sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Stadin friidu maatalouskoulussa, toinen lukukausi

Viikonloput kotona noudattelee Maatalouskoululaisella jo rutiinikaavaa. Kun hän perjantaina illansuussa kotiutuu, käydään kaikki pikkusisarukset läpi ja testataan, kuinka heidän huumorintajunsa on säilynyt tai kehittynyt viikon aikana. Pikkupojat (7,9 ja 10v) joutuvat armottoman pusuttelun, sylkyttelyn ja halittelun kouriin. Siitäpä ei sitten möykkää ja karkuunjuoksua puutukaan. Poikien mielentilasta riippuen he vastaanottavat vaihtelevassa määrin siskon hellyydenosoituksia. Kaikenmoista sikalasta tuttua kiljuntaa saa sisko kuitenkin pojissa aikaseksi.
Tänään 13v. siskon huumorintajua testattiin navettatermein. Uhkasi Maatalouskoululainen potkuraudalla ja nokkapihdillä siskoaan, kun tämä vastasi silittely-yrityksiin potkimalla korkealle ja lujaa. Onneksi 13v-siskolla ei ole hajuakaan, mitä on "Helunan heräte", kun isosisko ehdotti sitä lääkkeeksi, kun pikkusisko marisee aina maidon olevan vähissä..
Lauantaita Maatalouskoululainen viettää rauhoittumalla: kulkee koko päivän yöpaidassa, ellei joku vanha kaveri saa houkuteltua hengailemaan.
Joku päivä vielä Maatalouskoululaisen läppäri poksahtaa kuumuudesta, sen verran ahkerassa käytössä vehje on. Minä tietysti hyödyn siitä sen, että lapsi etsii mukavia blogeja ja vinkkaa niistä äitimuorilleen.

Sunnuntaiaamuna alkaa jo pikku hiljaa pesussa olleiden navettakamppeiden tonkiminen kuivanpyykinvuoresta. Mammaa muistutetaan sämpylätaikinasta ja luodaan katsaus tulevan viikon ohjelmaan. Isi vallan riemastui, kun kyseli Maatalouskoululaiselta ensi viikon kouluasioista ja sai tietää ohjelmassa olevan hitsausta ja traktorin huoltoa.
Kun käännytään iltapäivän puolelle, alkaa taas pikkusisarusten nujutus, jotta pärjää yhden viikon heistä erossa. Pikkupoikien tukkahaivenia hiplataan, nelivuotiasta kaapataan sylihaliin ja päätä pidempiä isoveljiä katsellaan lempein silmin.
Ei ihme, että asuntolaanlähdön hetkellä tulee jakomieliolo: ikävä lähteä, mutta kiva päästä aloittamaan uutta kouluviikkoa.
Tuon tuostakin on mamman ja isin ajatukset reippaassa, kohta 17v (!!) Maatalouskoululaisessa. Kun tulee sopiva hetki, mieti jo valmiiksi, mitä täytekakkuun laitetaan maaliskuun alussa.

11 kommenttia:

  1. Kaakkuun tulee lakkahilloa :) Tai vähintään puolet kakusta.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun sat tytön viikonlopuksi kotiin! Meidän prinsessa on käynyt muuttonsa jälkeen kotona tasan kerran! No minä käyn sitten hänen luonaan pari kertaa viikossa :)

    Tänään kun leivoin kuivakakkua niin tuli teidän perhe mieleen. Meillä kun se välineiden nuoleminen taikinasta tuppaa olemaan ainainen riidanaihe niin ajattelin kysäistä miten jako menee teillä?

    VastaaPoista
  3. Nakkaan vatkaimet sukkelasti tiskialtaaseen välttääkseni nuolijoiden tappelut ja vatkaimien etsiskelyn ympäri huushollia.

    A-M: Tehhääks taas niin, että puoli kakkua vadelmalla, puoli lakalla? Konz haluaa ensi viikon kakkuun vadelma+kerma.

    VastaaPoista
  4. Vaikka niin :) Ja minulle TÄYTYY jättää Konzin kakkua! Ja nyt alkoi tekemään hirveästi mieli... :(

    VastaaPoista
  5. Konzin synttäri on tiistaina, sä tuut perjantaina, et mites on?

    VastaaPoista
  6. Nyt on ihan pakko udella, että missäköhän maatalouskoulussa teidän maatalouskoululainen on?

    VastaaPoista
  7. Äiti: haluaisitko tehdä toisen kakun ;) tai sitten tyydyn mutakakkuun ja yritän jaksaa odottaa maaliskuuhun...
    Nasba: Mustialassahan minä :)

    VastaaPoista
  8. ^ Selvä! :) Ajattelin, että ollaanko me mahdollisesti samassa maatalouskoulussa, minä tosin henkilökunnan puolella, mutta ei olla. :) Tuttuja on tosin sielläkin. ;)

    VastaaPoista
  9. Mamma tarvitsetko apua sen laitossa?

    VastaaPoista
  10. Mä laitoin Maijulle kommenttia, että ootan viikonloppuun, kun en ilman sua selviä tunnustuksista.

    VastaaPoista
  11. Hiips, ihana juttu:)

    Minä leivoin muuten aika paljon marsipaanipäällysteisiä, lehmän pään mallisia kakkuja siinä 17-iässä... Löystyisköhän muuten ohjekin vielä jostain. Nannaa ja kivan näköistäkin.

    VastaaPoista