keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Mummokin on sikailonen

- "Minä en mielelläni päästäisi sinua tuonne kylmään tuuleen" tuli Tirtetta sanomaan minulle huolestuneena, kun tein lähtöä maidonhakureissulle eilen illansuussa.
Tirtetta on syntyjään hyvin huolehtivainen. Yleensä neljävuotias vähät välittää, kuinka aikuinen jaksaa. Tirtetta saattaa myös kysyä aamulla:
- "Oletko nukkunut hyvin?"
Kun isä on ollut sairaslomalla, Tirtetta on huolehtinut ravitsemuksesta. Hän kantaa isälleen pähkinäkuppia, pakastemarjoja, hedelmiä..
- "Syö, iskä!" on terävä komento.
Nyt isi lähti seurakuntaan eläkeläisten (kyllä vain) päiväpiiriin. Hän viihtyy hyvin kaikenikäisten seurassa, viimeaikoina myös hyvinkin vanhojen seurassa. Satavuotiaalle hän soittelee viikottain, kyselee kuulumisia ja tenttaa milloin mistäkin asiasta. Päiväpiiriin hän halusi nyt ehdottomasti sen takia, että siellä on vetovastuussa tuttu vuosien takaa, pitkän työrupeaman Japanissa tehnyt seurakuntalainen.

Lapsenlapsi sai mummon onnesta myhkyrälle taas tänä aamuna. Vaille seitsemän tulivat äitinsä kanssa. Lapsenlapsi oli sanonut mummolan ulko-oven takana:
- "Mummo on tuolla."
1v 4kk ja noin on hoksottimet terävänä heti aamutuimaan. Jos ette ole tähän mennessä havainneet, mummous saa minussa ihan outoja ilmenemismuotoja. (alkaa tehdä mieli omaa vauvaa, tavallinen ihmisen puhe on jotenkin yliluonnollista, kaikki, mitä lapsenlapsi tekee, on suurta ihmettä, tietyt kehon osat ovat suuren ihmettelyn aihetta, kuten: posket, sormet, jalat, massu, selkä, niska, kyynärpäät, kaula, nenä, peukalonkynnet)

Kohta lähdemme pikkutyttöjen kanssa hakemaan eskarilaista. Tirtetta selittää, että hän ei aio antaa prinsessakeksejä eskarisiskolle, koska tämä oli kiusannut häntä vauvana.
Yksivuotias asettelee shakkinappuloita vaatekaapin vierustalle ja häiriintyy puuhissaan, kun neljävuotias täti ryntää halaamaan ja sanoo:
- "Mä oon sikailonen susta!"

2 kommenttia: