sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Huoli miehistä

Minä en hirveästi harrasta miehen perään soittelua. Siis tulee kotiin, kun kerkiää. Ja on sen verran tuhti mies, että harvemmin on poikaset käyneet iltahämärissä miehelle isottelemaan. (Mitä nyt yhtenä yönä oli joku puukkoaan esitellyt metroaseman edessä toiselle ja mies ohi kävellessään kysäisi pojilta,"tarvitaanko täällä poliisia?" Ei ehtinyt saada kysymykseen vastausta, kun puukonesittelijä oli kääntynyt miehen puoleen ja "teko"lonkkainen mies sai jalat alleen. Heräsin siihen, kun mies porhaltaa sisälle puuskuttaen kuin pikamatkan pinkaisseena.)
Nyt kuitenkin kello lähenteli puolta yhtätoista ja olin miehestä viimeksi nähnyt vilauksen torilla ilta kuuden aikaan.
Piti siis soittaa ja varmistaa, että henki pihisee.
Mies oli "Hietsussa" eli Hietaniemen uimarannalla ja tietysti tienestihommissa. Oli kuulema kilpailutilanne tullut niillekin apajille. Romanian romanit olivat keksineet majoittua työmaansa viereen ja mikäs siellä on kesäistä yötä viettää leppeän tuulen kaisloja soitellessa ja pistää samalla löytöpullot plakkariin. Mies vähän harmitteli, kun menevät pullorahat sukkelajalkaisten taskuun, mutta lupasi sieltä vääntäytyä pikkuhiljaa kotia kohti kahden täyden kassin kanssa. Eikä kuulema "kunnian kukko laula, jos ei kunnostaan huolta pidä" ja on aamulla vielä lähdössä kuntosalille ja uimaan.
Minä yritin houkutella, että "jospa laulaisi kunnian kana", mutta ilmoitti mies "vielä vähän katselevansa".
Ja oli kuulema jo kuuden maitolitran verran pulloja tallessa.
(Meillähän siis löytöpullot lasketaan suoraan maitolitroiksi.)

Kuopion veljelle yritin soitella, kun meinasi iskeä sama huolehtimisen ja hätäilyn perintötekijä, joka löytyy äidiltäni. Olisin siis varmistanut, että Petosessa asuva perhe on visusti sisätiloissa ja ovet lukossa. Kun ei puheluihin vastannut, päättelin, että siellä se makaa verissään katuojassa ja korahtelee ja puhelin soi yksinään viilenevässä illassa velipojan rintataskussa. Pohdin jo strategiaa hälyttää Pikkuveljeä hätiin, mutta tyydyin vain kulkemaan edes takaisin keittiössä. Kunnes sitten Maatalouskoululainen tuli kertomaan, että oli saanut tekstiviestin Kuopion veljen tyttäreltä, että "ovat turvassa." Kai se tarkoittaa sitä, ettei heidän isukki ole henkihieverissä päivystyksessä.
(Iltauutisissa kerrottiin Kuopiossa liikkuvasta ammuskelijasta ja Petosen asukkaita kehoitettiin pysymään  sisätiloissa.)
Löysi kotiinsa mieskin. Alkaa olla kaikki tärkeät miehet tallessa.

3 kommenttia:

 1. Nyt ihan naurattaa! Minäkin odottelin viidensadan kilometrin päästä tietoa että metsän istuttaja ilmoittaisi kotiutumisestaan! Uusia tuulia.

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla joku mies hukka nyt kun meillä oli mies myöhässä kello jo yhtätoista lähenoi kun soitin oli parhaan kaverinsa nähnyt ja jäänyt auttamaan toista veneen järvelle saamiseksi. Eihän siinä nyt tule muija ensimmäisenä mieleen.

  VastaaPoista
 3. no johan nyt,tuosta ammuskelusta en tiennyt ennenku nyt vasta...
  meilläki la-iltana hätäiltiin miehen perään;venereissun yllätti ukkos-puuska,onneksi selvisi alta pois:)

  VastaaPoista