lauantai 6. marraskuuta 2010

Kakkukahvit!

Puolen vuoden hautomisen jälkeen olin siinä pisteessä, että "nyt tai ei koskaan" : tervetuloa blogini rotinakahveille! (Pyhäinpäivästä huolimatta minulla oli tänään ruisleivät uunissa  ja kakun sijaan saatte kyllä tuoretta leipää. Sen takia tänään oli leivänleipomispäivä, koska maatalouskoululainen tarvitsee huomenna kouluunlähtiessään mamman leipää evääksi. Ja tarvitseekin paljon, koska ei pääse ensi viikonloppuna kotiin navettavuoron takia!

Tänään kioskijonossa näytti siltä, että ihmiset olivat lähes hädissään, kun ruokakaupat olivat koko päivän kiinni. Eiliseniltaisella maidonhakureissulla S-marketissa oli tunnelma kuin olisi hurrikaani iskemässä huomenissa kaupunkiin: kaikki varautuivat paniikinomaisesti välttämään nälkäkuoleman pyhäinpäivänä.
Tokaluokkalainen sanoi äsken: "Sitten mummolassa juon oman lehmän maitoa.." Melkein päivittäin repiessäni muovikääreitä elintarvikkeista suureen jätepönttöön keittiön nurkassa, haaveilen elämästä oman kasvimaan, omien kanojen, oman kellarin, järven ja metsän antimien keskellä. Kun ihan kaikkea ei tarvitsisi niska nilellä kantaa kaupasta.

 Minä vielä kaiken lisäksi väitän tietäväni, millaista elämä maalla oikeasti on. Tiedän, mitä on, kun ukonilma vie sähköt kesähelteellä, tiedän, mitä on, kun hellan hormi ei vedä  tai pyry on yöllä tuiskuttanut tien umpeen valtatielle ja auton moottori ei lämmittämisestä huolimatta inahdakkaan.
Kun olen yli 20 vuotta saanut nauttia kaupunkiasumisen mukavuuksista: aina riittävästä vedestä, lämmöstä,kiinteistönhuollosta, naapuritalossa sijaitsevista kaupoista, julkisesta liikenteestä, jolla olet kolmessa minuutissa pääkaupunkimme keskustassa, lähellä asuvista naapureista, alkaa vähitellen tajuta, että elämän voisi rakentaa vähän rauhallisemminkin.

  Mummolan lintulautoja on ollut tänä syksynä ikävä. Alappas täällä syöttämään varpusia kotipihallasi niin kohta joku soittaa pilliauton sua hakemaan ja rapsahtaa rikesakko kaupungin järjestyssäännön ja taloyhtiön järjestyssäännön rikkomisesta! En tuolla sitä tarkoita suinkaan, että kielto on kohtuuton; niinhän se pitää ollakin, koska muuten linnut sotkisivat paikkoja ja kesäaikaan lokit häiritsevät ravintoloitsijoiden liiketoimintaa.

1 kommentti:

  1. Tervetuloa tänne blogimaailmaan, löysin blogisi
    Anne-Marin blogin kautta.
    Tiedot jotka annat itsestäsi sai oikein päänahan kihelmöimään, luulenpa olevani jatkossa mukana...

    VastaaPoista