lauantai 3. maaliskuuta 2012

Sushia ja siskonmakkarakeittoa

Haksahdin ostamaan Kampaajatyttäreltä Stockmannin lahjakortin. Ilahduin, kun "keksin" mennä bussilla Erottajalle ja sain matkarahojen hinnalla ihastella auringossa kylpeviä Hietalahden vanhoja taloja. En esimerkiksi koskaan aikaisemmin ole pannut merkille, että Salven talossa on symmetrisesti huiman kauniit parvekkeet.
Matkalla tapaamiani turisteja säälin taas. Ei todellakaan ole ihme, että Suomea pidetään tylsänä maana matkailijoiden kannalta. Tänä aamuna ei kaupungilla tuntunut olevan muuta ihastuttavaa tarjottavana kuin häikäisevä auringonpaiste. Amerikkalaisten ja japanilaisten kamerakaulaisten kulkijoiden katse tuntui kertovan, että "tätä vartenko olen tänne asti tullut".

Tarkoitukseni oli ostaa käytännöllisesti koko viidellä kympillä tuoretta leipää pakasteeseen. Olin uudistetulla Herkku-osastolla varmaankin ensimmäisen kerran ja olin tietysti ihan läkähtyä valikoimien laajuuteen. Yksi isoista pojista on haaveillut sushista jo monta päivää ja katsoin lahjakortin oikeuttavan minut täyttämään tuon toiveen. Wigrenin siskonmakkarat tarttui mukaani ja niistä tulikin niin herkullinen keitto, että jos olisin ollut oikein järkevä, olisin ostanut makkaroita enemmänkin. Ainakin nyt tiedän, että  niitä kannattaa ostaa jatkossakin.

Vaahterasiirappi on ollut viime päivinä puheissamme moneen otteeseen. Nyt tarkistin vaahterasiirapin hinnan: 38 euroa litralta. Eli jos Suomessa myytäisiin puolen gallonan tölkkejä, sen hinta olisi noin 70e eli reilut 90 dollaria! Ei siis ihme, että mamma kiljuu täällä lettupäivänä "älkää hölvätkö sitä siirappia, nuole lautasesi puhtaaksi!"
"Kotiin kolmesta kolkasta II" -blogissa Sennie kertoo mielenkiintoisesta käynnistään vaahterasiirappitilalle.

Vaikka auringon valo on viedä tajun, joudun auringon ihailun lomassa pesemään pyykkiä oikein ahkerasti. Mutta oikeastaan voisikin jo aloittaa pyykinkuivatuskauden parvekkeella.
En ollut tiennyt, että osaan kytkeä pyykinpesukoneen. Tein sen eilen, eikä ainakaan vielä ole vesiletkut lentäneet seinälle.
Hyvin kaunis ääni on pyykinpesukoneessa.

5 kommenttia:

 1. Äläs nyt, ainakin täällä Pohjois-Irlannissa Helsinki on oikean matkailubuumin kohde tällä hetkellä! Meidän neljän tuhannen asukkaan maalaiskaupungissakin olen jo tavannut useita, jotka on varta vasten lähteneet Helsinkiin lomalle!

  VastaaPoista
 2. Turistina voisin tulla siellä Helsingissä käymään,siellä asuessanikin löysin aina uusia ja kauniita paikkoja,etenkin kesällä!Mahdollisuuksien kaupunki:)
  mutta...kyllä maalla on hyvä nyt:)
  Sinussa on tekniikan lahjojakin,piilevä kyky?

  VastaaPoista
 3. Apua, $90!!!! Eilen kurkistin meidän kalliissa pikkuruisessa kyläkaupassa se on $32.50 - ei paha kaupassa, jossa kaikki on kalliimpaa.
  Ja kiitos kun mainitsit vaahterasiirappireissumme:)

  VastaaPoista
 4. Katselin nettikauppojen vaahterasiirappitarjontaa. Aika kallista näytti olevan, yhdessä tosin halvempaa ja yli 50 euron ostokset ilman toimituskuluja. Voi myös noutaa Vantaan toimipaikasta. Kotiinkuljetustakin on.

  http://www.luomukauppa.fi/fi/

  Vaahterasiirappi: 330 ml, valmistaja: Shady Maple Farms-Kanada, luomuvalvonta: OCIA
  Koko: 330 ml
  Kilohinta: 22.94 L
  Hinta: 7.57 €

  VastaaPoista
 5. Lystikäs sattuma: mieheni setä asuu Salven yläpuolella, siinä jossa parveke. Ovat asuneet yli 50 vuotta. Aurinkoista sunnuntaita Haukilahdesta Ruoholahteen!

  VastaaPoista