keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Mikä on Operaatio Joulun Lapsi?

Täällä Helsingissä moni huomaa joskus ajattelevansa, kuinka voisi auttaa romanialaisia köyhiä vähemmistön edustajia heidän omassa maassaan. Ei pitäisi olla niin, että heidän täytyy matkustaa kauas kotiseudultaan kerjäämään rahaa, jotta perhe kotimaassa tulisi toimeen. Usein  köyhyys ajaa ihmisiä myös rikollisuuteen, eikä sen ilmeneminen vieraassa maassa yhtään helpota kyseisten ihmisten asemaa ja kohtelua.

Tänä vuonna Operaatio Joulun Lapsi toimittaa joulupaketteja Romaniaan, Euroopan köyhimmille lapsille.
www.joulunlapsi.fi -osoite kertoo tarkemmin, mistä on kyse.
Voit koota paketin itse tai lahjoittaa varojasi pakettien toimittamiseen. Pakettien keräyspisteitä on ympäri Suomen, mutta oman pakettisi voit postittaa myös Patmos Lähetysjärjestölle.

Vaikka rahan lahjoittaminen on helppoa ja myös hyvin tärkeää, niin ainakin lapsiperheessä paketin kokoamisesta  tulee sydäntä rikastuttava kokemus koko perheelle.

8 kommenttia:

 1. Olen ehkä inhottava kun sanon tämän ääneen, mutta:

  Mistä tietää että paketit menevät perille? Mistä tietää ettei kukaan ota välistä? Ja toisekseen. Autettaisiin ennemmin suomalaisia ensin ja jos rahaa/tavaraa jää, niin sitte voidaan postittaa niitä ympäri maapalloa.

  VastaaPoista
 2. samaa mieltä minäkin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä, tuskin olisin itse löytänyt! Raha on se mitä minulla ei ole, mutta kun katsoin ohjeita pakettien sisällöistä, tajusin että ihan kotoa löytyy vaikka mitä, ja loput eivät paljoa maksa (esim.hammasharja tai pieni vihko). Ja sukat pystyn kutomaan langanlopuista joita kotoa löytyy. Innostuin, nyt täytyy heti mennä penkomaan kaappeja :) Tavoitteeksi asetin 3 pakettia. Kuukausi aikaa, ehtii vielä.

  VastaaPoista
 4. Hyvä T ja Anonyymi

  Jokaisella on vapaus esittää mielipiteensä myös blogini teksteistä. Arvostan jokaista kommentoijaa ja on hyvä, että asioita kyseenalaistetaan.

  Operaatio Joulun Lapsi toimii tällä hetkellä yli sadassa maassa eri järjestöjen alaisuudessa. Alkuperäinen idea on 21:n vuoden takaa.
  Suomessa keräys on ollut vuodesta 1995 lähtien, mutta itse tutustuin asiaan tänä aamuna. En ole siis aikaisemmin keräykseen osallistunut.

  Kun ensimmäisen kerran suomalaisten avustusrekat paketteineen tuli romaanikylään, tulijoille sanottiin:
  - "Miksi te niitä autatte, eihän kukaan niistä ihmisistä välitä?"
  Heidän vastauksensa oli:
  - "Juuri siksi".

  Moni Romanian romanilapsi saa elämänsä ensimmäisen lahjapaketin tämän keräyksen myötä.

  Työ on muutakin, kuin joulupakettien jakamista.
  Erääseen romanikylään rakennettiin joulupakettien jakoa seuraavana vuonna tie, pystytettiin parakkikoulut ja tarjottiin romanilapsille mahdollisuus päästä kouluun. Sama avustusjärjestö oli toiminnan takana.
  Koko kylän elämä muuttui, alkaen muutamasta Suomesta lähetetystä, meidän mittapuun mukaan vaatimattomasta joulupaketista.

  Kukaan suomlaislapsi ei joudu elämään sellaisissa oloissa, missä jokainen Romanian romanilapsi elää lapsuutensa, todennäköisesti koko lyhyen loppuelämänsä.

  Patmos Lähetysjärjestö toimittaa joulupaketit perille ojentaen ne suoraan kullekin lapselle. Niitä ei postiteta, vaan ne kuljetetaan rekoilla omien työntekijöiden valvonnassa.
  Tuskin kukaan suomalainen avustusjärjestön työntekijä, joka vapaaehtoisesti moiseen työhön ryhtyy, kokee tarvetta vetää välistä lapsille hankittuja hammasharjoja ja villasukkia.
  Ne, jotka osoittavat työhön varojaan, voivat varmistua apunsa perillemenosta perehtymällä avustusjärjestön kirjanpidon tarkastaneiden tilintarkastajien raportteihin.

  Minulle ei ole väliä sillä, onko avun tarpeessa oleva lapsi Ruoholahden köyhälistöä vai Romanian romaneja. Joka ikinen lapsi on Luojansa silmäterä. Joka ainoa lapsi on Jumalalle mittaamattoman arvokas.

  Jos minulla on mahdollisuus auttaa, teen voitavani. Itselläni ja lapsillani on kaikkea liiankin kanssa.

  VastaaPoista
 5. Jokainen maailman lapsi on auttamisen arvoinen! Meidän lasten koulu on ollut mukana zimbabwe hankkeessa, jossa kerättiin orvoille lapsille koulutarvikkeita, vaatteita ja mitä vain kenelläkin oli antaa, koulu lahjoitti 300 tuolia. Lähes kaikki oli innolla mukana. Lapsillekin tuotti hyvää mieltä lahjoittaa itselleen turhia tavaroita, kun tiesivät, että niista on suuri ilo jollakin toisella. Mielestäni tämä on tärkeä oivallus jo pienestä pitäen!
  T:Minna

  VastaaPoista
 6. Aivan pakko on kommentoida vielä uudestaan, katsoin tuon videon vasta nyt. Oli kyllä sydäntä riipaiseva, olet aivan oikeassa Sirkku, kaikki lapset ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä. Kyllä nämä lapset apua tarvitsevat ja apu näyttää perille menevän! Aion itse myös koota paketin tai useammankin, koska tavaraa löytyy meidänkin viisi henkisestä perheestä aivan liikaa!
  -olen tämä ensimmäinen epäilevä anonyymi

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Minna.

  "Epäilevä anonyymi": Kiitos upeista sanoistasi!!

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että ihmiset osallistuvat keräyksiin, vaikka joskus miettiikin sen avun perillemenoa.
  Erilaisia keräyksiä onkin vauikka kuinka paljon ja itsekin olen osallistunut moniin: sukkia asunnottomille, spr, sukkia Romaniaan, vauvoille Etiopiaan, sytomyssyjä syöpäpotilaille, roosanauhakeräykseen jne.
  Lasten mukaanotto joulupaketin keräämiseen on hyvää kasvatusta ja siitä tulikin mieleen miten äiti antoi kymmenpenniset meille lapsille kolehtiin laitettavaksi. Tuli aina hyvä mieli kun tunsi olevansa mukana auttamassa aikuisten rinnalla.

  VastaaPoista