perjantai 23. maaliskuuta 2012

Hyvin jännittävä päivä

ainakin meidän abipojalla ja varmaan monella hänen kohtalotoverillaankin. Tänään on ylioppilaskirjoituksissa vuorossa matematiikka. Eilen piti viedä koululle tarkistettavaksi laskin ja kirja.
Jätin koe-eväiden teon tähän aamuun ja sehän tarkoitti kauppaan kiiruhtamista heti kello 7. Hyvät ja mieluisat eväät on murun verran kokeen lopputuloksesta.
Koe on meidän perheen kirjoittajalle viimeinen. Toivottavasti pojalla pysyy ajatukset koossa, eikä ainakaan vatsatauti ehdi iskeä. Vanhimman tyttären perheessä jyllää vuosisadan vatsatauti kaikilla mausteilla. Näköjään on erittäin tarttuvaa sorttia kaiken lisäksi.
Jotakin pojan rauhallisesta suhtautumisesta kirjoituksiin kertoo se, että eilen illalla hän "pystyi" menemään jääkiekko-otteluun ja sai varmaankin hyvin ajatukset välillä muihin asioihin.

Tänään tuuppaan eteenpäin odottamassa olevaa asiaa, eli hautakiven hankkimista isän haudalle. Näkemyksemme siitä, millainen kiven tulisi olla, ovat aika yhteneväiset. Pyysin kiviä välittävää seurakuntamestaria lähettämään pari ehdotusta.

Viikonloppuna, etenkin sunnuntaina, meillä on luvassa vaihtelua arkirutiineihin. Kylpyhuone, jossa sijaitsee toinen wc, on käyttökiellossa sunnuntaiaamusta maanantaiaamuun kosteusmittauksen takia. Maanantaiaamuna tulee asunnon omistavan Helsingin Asuntohankinnan edustaja tekemään mittauksen. Lattiamateriaaliin on tullut sauman kohdalle reikiä ihan suihkun kohdalle ja epäilyni mukaan niistä rei´istä karkaa vesi luvattomille teille. Meille on näillä näkymin tulossa kylpyhuoneeseen lattiaremontti, mutta kosteusmittaus tarvitsee tehdä joka tapauksessa.
Emme ole suuressa pulassa, koska rappumme "vintillä" on taloyhtiön sauna hulppeine terasseineen. Minun täytyy vain sopia huoltoyhtiön kanssa, että voimme käyttää pesutiloja viikonloppuna.
Kun muutimme tänne ja takuutyönä vaihdettiin pariin otteeseen kylpyhuoneen kaakeleita, oli lapsilla suuri lysti (miksei meilläkin) käydä yläkerrassa suihkussa.
Täytyy kyllä tunnustaa, että ihastustani yleisessä käytössä oleviin pesutiloihin varjostaa jalkasienen tartuntavaara. Totuus kun on, että desinfioiva pesu kerran viikossa on vain teksti siivoussopimuksessa. Muovitossuilla aion kyllä kaikki suihkuunmenijät varustaa.

Ennenkuin arvaan lähteä Tirtetan kanssa kauppaan, täytyy tarkistaa surullisenkuuluisa ystäväni Laskupino. Lapsilisien maksupäivä on edelleenkin parhaimmillaan maksua edeltävänä iltana.
Vaan auringon lämmölle ja valolle ei ole olemassa maailman rikkauksista vastinetta! Nauttikaamme tänään suurella ilolla Taivaan Isän yhdestä upeimmista lahjoista.

5 kommenttia:

 1. Tsemppiä matikan kirjoittajalle!
  Ja jospa kylppärin eristykset olis tehty nykynormien mukaisesti, ettei vesi ole päässyt tekemään tekosiaan...

  Hyvää viikonloppua! Toivotaan, ettei tauti pesiydy teille. Pitäkää karenssiaika tautiperheeseen ;)

  se savolainen

  VastaaPoista
 2. Onnea matkaan,toivottavasti poika saa lakin päähänsä!

  VastaaPoista
 3. Nyt jo tiedätte, miten on kirjoitukset menneet. Ohi on tällä erää!
  Miten vesijuttujen mahtaa käydä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeahan se matikan koe oli. Toivotaan, että läpi menee.
   Kylpyhuoneen lattia menee joka tapauksessa remonttiin, mutta kosteusmittaus täytyy tehdä. Hyvä, että päästään siitä muovimatosta eroon: sitä ei saa enää millään puhtaaksi, on ikävän näköinen.

   Poista