tiistai 14. joulukuuta 2010

Kaksi miestä vaatetettu

Olen hyvin, hyvin huojentunut. Pankkitilinikin on. Saimme sovitettua ja varattua lukiolaispojalle frakin ja todella "viime hetkellä". Ainoasta vuokraamosta, missä frakkeja vielä vapaana oli, viimeinen kokoa 54 sopi hänelle. Nyt vain odottelemaan helmikuuta ja vanhojentansseja.

Mieskin kävi työpaikan vaatevarastolla. Eipä meinannut malttaa kahviaan juoda rauhassa, kun asetteli päälleen uutuuttaan soivaa sinistä "virkapukuaan". "Vielä henkarit ja nipistimet ja kaikki" oli mukana.
- "Tekisi mieli soittaa varikkosihteerille ja pyytää lopettamaan sairasloma, että pääsis näitä uusia työvaatteita kokeilemaan. Ylitöitäkin olis tänään ollut tarjolla vaikka kuinka paljon", mies harmitteli. Kyllähän tuo hyvältä kuulostaa, mutta tosi  on edessä uudenvuodenyönä, kun työvuorolistassa lukee: 19.38 - 05.13. Kun mamma pakkaa papan eväitä työreppuun, pakkaa mukaan kaikki varjeluksen toivotukset. Toivotukset tuollaista työyötä varten alkaa ihan perusasioista: "toivottavasti pysyy silmät auki koko yön". Jatkona tulee: "toivottavasti et saa nyrkistä, sakseista tai rikotusta pullosta".
Ja nyt en sitten tämän enempää ota ressiä tulevasta, vielä olemattomasta.

2 kommenttia:

  1. Hienoa että Frakki löytyi, on hienoa katsoa omaa lasta Vanhojentansseissa. Miehesi tekee hienoa työtä, ohjaa ja kuljettaa juhlijat kotiinsa. Varjellusta toivon Uuden Vuoden Yölle.

    VastaaPoista
  2. Kerroin miehelleni toivotuksesi, ilahtui.

    VastaaPoista