torstai 8. maaliskuuta 2012

Kierrätystehdas viidennen kerran

Viikonloppuna 5. ja 6. toukokuuta (klo 10-17) järjestetään Helsingissä Kaapelitehtaalla viidennen kerran kierrätystapahtuma Kierrätystehdas.
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Viime vuonna tapahtuma keräsi 9000 kävijää ja paikalla oli 70 näytteilleasettajaa.

Tapahtuman tarkoitus on edistää ekologista ja kestävää elämäntapaa. Myytävänä on uusiomateriaaleista valmistettuja design-tuotteita, tapahtumassa on kierrätysaiheisia työpajoja, muoti- ja työnäytöksiä.
"Tuo tai vie" ilmaistori on helppo tapa päästä eroon tarpeettomana nurkissa lojuvasta käyttökelpoisesta tavarasta. Yhtä lailla tavaran tarvitsija löytää torilta kotiinvietävää.

Meillä Kierrätystehdastapahtuma on ollut myös lapsille mieleinen. Paikalle lähdetään leppoisalla mielellä ja tavaroita tutkitaan kaikessa rauhassa ja tehdään huippulöytöjä. Äitikin tinkii periaatteistaan tuona viikonloppuna ja antaa lasten käyttää vapaasti omaa harkintaansa, mitä haluavat ilmaistorilta kotiin tuoda.
Tämänhetkinen lempipaitani, joka on kuulema tunika oikealta nimeltään, on viimekeväinen ilmaistorilöytöni. Jos paita ei ole pyykkikorissa, se on päälläni.
Kaappien raivausta voisikin jo harrastaa tuota tapahtumaa silmälläpitäen. Viime vuonna paikalle viedyt tavarat löysi uuden omistajan sitä mukaa, kun sain tavarat pussista pöydälle nosteltua.
Tavataan toukokuussa Kaapelitehtaalla!

3 kommenttia:

 1. Hienoa, laitoin heti kalenteriin. Hyvä, että käyttökelpoinen tavara kiertää.

  VastaaPoista
 2. Hienoa saada hyvä tavara kiertoon eikä jättää sitä nurkkiin tukkeeksi!
  Minä vien kaiken kunnollisen niin vaatteen kuin muut seurakuntamme Missiokauppaan, jossa ne myydään lähetystyön hyväksi tai on annettu - ainakin aikaisemmin - eteenpäin ilmaiseksi tarvitseville mm. Venäjälle ystävyysseurakuntaan.

  VastaaPoista
 3. Olispa mukava tulla penkomaan,matka on vaan niin pitkä:(
  Itse lahjoitan kaiken ylimääräisen kirpputoreille,mm.Toivon Säteeseen,joka vie vaatteita Karjalaan ym.

  VastaaPoista