maanantai 17. lokakuuta 2011

Syysloma vietetty

Kaikki koululaiset lähtivät innokkaan näköisinä jatkamaan koulunkäyntiään, joten päättelin, että pieni loma oli tehnyt heille hyvää. Lomaan oli saatu pieniä ylimääräisiä mielenkohottajia: Hope-yhdistys lahjoitti lippuja jääkiekko-otteluun ja isi kuskasi halukkaita uimahalliin oikein urakalla. Kahden pienimmän uimataito alkoi jo lupaavasti orastaa, joten uimahallireissuja täytyy harrastaa jatkossakin.
Vuosaaren uimahalliin on kilometreissä mitattuna lähes 20:n kilometrin matka, mutta metrossa istuen matka ei tunnu liian pitkältä. Vuosaareen uimarit kaikkein mieluimmin lähtevät, jos heiltä kysytään, mihin uimahalliin haluavat. Valinnanvaraa kun Helsingistä löytyy jokaiseen makuun.

Yhdeksäsluokkalainen poika aloitti tänään kahden viikon mittaisen työelämään tutustumisjaksonsa. Paikan hän sai alakerran päiväkodista. Voi olla nostalginen päivä pojalla, koska hän kävi esikoulunsa samassa päiväkodissa. Samoja hoitajia ei taida juurikaan enää töissä olla, mutta päiväkotien nykyinen aluepäällikkö oli tuolloin opettajana pojallamme. Kaiken kaikkiaan hyvin mielenkiintoista vuosien mittainen yhteistyö tälläkin elämän alueella.
Niin kaupungissa kuin asummekin, on uskomatonta, että perheemme omalääkäri on ollut viisitoista vuotta sama. Joskus saman päivän päivystysaikaa soittaessa aika on sattunut muullekin lääkärille, mutta kiireettömät ajat on yleensä aina varattu tutulle omalle lääkärille.
Viimeksi terveysasemalla käydessäni kyllä kuulin, että ainakin Lauttasaaren terveysaseman kohdalla omalääkärijärjestelmä on romutettu ja ajan saa varata haluamalleen lääkärille. Asiasta ei ole minulla vielä mitään käytännön kokemuksia, niin en osaa sanoa, toimiiko myös käytännössä.

Ekaluokkalainen joutui tänään jäämään kotiin, kun eilinen päivä meni kovassa kuumeessa. Katsella ja kuulostella vähän täytyy, koska mitään flunssan oireita ei pojalla ole ollut, eikä polvikaan ole oireillut. Tänä aamuna oli onneksi kuumeeton, mutta sisällä täytyy nyt pysyä, jotta nähdään, oliko vain viruksen vierailu.

Tirtetalla onkin sitten puolen päivän aikaan reippauskoe, kun menemme hammaslääkäriin. Hänen kanssaan on niin riemukasta matkustaa ihmisten ilmoilla, kun jutut ja kommentit hivelee korvaa. Siinä missä muut lapset ovat tyytyneet maisemien ihailuun raitiovaunun ikkunasta, Tirtetta pitää ylösnousemussaarnan kanssamatkaajille, kun ajetaan Hietaniemen hautuumaan ohi.

Ja työharjoitteluun menneelle reippaalle pojalle leivotaan muutama tiikerikakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti