tiistai 5. heinäkuuta 2011

Pieni ja tärkeä

Kun mies lähti töihin, oli pieni huoli siitä, että hänen puhelimensa ilmoitti akun olevan kohta lopussa. Lähes kahdeksantuntisen yöpainotteisen työvuoron aikana kun voi sattua mitä hyvänsä ja puhelin alkaa olla kirjaimellisesti elinehto kuljettajalle. Asia vähän kaihersi mieltäni kaikkien muiden asioiden takana.

Äsken mies soitti jostakin kaupungin toiselta laidalta. Hänen ainoa asiansa oli liikuttavan suloinen, mutta kuitenkin minulle tärkeä. Puhelun asiapitoisuus kuvastaa hyvin suhdettamme: teemme tikusta täkeää asiaa toisillemme.
Siis: ollessaan varikolla ruokatunnilla, mies oli saanut puhelimensa esimiehen koppiin laturin päähän. Niinpä hän nyt sitten saattoi soittaa minulle ja huojentaa oloani.
Tärkeiden asioiden mittakaava voi olla joskus hyvin pieni.

8 kommenttia:

 1. <3 Mekin soitellaan aina toisillemme monta kertaa päivässä, vaikka mies ei ole kaukana yleensä ja välillä mies yllättää jopa tekstiviesteillä, niin kun sillon seurusteluaikoina ja aina sykähdyttää yhtä paljon kun sillon 12v sitten. Ja monta kertaa kun kaukaa alkaa kuulua koneen lähestyvää ääntä,niin meinaa polvet pettää, kun ajattelee kuinka paljon sitä oikein rakastaakaan!!!
  ...meneekö imeläksi?

  VastaaPoista
 2. Tuntuu tutun imelältä, sanotaanko vahvan suolaiselta. Aika ohkasin langoin me kuitenkin toisissamme kiinni roikutaan, niin niistä täytyy pitää lujasti kiinni.

  VastaaPoista
 3. Kirjoititpa Sirkku kauniisti ja varsinkin tuo viimeinen kommentti kosketti. - Me olemme kai erilaisia ja vaikka joskus murisenkin ukkelini touhuja, niin kai ne samanlaiset ohkaiset, mutta sitkeät langat meitäkin sitoo ja pitää lujasti kiinni. Kun tuli kerran luvattua, että "aina kuolemaan asti" ja tämän kaavan me valitsimme tietoisesti.

  Seurusteluaikana juttelimme usein tuntikausiakin puhelimessa, mutta nyt ei enää. Toisaalta kun olemme kaiket päivät yhdessä kotona, niin ei ihan tule mieleen soittaa yläkerrasta alakertaan tai päinvastoin... Mies on muutenkin sitä lajia, että hänen on vaikea näyttää tunteitaan tai pukea niitä sanoiksi. Syyn siihen tiedän oikein hyvin, mutta mitäpä sitä lapsuutta kannattaa enää ikäihmisten lähteä penkomaan. Sieltähän ne mallit itse kukin on saanut.

  VastaaPoista
 4. Tälläisessä parisuhteessa on turvallista elää. Me teemme tikusta asiaa joka päivä :)
  Niin kaunista ♥

  VastaaPoista