tiistai 18. tammikuuta 2011

Nelivuotias selvittelee sukupuuta

Tirtettaa ei oikein vielä nukuttanut. Pääsi isoveljen huoneeseen pelaamaan Xboxille jääkiekkopeliä. Välillä hyppeli keittiönpenkille ja kyselemään minulta:
- "Pääsenkö varmasti sitten taas perhekerhoon?" Tirtetta on kysellyt asiaa tänään tunnin välein ja tietää teoriassa, että seuraavaan perhekerhopäivään täytyy nukkua 6 yötä. Osaa laskea kuuteenkin. Kovasti olen vakuutellut, että varmasti pääsee. Epäilys varmaan kaihertaa mielessä sen takia, että ei millään malttanut olla koko aikaa kappelin puolella hartaushetkessä, vaan poikavauvanukke, nukenkärryt, leikkikamera ja leikkimaja veivät maanantaisella kerhoreissulla kaiken huomion. Hartaushetken jälkeisellä aamupalalla malttoi syödä pari lusikallista puuroa ja kolme palaa haukata leivästä, kahvin sentään joi kaikki. Tirtetta on kovin ihastunut perhekerhon kahviin...
Kotiinlähtö olikin sitten äidille yhtä tuskaa. Tirtetta olisi jäänyt kerhoon, äidillä oli kiire vaikka mihin. Sama juttu on kuulema silloinkin, kun isi ja Tirtetta ovat kirkossa: Tirtetta konttaa penkkien alla karkuun, isi linkuttaa perässä ja vahtimestari yrittää auttaa isiä sammuttelemalla kirkkosalista valoja, jotta lapsi ymmärtäisi lähteä kotiin.
Pidinpä siis taas pienen puhuttelun Tirtetalle, että en lähde sellaisen kanssa kerhoon, joka ei syö reippaasti, eikä tule lauluhetkeen, eikä lähde nätisti kotiin, kun kerho loppuu. "Kyllä, mamma, kyllä mamma" on Tirtetan innokas vastaus.

No äskenpä Tirtettaa askarrutti aivan uusi asia.
- "Äiti, montako kertaa sinä olet synnyttänyt vauvan?"
- "Kolmetoista" vastaa äiti.
- "Kolmetoista! Niin monta! Ihanko totta!" Tirtetan silmät leviävät ihmetyksestä.
- "Osaatko sanoa, ketä lapsia äiti on synnyttänyt?" äiti kysyy.
Ja Tirtetta alkaa laskea sormilla. Kaikki sisarukset hän luettelee, vanhinta siskoa lukuunottamatta. Vanhin sisko on jo naimisissa, asuu omassa kodissaan ja hänen pieni tyttärensä on meillä päivisin usein hoidossa.
Äiti lisää luetteloon myös vanhimman siskon nimen. Silloin Tirtetta alkaa kikattaa:
- "Ei voi olla totta! Ihanko totta! Ja Tuutin massusta syntyi sitten Mella!"
En tiedä mitä iloisia ajatuksia oivallus sai pienen päässä aikaan, mutta ainakin hän liihotteli onnellisena eteiseen juttelemaan Lego-puhelimeen jollekin mielikuvitusystävälle:
-" Ja aattele: äiti on synnyttänyt 13 kertaa ja Mellan äitikin on syntynyt meidän äitille. Siis aattele!"

1 kommentti:

  1. Suloinen Tirtetta <3 Mukavaa viikon jatkoa teidän perheelle <3

    VastaaPoista