Silloin jokunen viikko sitten, kun äitini laittoi minulle kuorman maalta, mukana tuli Rutalahden myllyn spelttirouhetta ja Lievestuoreen myllyn sämpyläjauhoa (ruis-kaura).
Nyt olen pari kertaa tehnyt sämpylöitä aika ronskisti: ruisrouhetta, spelttirouhetta, ruis-kaurajauhoa, kunnon nokare voita ja tavallisia vehnäjauhoja vain sen verran, että taikinan saa hyvin vaivattua kokoon.(vesi, suola, hiiva tietty mukaan myös)
Jos silmiinne sattuu jostakin spelttirouhetta myynnissä, kannattaa ihmeessä kokeilla. Ruis-kaurajauhonhan voi rakentaa itsekin, Korpelan ruisrouhetta myy S-marketit.
Sämpylät, jotka ei tule samana päivänä syötyä, kannattaa pakastaa ja sulattaa vain tarpeen mukaan.
Maku on kyllä mehevän viljainen.
Minä pidän myös spelttirouheesta ja spelttileseetkin on niin hyvän makuisia sämpylöissä.
VastaaPoista