maanantai 3. tammikuuta 2011

Mutakakku

Frödingen pakastemutakakku on hyvää. Jos haluat karsia kuluja, pääset lähes yhtä hyvään lopputulokseen tällä ohjeella ja kakun hinnaksi tulee noin 1,60e.
Ison uunipellillisen saa kolminkertaisella ohjeella, sokerin määrän vähentäminen ei juurikaan vaikuta makuun, kakun olemus ei vaan ole yhtä "mutainen". Mitä notkeammaksi uskallat taikinan jättää, sitä mehevämmän kakun saat. Minä pelaan mielummin varman päälle ja laitoin maitoa sekoittamisen loppuvaiheessa vain pienen tilkan.
1dl voisulaa
2 munaa
1dl kaakaota
2 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
loraus maitoa

Sekoita voisulaan sokerit ja suolat. Lisää munat ja sekoita reippaalla kädellä. Lisää jauhot ja kaakao ja maitoa tarpeen mukaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi, ettei taikina sitkisty.
Vuoan halkaisija 24 cm , 175 astetta, 15-20 min.
Jäähtyneelle kakulle jotkut laittaa tomusokeria, meillä kakku ei ehdi edes jäähtyä.
Vyötärön tilanteesta ja itsehillinnästä riippuen jotkut syö löysän kermavaahdon kanssa. Minulle riittää kolme-neljä lusikallista kahvin seurana namipalaksi.
Ja on sitten hirveen makkeeta.

2 kommenttia:

  1. Nyt kerroit ohjeen väärälle naiselle :D
    Pakkohan tämän holistin on kokeilla saako mutakakku kotitekoisesti. Sitä valmista ostetaan välillä mutta kalliiksi tulee :)

    VastaaPoista
  2. Ja todella täyteläistä saisi, jos lisäisi taikinaan hieman suklaata ;) Mutta meillä tulee tuolla ohjeella liiankin hyvin syötyä.

    VastaaPoista