torstai 14. heinäkuuta 2011

Kunpa mammankin rahat tekisivät pesää!

Kaksi reipasta poikaa lähti kanssani rahtaamaan hirmuisen täyttä jätesäkillistä panttipulloja Citymarkettiin, kadun toiselle puolelle.
Arvauksemme saaliin arvosta vaihteli 30 eurosta neljään kymppiin. Pulloista tuli 34 euroa. Koska apurini olivat niin hyvällä asenteella mukana hommassa, annoin kummallekin kahden euron kolikon ja kehuin, että ovat ahkeria poikia. Sanoin, että voitte ostaa rahalla vaikka namia. Vanhempi pojista pujotti kolikon shortsiensa taskuun, pienempi sanoi ehdotustani selvästi paheksuen:
- "En mä nyt kahta euroa tuhlaa karkkiin! Voit sä laittaa tän mun tilille?"
Ihan oikeasti äitiä nolotti, kun oli edes tullut ehdottaneeksi moista rahan tuhlausta.
 Lasten erilaiset luonteet selvästi näkyivät tässä pienessä tapauksessa.
Säästäjäpojan tilin saldo lähentelee sataa euroa. Hyvin korkea on kynnys tehdä mitään investointeja itsehankituilla rahoilla.
Äiti se huokailee, mistä saisi itselleen yhtä tarkan vaiston välttää rahojensa käyttämistä. Voi jos rahoista luopuminen olisi äidillekin yhtä vaikeaa!

9 kommenttia:

 1. ha haa, voi tuota säästeliästä poikaa:) Meidänkin lapsista osa on hyvin tarkkoja rahoistaa toiset taas ostelee helpommin. Kuitenkin annan siitä kiitoksen Vaarille, että on kasvattanut lapsemme arvostamaan työtä ja tulemaan omilla toimeen. Kaikki lapsemme pystyvät hoitamaan raha-asiansa asiallisesti nyt aikuisena. Minulta eivät ole sitä mallia saaneet, mutta isältään kyllä ;)

  Vai melkein teillä poikettiinn Mikkelissä...no sitten joskus voidaan oikeasti siellä nähdä :)

  VastaaPoista
 2. Mammeli, nythän me vielä nyhvätään Helsingissä, mutta se meidän tuleva koti siellä oottelee..
  jos Luoja suo ja eletään, täytyy varmaan laittaa pystyyn blogitapaaminen Kangasniemellä, sitten kun siellä pesitään.

  VastaaPoista
 3. Mistä teirän poijat pulloja kerää yleensä?

  Meirän lehdessä tai siis ilkka-lehdessä oli justiin näistä pullonkerääjistä juttua, tai siis siitä kun lapset menee festareilla yömyöhään keräten pulloja.

  Mua harmittaa nämä festari kerääjät kun ne sielä ovat kännisten seassa, reppanat, se menee mun mielestä jo vähä pitkälle että ala-asteikääset ovat yömyöhälle ilman vanhempia sielä..

  VastaaPoista
 4. Tyttärellä kolme poikaa... poika 1. säästäväinen, poika 2. hmmm, no ei niin säästäväinen ja poika 3., kun rahaa saa se samantien menee...☺☺

  VastaaPoista
 5. Meillä ei tunnut raha tekevän pesää kuin yhden lapsen selän taakse eikä se sielläkään määräänsä kauemmin pysy :D

  VastaaPoista
 6. Meillä on tytöt äitiin tulleet raha ei lompsassa pysy, mutta poika taas on äidinkin rahoista niin nuuka saatikka sitten omistaan.

  VastaaPoista
 7. Virpi: Meidän koti on metroradan päätepysäkillä. Tästä on kivenheiton matka Kaapelitehtaalle, jossa järjestetään jatkuvasti kaikenlaisia tapahtumia. Sinne kulkevat ihmiset jättävät pullonsa matkan varrelle minne sattuu.
  Lisäksi asuinalueemme poikki kulkee kanava. Kanavan rannoilla olevat nurmikot ja laiturit ovat mieleisiä picnic- paikkoja kesäisin.
  Kotimme ikkunan alla on suuri toriaukea, jota reunustaa istumiseen sopivat portaat.
  Kaikki nämä lauttalaituri mukaanlukien ovat paikkoja, josta kuka hyvänsä pienen kävelylenkin tekevä voi kerätä kassillisen pulloja kesäaikaan.
  (Mies esimerkiksi yöllä töistä tullessaan kiertää talon ja tulee "kolmen maitolitran" kanssa kotiin. Hän muuttaa pullorahat suoraan maidoiksi.)
  Viimeksi kun Ruoholahdessa oli festari, kävi Madonna keikalla tuossa Jätkäsaaren puolella. Silloin oli kyllä isit ja äiditkin reitin varrella jätesäkit niskassa pulloja keräämässä.
  Kanavan läheisyydessä nämä lapset ovat kasvaneet ja osaavat jo vettä varoa.
  Tuli pitkä sepustus, mutta aika turvallisesti täällä voi koulupojat päästää pullonkeruuseen valoisaan aikaan. Aina on niin paljon ihmisiä liikkeellä, että lapsia pidetään tarkasti silmällä, mitä touhuavat.

  VastaaPoista
 8. Sisarukset ovat kaikki erilaisia.

  VastaaPoista
 9. Sama meillä, lapset ovat kuin yö ja päivä rahan kanssa. Esikoinen laskee pennilleen ja on tarkka, säästää isompiin tavoitteisiin kuten kännykkään eikä tuhlaa turhaan. Toiseksi vanhin sulloin 50 e lelun sisään, ja unohti sinne. Onneksi äidin suosiollisella avustuksella löytyi..Itsellä ei raha pesää tee, tiedä sitten mistä meilläkin esikoinen on säästämistaitonsa perinyt :)

  VastaaPoista