lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kesäkurpitsakakku eli Mom´s Zucchini Loaf

Jokasyksyinen pakkokakku on tämä mehevä, mausteinen kakku, jonka ainesosia ei koskaan paljasteta epäluuloisille syöjille. Kakkua maistaessasi ei ihan heti tule kesäkurpitsa mieleen. Jos puutarhan kesäkurpitsasato on runsas ja kaikki muut reseptit on jo koluttu, tämä kakku on herkku teen tai kahvin kanssa.
Ohjeesta tulee kaksi kakkua. Kerran tein virheen, että laitoin koko taikinan hyvin suureen vuokaan, mutta kakun paistaminen kypsäksi ilman palamista osoittautui hankalaksi. Muskottipähkinä antaa kakulle herkullisen, ominaisen makunsa.
Kaiken lisäksi hyvin nopea ja helppo valmistaa.

3 munaa
5 dl sokeria
2,5 dl rypsiöljyä
5 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
3 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
0,25 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl muskottipähkinää

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon öljy, kesäkurpitsa ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kahteen voideltuun, jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa hiukan reilu tunti.
Kumoa kakut vasta vähän jäähtyneinä.
Jos säilytät kakkua useamman päivän, säilytä viileässä.

5 kommenttia:

  1. kiitos reseptistä.
    Tätä kyllä kokeilen, vaikkuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Mitähän muskottipähkinän poisjättäminen tekee maulle, meillä on sille allergisia..Samaa osastoa on Aila-tädin piimähyytelökakku, ei piimää kyllä uskoisi ainesosaksi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! Kuulostaa niin erikoiselta, että täytyy varmaan kokeilla. Siitäkin huolimatta, että kesäkurpitsat tulisivat oman puutarhan sijaan kaupan tiskiltä... :)

    VastaaPoista
  4. Kati, luulen, että ainoastaan kakun mehevästä mausta jää pois se muskottipähkinän maku.
    Mulla on aika vähän leivontaohjeita, joihin sitä tulee, tähän se sopii, mutta kanelikin maistuu mukavasti. Voithan kokeilla, että laitat vaikka 2tl kanelia ja jätät muskotin pois.
    (Silloin kauan sitten, kun olin vielä töissä, otin tätä kakkua joskus lounasevääksi...)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kivasta ohjeesta - pitäisihän kokeilla! Kesäkurpitsaa riittää ja sitä ei voi kertoa, missä kaikkialla sitä on... näin on, kun mies ei siitä (epäluuloisesti suhtautuu) tykkää.

    VastaaPoista