynyt heille vapaa huone. 13. kerroksessa oli ollut vapaana 80:n neliön sviitti, jonne heidät opastettiin ja märät vaatteet vietiin kuivuriin. Tytär kertoi, että siellä he nyt miettivät, missä huoneessa olisi mukava istuskella ja odotella housujen kuivumista. Kehoitin testaamaan sviitin kylpyhuoneen. Sillä oli kuulema kokoa enemmän, kuin heidän alkuperäisellä huoneellaan.
Harmittelin, kun en ollut houkutellut heitä varaamaan huonetta kahdeksi yöksi. Nyt olisi saanut asua hotellissa ihan koko rahan edestä. Toivottavasti ovat nauttineet kunnolla, eikä lapsen ikävä ole häirinnyt rentoutumista.
Melska ainakin on ottanut kaiken ilon irti mummolan yökyläilystä.
Nyt sitten jäämme odottelemaan mustikkavalkosuklaata ja juustotankoja tuliaisiksi.

2 kommenttia:

 1. Meillä nuorin lapsenlapsi on myös tuollainen tuuliviiri nukkuessaan... ja hereillä ollessaan.
  Kova poika myös puhumaan unissaan..:)
  Mutta silti niin rakas..:)

  VastaaPoista
 2. voi niitä lapsukaisia,aikamoisia tuuliviirejä:)
  tyttärelläsi ja miehellä on taatusti ollut ikimuistoinen reissu Tallinnaan!

  VastaaPoista