torstai 25. marraskuuta 2010

Peräänkatsottavia..

Aamulla ajattelin, että on tuo Espoo ihmepaikka, kun kaikki sinne aina eksyy. (Aika moni meidän perheestä viime vuosien aikana).
Eräs tyttölapsi lähti aamuhämärissä etsimään suuren vakuutusyhtiön pääkonttoria Espoon Niittykummusta. Hänen olisi pitänyt olla siellä tietyllä kellonlyömällä työasiaansa liittyvässä koulutuksessa. Edellisenä iltana olimme yhdessä katsoneet koneelta reittioppaasta kolme bussivaihtoehtoa aikatauluineen, karttoineen, päivineen. Koska tiedän, että tämä lapsi on kartta kädessä eksynyt Helsingin Konalassa, neuvoin hänelle mielestäni kohtuullisen hyvin, kuinka löytää perille. Sittenpä vaan tulee epätoivoinen puhelinsoitto ties mistä, että "olen eksynyt". Ei yhtään asiaa auta, jos neuvoo lapsen tilaamaan taksin, jos ei tiedä omaa olinpaikkaansa. Tehtäväkseni jäi lähinnä lohduttaa ja toivoa, ettei hän palellu jonnekin kehätien poskeen. Aikansa hortoiltuaan hän löysi perille. Olin tyytyväinen, että hän kokosi sisunsa ja sinnitteli ja etsi sen talon.
Pahalta tietysti tuntui isästä ja äidistä, kun eivät voineet mitenkään auttaa.
Mieheni on eksynyt kerran jos toisenkin Espoon "metsiin". Yritän pitää vähän matalampaa profiilia noiden miesjuttujeni kanssa, koska hän voi pian joutua huonoon valoon.

Yksi tapaus tältä päivältä nyt on kuitenkin ihan pakko kertoa, koska on kysymys sellaisesta asiasta, jota en saata mitenkään käsittää. Koska mies kulkee nyt jo ihan sutjakkaasti, ehdotin, että hän voisi viedä eskaritytön päiväkotiin kivenheiton päähän kotoa. Mies sitten myös haki lapsen kahdeltatoista. Tämä suloinen lapsi näyttää minulle kotiintultuaan kenkiään. Hän oli ollut päiväkotireissulla jaloissaan kaksi oikean jalan kenkää... Oli kuulema aamulla isiltä kysynyt, onko kengät oikeissa jaloissa (olivat kai tuntuneet vähän omituisilta). Isi oli vuolaasti vakuutellut, että "on,on". Kengät olivat samanlaiset, koska niitä kenkiä on meillä kaksi paria.
Kotipuolessa oli ennenvanhaan sanonta: "Laita laps´asialle, mäne ite perässä". Minun versioni on nykyään: "Laita mies asialle, mäne ite perässä."

1 kommentti:

  1. Samanlaiset kengät kuitenkin, ei niin kovin paha!
    Kumisaapas ja nappaskenkä olisivat olleet huomattavasti huonompi vaihtoehto :)

    VastaaPoista