tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ahkera ja nopea

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/2012031903279244_v0.shtml

Rakkaat kanssasisaret. Onko teillä joskus olo, että hommat ei suju, olo tuntuu kankealta, tavarat hyppii käsistä, lanka ei tahdo millään löytää neulansilmää? Katsokaa ylläoleva Iltalehden linkki ja ihastelkaa.
Naisen työskentelyä katsellessa mietin, voikohan tuota työtä tehdessään uppoutua omiin ajatuksiinsa, vai osaisiko tuon jo pelkällä lihasmuistilla. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka kauan nainen on tehnyt tuota työtä ja kuinka pitkiä ovat hänen työpäivänsä.
Tuolla sorminäppäryydellä ei kauaa kestä perunoiden kuoriminenkaan ja marjametsässä olisi noista sormista paljon iloa. Kauankohan menisi aikaa sukkaparin kutomisessa?

7 kommenttia:

 1. Taitaa olla urakkapalkka ja sekin heikko...
  Vaan mallia olisi tuossa kyllä - mutta eihän vanhat sormet enää taivu noin...
  Sitkeys on valttia vaikka hitaamminkin toimisi, niin kun jaksaa jatkaa, niin valmistakin tulee vaikka hitaamminkin.
  Ehkä mieluummin teen hitaammin ja tauoinkin...kun siihen on mahdollisuus eikä ole enää urakkatyötä - tai on urakoita, mutta eläkeläisellä on aikaa enemmän

  VastaaPoista
 2. Jos rehellisiä ollaan minua surettaa kyseinen henkilö. Onko ihmisen tarkoitus olla robotti? Toivottavasti ei sentään. En tarkoita sitä, etteikö ahkeruus olisi arvokas asia, näppäryydestä puhumattakaan, mutta ne eivät saa nousta inhimillisyyden edelle.

  Minkäköhänlaiset lihasjännitykset ja kivut tällä naisella on 12 tunnin työpäivän jälkeen? Ennemmin tai myöhemmin hartia ja selkä tekee lakon ja pelkään pahoin, ettei hänet työllistänyt tehdas ole asiasta suuremmin kiinnostunut.

  tv Leena

  VastaaPoista
 3. Joskus -90 luvun vaihteessa työskentelin suomalaisessa nahka asuste firmassa ja siellä oli pari vastaavaa nopeaa taitajaa johtuen urakkapalkasta.
  Hienoa olla noin näppärä käsistään, kunpa hän saisi käyttää näppäryyttään myös mielekkäämpiin asioihin !

  VastaaPoista
 4. Näin tämän aiemmin ja ajattelin, että JOS hän saa kuunnella omilla kuulokkeilla mitä haluaa; musiikkia, hiljaisuutta, kirjoja, radiota - niin mikä ihanne työ. Kun tehtaan pilli soi niin työt jää taakse ja eivät tule mukana kotiin. Tietenkin voisin negatiivisesti miettiä niskakipuja ja kolotuksia yms. mutta tänä aurinkoisena kevätaamuna en viitsi.
  Iloa ja valoa!

  VastaaPoista
 5. Huh. Ei innostanut enkä haluaisi olla tuollainen " kone". Monissa tehtaissa eri työvaiheet " kellotetaan" eli sekuntikellolla määritellään aika, miten kauan eri työvaiheiden tekemiseen menee ja sen mukaan kokonaisuus ( tässä tapauksessa joku sähköohjauskeskus tms. laite ) hinnoitellaan. Tuo nainen teki siis yhtä työvaihetta suuresta kokonaisuudesta. Varmaankin nuo kompotentit jatkoivat matkaansa seuraavalle, joka lisää niihin jotain tai nuo ruuvataan jonnekin isompaan kokonaisuuteen kiinni.
  Uskoakseni nainen saa kuukausipalkan tehdyistä tunneistaan, ei siitä kuinka monta komponenttia käärii työvuoronsa aikana. Mutta kiire on, jos työ on määritelty siten, että joku tietty määrä tulee valmistua tietyssä ajassa.
  Tälläinen " kellottaminen" jopa normaalia Suomessakaan. Tiedän, että esim. siivousfirmat tekevät sitä arvioidessaan työaikoja eri kohteisiin. Mopit heiluu toisissa paikoissa tiuhaankin tahtiin ;)

  vakkarilukija

  VastaaPoista
 6. http://www.strobel.biz/sod/index.php?page=de_141-23EV
  Minä teen tätä liikettä (kellotetulla) urakkapalkalla noin 800 kertaa päivässä. Työpäiväni pituus on 8t45min. Allekirjoitan oikeastaan kaikki edellä kommentoineiden tekstit, niin hyvät kuin huonotkin puolet. Mutta päinvastoin kuin arvuuttelit; perunankuoriminen ja muut kädentyöt ovat välillä hidasta tuskaa. Päivien päätteeksi (ja varsinkin aamuisin herätessä) sormet ovat välillä niin kankeina, etten saa leikkelepakettia avattua. Kokemuksen syvällä rintaäänellä siis kerron, että ei kannata ihastella... :)

  VastaaPoista
 7. Siinä on ns homma hallussa.Täytyy myöntää että en pystyisi tuohon.

  VastaaPoista